homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-Vitesse (1-2)

Na een NAC-loos weekje (Sparta - NAC werd afgelast) kreeg NAC vitesse op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. De arnhemmers zijn een concurrent als het gaat om een plaats ergens tussen 8 en 12. Op deze `derde` kerstdag was het stadion goed gevuld. Veel NAC-supporters hebben er geen problemen mee om vlak na de kerst de tribune op te kruipen. De aanhang van vitesse had er weinig zin in, een handjevol was aanwezig in het uitvak.

NAC-trainer Ernie Brandts moest wat met zijn middenvelders puzzelen om een goed elftal het veld in te sturen. Zonder Molhoek (geblesseerd) en Van Gessel (gepasseerd) koos Brandts voor Gilissen, Stam en Fehér op het middenveld. Jammer dat Ammi geen basisplaats kreeg. NAC begon aardig aan de wedstrijd en kreeg twee enorme kansen om op voorsprong te komen. Eerst was het Fehér die van dichtbij op de goed keepende doelman van vitesse stuitte. Ook Amoah wist het doel niet te vinden na een scrimmage voor het vitesse-doel. Een oude wet in het voetbal zegt dat als je zelf niet kan scoren, de tegenstander dit wel zal doen. Vlak voor rust scoorde vitesse dan ook de 0-1, waarbij de ploeg van de mos veel hulp kreeg van de NAC-defensie.

Na de thee kreeg NAC een ideale mogelijkheid om te scoren. Fehér werd in de zestien omver gelopen, de scheids wees resoluut naar de elfmeterstip. Lurling schoot de strafschop echter slecht in en zo bleef NAC tegen een achterstand aan kijken. Nog geen vijf minuten na de gemiste pingel besliste vitesse de wedstrijd. Stam hief het buitenspel op en vitesse-spits gommans kon simpel de 0-2 aantekenen. Brandts ging daarna nog wel wisselen, De Graaf kwam voor de slecht spelende Gilissen. Het spel werd wel wat dreigender, maar NAC kon de aansluitingstreffer pas ver in blessuretijd maken. Een handsbal van sansoni leverde NAC wederom een strafschop op, en vitesse moest verder met tien man. De Graaf wist wel het net te vinden maar de speeltijd zat erop en dus verloor NAC weer een thuiswedstrijd. Het NAC-publiek wordt niet echt verwend in het Rat Verlegh Stadion. Halverwege het seizoen pas twee thuisoverwinningen. De tegenstander maakt goed hun huiswerk, NAC krijgt niet echt de kans om rustig op te bouwen. Dit NAC-elftal is niet in staat om daar creatief mee om te gaan, ze kunnen maar één spelletje spelen. Dat mag Brandts zich aanrekenen. De selectie is erg smal, dat was vandaag goed te zien. Zonder Molhoek en De Graaf daalt het niveau op het middenveld enorm. Tim Gilissen komt erg veel te kort. Zijn tempo is te laag en zijn spelinzicht te beperkt. Voorin kan Kolkka nog steeds niets toevoegen aan de NAC-aanval. Lurling kan veel, maar zat niet in de wedstrijd. Amoah staat vaak op een eiland. Met Tamerus of Kramer krijgt NAC voorin meer power. In januari is Amoah afwezig, het is te hopen dat Tamerus of Kramer een kans krijgen van Brandts. Ook het 4-3-3 systeem mag wel eens kritisch bekeken worden. Ook daar is Brandts verantwoordelijk voor. Een goede trainer is in staat om als het slecht gaat een aantal dingen dusdanig te veranderen zodat het spel weer beter wordt. Brandts heeft het tot nu toe heel aardig gedaan met NAC, maar hij laat zijn team vooral voetballen om niet te verliezen. Het trouwe NAC-publiek wil vooral in thuiswedstrijden een ten aanval trekkend NAC zien. In uitwedstrijden wordt dit afbraakvoetbal nog wel gepruimd. Als Brandts in de thuiswedstrijden niets kan veranderen dan krijgen we nog veel oervervelende wedstrijden te zien in 2008.


XXLBIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-Vitesse

 • Zoetebier, Molhoek, Benomar, Sikora (allen geblesseerd) afwezig.

 • Anthony Lurling mist in de 48e minuut een penalty.

 • Lurling wordt voor zijn 5e gele kaart (waarvan twee in de laatste competitiewedstrijden van vorig jaar) voor één wedstrijd geschorst.

 • Doordat Edwin de Graaf op de bank begint is Rob Penders de aanvoerder.

  NAC head-to-head tegen Vitesse

  ALGEMEEN

  Eredivisie 2007/2008

  do 27 december 2007
  Rat Verlegh Stadion
  Breda, Nederland

  Toeschouwers: 15.200

  Scheids: B. Nijhuis
  Grens: A. Brink en G. Buiting
  Official: M. van der Roest

  Scoreverloop

  41' 0-1 Santi Kolk
  Assist: Jasar Takak
  Schot
  51' 0-2 Harrie Gommans
  Assist: Santi Kolk
  Kopbal (na aanval)
  90' 1-2 Edwin de Graaf
  Schot (penalty)
  Penalty


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  N.A.C. Breda
  16. Jelle ten Rouwelaar
  2. Kurt Elshot
  3. Rob Penders  (C) 
  4. Patrick Zwaanswijk
  19. Patrick Mtiliga
  23. Ronnie Stam
  26. Csaba Fehér
  (75' 9.  Gertjan Tamerus)
  6. Tim Gilissen
  (65' 7.  Edwin de Graaf)
  10. Anthony Lurling
  14. Mathew Amoah
  11. Joonas Kolkka
  (65' 22.  Ahmed Ammi)


  Vitesse
  1. Piet Velthuizen
  2. Paul Verhaegh
  4. Civard Sprockel
  3. Sébastien Sansoni
  28. Gill Swerts
  16. Jasar Takak
  6. Remco van der Schaaf (C) 
  7. Santi Kolk
  14. Theo Janssen
  9. Harrie Gommans
  10. Mads Junker
  (90' 25. Kevin van Diermen)

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  28' Gele kaart Kurt Elshot
  29' Gele kaart Remco van der Schaaf
  44' Gele kaart Jasar Takak
  46' Gele kaart Sébastien Sansoni
  80' Gele kaart Anthony Lurling
  84' Gele kaart Paul Verhaegh
  90' Rode kaart na 2x geel Sébastien Sansoni
  Reden: Hands

  Prognoses

  0x winst voor NAC
  0x gelijk spel
  0x verlies voor NAC

  SPELER VAN HET JAAR

  Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

  Nog geen keuzes ingevoerd

  Meningen over N.A.C. Breda - Vitesse

  Nog geen reaxies!

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven