homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag FC Volendam-N.A.C. Breda (2-4)

Na de grandioze overwinning op SC Heerenveen, mocht NAC op bezoek bij hekkensluiter FC Volendam. De gepromoveerde ploeg van Frans Adelaar wist tot dan toe nog niet één punt te pakken in de competitie. Toch was niet iedereen gerust op een goede afloop. Volgens sommigen zou het typisch iets voor NAC zijn om in deze wedstrijd op de bek te gaan, en zo de fantastische derde plek op de ranglijst dom te verspelen. Ook Robert Maaskant hield dit in het achterhoofd, en gaf zijn spelers dan ook de opdracht om deze ‘verplichte kost’ te zien als een heuse topwedstrijd. Gelukkig deden de spelers dat dan ook.

Ze beginnen fel en professioneel aan de wedstrijd, en dat leidt na slechts vijf minuten al tot de openingstreffer. Niemand minder dan Volendammer Kees Kwakman tikt de bal op een bekeken manier diagonaal achter keeper Verhoeven, na een lange pass van Penders, waar de Volendamse verdediging erg slecht op anticipeert; 0-1.

Niet lang daarna krijgt NAC weer een kans. Martijn Reuser schiet de bal uit een vrije trap echter over. Ook Lurling mag nog een doelpoging wagen uit een voorzet van Ellery Cairo, maar dit scdhot wordt door een Volendamse verdediger verwerkt tot een hoekschop.

Toch zal het niet lang duren voor NAC alsnog tot scoren komt. Met amper 20 minuiten op de klok is het Matthew Amoah die twee verdedigers van Volendam passeert, en zo plots vrij opduikt voor Verhoeven. Die weet het schot van Amoah nog met de voet te raken, maar dat blijkt niet genoeg. De bal stuitert hoog op, en daalt weer precies op tijd om via de linkerpaal het doel in te vallen. De topsoorder van de eredivisie zet zijn eigen teller hiermee op 7 treffers, en de teller op het scorebord op een veilige 0-2. De wedstrijd lijkt hiermee in een zeer vroeg stadium al gespeeld, en de NAC-spelers brengen het tempo daarom omlaag, om zich niet onnodig te forceren. Er komt dan ook geen doelpunt meer in de eerste helft, en met de riante 0-2 voorsprong gaat de Parel van het Zuiden aan de thee.

In de tweede houdt NAC het tempo wederom laag, en probeert het wat doelpuntjes mee te pikken uit de omschakeling. Dit blijkt echter niet de beste tactiek. Volendam is een stuk feller dan voor rust, en als de druk op het Bredase doel iets toeneemt, is het plots Boots die de bal uit een corner inkopt, nadat Jelle ten Rouwelaar die loslaat. Zo lijkt de spanning toch nog even terug te komen in de wedstrijd, zeker als Volendam naarstig op zoek gaat naar de gelijkmaker, en Penders en van de Leegte 2 keer stevig moet ingrijpen. De spanning is echter snel weer verdwenen als NAC na zo’n tien minuten zelf weer stevig aanzet. Dat leidt tot een kopkans voor de complet vrij staande Patrick Zwaansijk. Hij ziet zijn inzet maar nest naast gaan. Veel meer kansen heeft NAC daarna echter niet meer nodig. In een vrijwel identieke aanval is het nu Cairo die voorzet op Amoah. Amoah laat nog maar eens zien waarom hij bovenaan de topscorerslijst staat, en kopt de bal onberispelijk binnen. Nummer acht op zijn persoonlijke teller, de 1-3 op het scorebord.

Wederom lijkt de wedstrijd gespeeld. Zeker wanneer Tommy van de Leegte na een goede aanval een afvallende bal snoeihard op het doel schiet. Verhoeven reageert echter buitengewoon attent, en laat –hoewel zijn lichaamsbouw anders doet vermoeden- wel degelijk wat over wat keepercapaciteiten te beschikken. Met een katachtige reflex stompt hij de bal van van der Leegte knap uit de rechterbovenhoek.

Toch komt Volendam wederom terug. Tuyp staat vijf minuten voor tijd bij een corner toevallig op de goede plek en krijgt de bal, zonder dat hij het zelf door heeft, op zijn hoofd. De bal stuitert wonderwel in het doel, en Volendam krijgt zowaar alsnog een beetje hoop op een stuntje, met de 2-3 stand op het bord. Deze hoop zal echter weer snel vervliegen, want NAC antwoord direct. Het is Anthony Lurling die twee minuten later de bal weet te bemachtigen in het 16-meter gebied van Volendam, en beheerst afrond. Zo weet hij de eindstand op 2-4 te brengen, en weet NAC zijn fantastische derde plek verdiend te behouden.BIJZONDERHEDEN FC Volendam-N.A.C. Breda

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen FC Volendam

ALGEMEEN

Eredivisie 2008/2009

zo 5 oktober 2008
Kras Stadion
Volendam, Nederland

Toeschouwers: 4.988

Scheids: E. Braamhaar
Grens: A. Brink en P. Gerritsen
Official: R. Bekebrede

Scoreverloop

6' 0-1 Kees Kwakman
Assist: Rob Penders
Schot
19' 0-2 Mathew Amoah
Assist: Martijn Reuser
Schot
53' 1-2 Mathieu Boots
Assist: Vit Valenta
Kopbal (uit dood spelmoment)
67' 1-3 Mathew Amoah
Assist: Ellery Cairo
86' 2-3 Jack Tuyp
Assist: Gerson Sheotahul
Kopbal (uit dood spelmoment)
90' 2-4 Anthony Lurling
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

FC Volendam
1. Jeroen Verhoeven
2. Kelvin Maynard
3. Henny Schilder
(26' 12. Tim Bakens)
4. Mathieu Boots (C) 
5. Aaron Meijers
10. Bernard Hofstede
(46' 17. Marijn Sterk)
6. Paul de Lange
8. Vit Valenta
(76' 14. Cecilio Lopes)
7. Gerson Sheotahul
9. Jack Tuyp
11. Rowin van Zaanen


N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar
12. Csaba Fehér
3. Rob Penders  (C) 
4. Patrick Zwaanswijk
19. Patrick Mtiliga
8. Tommie van der Leegte
15. Martijn Reuser
5. Kees Kwakman
(90' 18.  Donny Gorter )
20. Ellery Cairo
(82' 2.  Kurt Elshot )
14. Mathew Amoah
(90' 21.  Gertjan Tamerus )
10. Anthony Lurling

DOWNLOADS

KAARTEN

54' Gele kaart Rob Penders
Reden: Neerhalen speler
55' Gele kaart Tommie van der Leegte
Reden: Schoppen (onbesuisde tackle)
59' Gele kaart Marijn Sterk
Reden: Schoppen (onbesuisde tackle)
64' Gele kaart Ellery Cairo
Reden: Neerhalen speler

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over FC Volendam - N.A.C. Breda

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Brigadas

Geplaatst: maandag 6 oktober 2008 om 21:00u

Een erg makkelijke overwinning. Veel cadeautjes gekregen van de Volendammers. Oja, en de haring smaakte weer goed op de Dijk :-)

danny b

Geplaatst: woensdag 8 oktober 2008 om 12:43u

Old skool stadion, lekker visje gehapt, halve sloot bier op, veel NACvolk, erg gezellig en... 3 punten in een hele leuke wedstrijd.

Het dagje volendam was weer erg geslaagd


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven