homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag Ajax-N.A.C. Breda (2-0)

En daar was de volgende club uit de top van het Nederlandse voetbal. Na psv thuis (1-1 gelijk) en AZ thuis (1-4 verlies) mocht NAC de mannen van ajax gaan bestrijden in amsterdam. Geen gemakkelijke opgave, maar de druk lag voor de wedstrijd bij ajax, omdat die club nog volop in de race was voor het kampioenschap. Bij NAC leek het erop alsof het seizoen als een nachtkaars uit zou gaan. De scherpte was een beetje weg en er werden te veel fouten gemaakt.

In veruit het lelijkste stadion van heel europa zaten her en der aardig wat NAC-supporters tussen het andere volk uit de provincie. We vielen dus niet op met ons oer Bredaasch accent tussen de andere dialecten uit alle windstreken van ons landje. Om het hoge parkeergeld te omzeilen parkeerden we onze auto’s op een bedrijventerrein. Maar ook daar wordt gewoon 8 euro gevraagd om te parkeren. De auto van Don Leon stond op de plaats van ene meneer of mevrouw Van Hoogevest, en zo gaat De Don voortaan door het leven als Van Hoogevest. Het is ieder jaar weer frappant om te zien wat voor publiek er op ajax af komt. We kennen al jaren de gezinnen met complete zelfgemaakt ajax-lunchpakketjes. Maar we zagen nu ook ajax-supporters gekleed in de Jazzy line van Willem van der Hoeven; roze broek met lichtblauw overhemd (fijn streepje) en bruine schoenen. Het moet niet gekker worden. Vooraf dronken we nog even een pilsje in horecagelegenheid `soccer world` om wat sfeer te proeven. Ruim een kwartier voor de wedstrijd was de tent weer leeg. Op zich niet vreemd want zonder blikken of blozen vragen ze daar 5(!) euro voor een plastic beker bier van nog geen halve liter. Dus je laat het wel uit je hoofd om daar voor de wedstrijd flink in te gaan drinken. Maar goed, NAC-supporters kunnen niet zonder bier, dus we namen er nog maar eentje zo’n 5 minuten voor het begin van de wedstrijd. Om vervolgens braaf op tijd aanwezig te zijn voor het beginsignaal. Dat kwam ook door de roltrappen in het stadion. Dat is werkelijk het toppunt van een antivoetbalsfeer, een roltrap in het stadion. Mocht NAC ooit die dingen in het stadion aanbrengen voor de gewone supporter dan levert XXL per direct zijn club van 1912 kaart in. Walgelijk, je hebt het idee dat je bij de v&d aan het winkelen bent. Dit heeft niets met voetbal te maken. Dat geldt overigens ook voor het ajax-publiek. Ze zitten een beetje apathisch naar het grote scherm te kijken en wachten geduldig op de herhalingen.

Die herhaling krijg je bijna altijd te zien, behalve toen ajax een pingel kreeg van de zeer zwak fluitende scheids blom. Van Gessel maakte een onnodige beweging met zijn arm richting de bal. Dat was na een kleine 10 minuten, NAC was zwak gestart en ajax drukte NAC terug. Via de strafschop werd het al snel 1-0. Daarna kreeg ajax wat meer mogelijkheden via een paar gevaarlijk schoten. Maar steeds gingen ze net naast of was het Zoetebier die redding bracht. Ook NAC kon gevaarlijk worden via De Graaf en Rigters, maar voorin ontbrak net dat beetje extra wat NAC nodig heeft tegen ajax.

In de tweede helft begon NAC heel goed te voetballen en was duidelijk de beter voetballende ploeg. Vooral Slot liet zien dat hij dit niveau moeiteloos aan kan. Maar opnieuw kon NAC voorin geen vuist maken, erg jammer. Stel dat NAC naast Salmon een killer heeft dan wordt het een heel ander verhaal. Na zo’n 20 minuten goed gevoetbald te hebben zonder resultaat nam ajax het weer over en werd de wedstrijd beslist door een doelpunt van babel. Pas toen kwam het dooie publiek een beetje tot leven, maar ja wat wil je, ajax stond op dat moment bovenaan. De supporters om ons heen wilde de liedjes wel mee zingen maar konden de tekst niet. Dat krijg je ervan als je maar een paar keer per jaar een thuiswedstrijd bezoekt. Na afloop struikelden we bijna over de lege bekertjes cola, dat is bij NAC wel even anders daar moet je een leeg bekertje cola met een vergrootglas gaan zoeken. Tot zover de grote voetbalcultuurverschillen tussen NAC en ajax. En dan ben je weer blij dat je NAC bent, een club van Breda en omstreken met een heerlijke Bourgondische inslag en supporters die weten wat leven is.


XXLBIJZONDERHEDEN Ajax-N.A.C. Breda

 • Tamerus, Sikora, Mtiliga (allen geblesseerd) afwezig.

 • Oud NAC-trainer Henk ten Cate is nu trainer van Ajax.

  NAC head-to-head tegen Ajax

  ALGEMEEN

  Eredivisie 2006/2007

  vr 13 april 2007
  Amsterdam Arena
  Amsterdam, Nederland

  Toeschouwers: 49.737

  Scheids: K. Blom
  Grens: N. Simons en C. Droste
  Official: P. Janssen

  Scoreverloop

  18' 1-0 Kenneth Perez
  Schot (penalty)
  Penalty
  64' 2-0 Ryan Babel
  Assist: Kenneth Perez
  Schot


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  Ajax
  1. Maarten Stekelenburg
  20. George Ogararu
  2. Johnny Heitinga
  4. Thomas Vermaelen
  5. Urby Emanuelson
  18. Gabri
  11. Kenneth Perez (C) 
  13. Edgar Davids
  16. Tom de Mul
  (69' 21. Nicolae Mitea)
  9. Klaas Jan Huntelaar
  8. Ryan Babel


  N.A.C. Breda
  1. Edwin Zoetebier
  23. Ronnie Stam
  3. Rob Penders
  4. Patrick Zwaanswijk
  8. Mike Zonneveld
  (80' 2.  Kurt Elshot )
  7. Edwin de Graaf  (C) 
  17. Arne Slot
  5. Sander van Gessel
  10. Anouar Diba
  29. Glen Salmon
  15. Maceo Rigters
  (77' 22.  Brian Pinas )

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  18' Gele kaart Sander van Gessel

  Prognoses

  0x winst voor NAC
  0x gelijk spel
  0x verlies voor NAC

  SPELER VAN HET JAAR

  Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

  Nog geen keuzes ingevoerd

  Meningen over Ajax - N.A.C. Breda

  [ laatste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

  Bever

  Geplaatst: zondag 20 mei 2007 om 12:53u

  http://www.youtube.com/watch?v=HxVqTc2mTx0


  [ eerste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven