homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag SC Heerenveen-N.A.C. Breda (4-2)

Opnieuw mocht NAC naar het hoge noorden afreizen voor een wedstrijd. Ditmaal was het friese heerenveen de tegenstander. De aba lenstra stadion bewoners doen het al jaren heel behoorlijk, maar een echte voetbalsfeer is er nog steeds niet. Het stadion is dan wel uitgebreid naar zo’n 25.000 plaatsen, maar het publiek is en blijft apathisch. Voor de wedstrijd hangt er een soort bioscoopsfeer en tijdens de wedstrijd komt het publiek alleen tot leven bij een doelpunt van de thuisploeg. Zelfs bij hun eigen volkslied is de reactie van het publiek lauw. Overigens wordt het hele ritueel met het volklied voor de wedstrijd door de NAC-supporters al jaren niet meer serieus genomen. De wedstrijd is geen interland, dus een volklied is geheel overbodig. En als je de volkliederen wel wil horen, dan uit fatsoen eerst het volklied van de gasten. Maar helaas dus geen ‘paarse heide’, maar gelukkig wel een paar NAC-supporters die ludiek protest aantekenden tegen deze friesland promotie. Met de billen bloot richting het veld gekeerd tijdens het volkslied. Daarvoor was er een schaatser gehuldigd omdat hij een rondje 32-4 had gereden op een stukje bevroren water. Dat vinden die friezen geweldig, gelukkig neemt de schaatsport een zeer bescheiden plaats in op de lijst van populaire sporten. He uitvak was wel een populaire plaats voor NAC-supporters, zo’n 600 NAC-supporters waren afgereisd naar friesland om NAC aan het werk te zien.

Trainer Brandts koos opnieuw om te beginnen met drie verdedigers omdat de tegenstander met twee spitsen aantrad. In en tegen Groningen deed de trainer hetzelfde en toen verloor NAC vrij kansloos met 3-1. Ook nu zag het er vrij kansloos uit. De verdediging van NAC gaf veel te veel ruimte weg. De heren Zwaanswijk, Penders en Petö konden de enorme ruimte niet belopen. Logisch ook, want het zijn geen van allen loopwonders. Zonder Stam en Mtiliga is de NAC-defensie een stuk minder flexibel en als je dan ook nog eens de tegenstander ruimte geeft is dat vragen om problemen. Die problemen kwamen al snel in de wedstrijd. Binnen tien minuten was het al 1-0 omdat Zoetebier een bal half verwerkte en alves simpel kon scoren. Daarna viel heerenveen wat stil en kon NAC een beetje uit de schulp kruipen. En na een half uurtje kon Salmon eigenlijk uit het niets de 1-1 aantekenen. Maar nog voor rust kwam heerenveen weer op voorsprong. Opnieuw was het alves die kon profiteren van de enorme ruimte die hij kreeg.

Na de thee beslisten de friezen de wedstrijd tussen de 64e en 68e minuut. Eerst was het juffrouw nilsson (‘nilsson is een meisje’) en dus 4 minuten later kon alves zijn derde van de avond scoren. Gelukkig maakte Salmon na een prachtig steekballetje van Pinas er nog beheerst 4-2 van. Maar opnieuw dus een nederlaag voor NAC in een uitwedstrijd. Trainer Brandts moet in uitwedstrijden gewoon kiezen voor vier verdedigers. Als een tegenstander met twee spitsen speelt, geef je niet veel ruimte weg en bij balbezit kan er iemand doorschuiven naar het middenveld. Wat ook kan is een spits opofferen voor een middenvelder als je toch perse met vier middenvelders wil spelen. Maar het gemis van de heren Stam en Mtiliga mag ook niet onderschat worden. Al met al dus een leerzaam avondje in het hoge noorden. De friezen hebben in het uitvak kunnen zien hoe je een voetbalsfeertje moet creëren en NAC weet dat het niet meer met drie verdedigers moet voetballen.


XXLBIJZONDERHEDEN SC Heerenveen-N.A.C. Breda

 • Tamerus, Sikora, Mtiliga, Stam, Mathijssen (allen geblesseerd) afwezig.

  NAC head-to-head tegen SC Heerenveen

  ALGEMEEN

  Eredivisie 2006/2007

  za 17 maart 2007
  Abe Lenstra Stadion, Huis...
  Heerenveen, Nederland

  Toeschouwers: 25.300

  Scheids: J. van Hulten
  Grens: N. Simons en C. Droste
  Official: D. Makkelie

  Scoreverloop

  9' 1-0 Afonso Alves
  Schot (rebound)
  29' 1-1 Glen Salmon
  Schot (rebound)
  39' 2-1 Afonso Alves
  Assist: Gonzalo García-García
  Kopbal (uit dood spelmoment)
  64' 3-1 Lasse Nilsson
  Assist: Afonso Alves
  Schot
  68' 4-1 Afonso Alves
  Assist: Lasse Nilsson
  Schot (intikkertje)
  82' 4-2 Glen Salmon
  Assist: Brian Pinas
  Schot


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  SC Heerenveen
  25. Brian Vandenbussche
  4. Michel Breuer
  5. Michael Dingsdag
  (77' 37. Kelvin Jong-a-Pin)
  3. Petter Hansson (C) 
  16. Gianni Zuiverloon
  6. Paul Bosvelt
  17. Gonzalo García-García
  (69' 7. Ugur Yildirim)
  11. André Hanssen
  23. Danijel Pranjic
  12. Afonso Alves
  (85' 19. Niklas Tarvajärvi)
  10. Lasse Nilsson


  N.A.C. Breda
  1. Edwin Zoetebier
  6. Tamás Petö
  3. Rob Penders
  4. Patrick Zwaanswijk
  5. Sander van Gessel
  7. Edwin de Graaf  (C) 
  17. Arne Slot
  8. Mike Zonneveld
  10. Anouar Diba
  29. Glen Salmon
  15. Maceo Rigters
  (74' 22.  Brian Pinas )

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  35' Gele kaart Gianni Zuiverloon
  42' Gele kaart Rob Penders

  Prognoses

  0x winst voor NAC
  0x gelijk spel
  0x verlies voor NAC

  SPELER VAN HET JAAR

  Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

  Nog geen keuzes ingevoerd

  Meningen over SC Heerenveen - N.A.C. Breda

  Nog geen reaxies!

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven