homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag Helmond Sport-N.A.C. Breda (1-1)

NAC lijkt zich te herpakt na de twee overwinningen tegen FC Dordrecht en de beloften van Ajax. Of juichen we te vroeg? Het zijn weer volledig andere omstandigheden in Helmond. Vreemde bodem, obscure tribunes bestaande uit rijen coniferen en schuurdaken en….kunstgras.

Maar wat kon er mis gaan. NAC startte met dezelfde als in de laatste twee gewonnen wedstrijden. Natuurlijk, Helmond Sport gingen we ook gewoon even meepakken. Dat leek voortvarend te beginnen. Mats Seuntjens krulde een vrije trap op fraaie wijze richting de hoek, maar zag zijn inzet op de paal uiteen spatten.

Ook Helmond Sport besloot wat aanvallen te plegen, en dat leek al meteen goed voor ze uit te pakken. Ze waren aanmerkelijk feller en waren helemaal niet bang voor NAC. Daar werden ze wel geholpen door de schutterende backs van NAC. Zodra een Helmondse aanval over deze backs voerde, sloeg binnen het team van Maaskant de lichte paniek toe.
Het middenveld kwam in de problemen omdat het door het falen van de verdedigers de ruimtes anders moest invullen dan was afgesproken. Op dit scenario had NAC onvoldoende antwoord. Hier profiteerden de Helmonders voortdurend van, want NAC wist zich hierna niet meer te herpakken.

Daar stond tegenover dat er aan Helmondse zijde een aantal leuke spelers rondlopen die een puike pot stonden te ballen. Verdediger Aleksander Bjelica en onze eigen Mounir El Allouchi. De organisatie van NAC leek volledig ontregelt, waarop ook de normaliter zo handige Sjoerd Ars volledig onbereikbaar was. De spits moest de ballen op een gegeven moment zelf komen ophalen om dat de middenvelders in hun paniek weer eens niet in staat waren om een val vast te houden of naar een speler met dezelfde kleur te passen.

Begin tweede helft sloeg het noodlot toe. Wat iedereen voelde aankomen, gebeurde. Het was pompen geblazen in het strafschopgebied van Ten Rouwelaar. Een corner van Helmond Sport werd uiteindelijk bij de tweede paal door de uitblinkende Bjelica binnengekopt. NAC staat met 1-0 achter. NAC wordt vervolgens voor erger behoedt als Visser zijn schot via de onderkant lat het doel ziet verlaten.

Met een paar aanvallende wissels probeert Maaskant een puntje te redden. Eindelijk kwam Ars in scoringspositie, maar zijn kopbal vloog nipt over de lat. Pompen, dat is wat NAC vervolgens deed. Dat moest iets op gaan leveren. En dat deed het, Verbeek mikte een vrije trap in de zestien, die vervolgens voor de voeten van Brands terecht kwam. Die dacht niet lang na en knalde de bal hard in het dak van het doel. De bevrijdende gelijkmaker. Maar NAC dacht aan meer. En even leek Elson Hooi, die daarvoor vele malen knullig balverlies leed, de wedstrijd te redden. Hij kwam rechts vrij voor de goal, maar zag zijn inzet door de keeper gekeerd. Het bleek het laatste offensief.

NAC heeft weer een wedstrijd dat het eens goed moet analyseren. De paniek, het gebrek aan organisatie en vooral het gebrek om tijdens de wedstrijd om te schakelen naar een ander plan. Het is allemaal nog te beperkt en te kwetsbaar.
BIJZONDERHEDEN Helmond Sport-N.A.C. Breda

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen Helmond Sport

ALGEMEEN

Jupiler League 2015/2016

vr 28 augustus 2015
Lavans Stadion
Helmond, Nederland

Toeschouwers: 3.151

Scheids: Dennis van de Graaf
Grens: Richard Meints en Erik Koopman
Official: Steven van der Vrande

Scoreverloop

47' 1-0 Aleksandar Bjelica
Assist: Mounir el Allouchi
Kopbal (uit dood spelmoment)
90' 1-1 Kevin Brands
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

Helmond Sport
1. Wouter van der Steen
3. Aleksandar Bjelica
5. Gillian Justiana
14. Stephen Warmolts
19. Maiky Fecunda
4. Jeffrey van Nuland
6. Kevin Visser (C) 
7. Steven Edwards
10. Mounir el Allouchi
9. Charlton Vicento
(81' 16. Thomas Schilders)
15. Gyrano Kerk


N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar
3. Luis  Pedro
22. Joey Suk
(64' 2.  Dustley Mulder )
23. Michael Dingsdag  (C) 
28. Kenny van der  Weg
(77' 7.  Elson Hooi )
10. Kevin Brands
14. Divine Naah
(53' 8.  Uroš Matic )
23. Ronnie Stam
9. Sjoerd Ars
11. Danny Verbeek
20. Mats Seuntjens

DOWNLOADS

KAARTEN

45' Gele kaart Luis  Pedro
Reden: Neerhalen speler
58' Gele kaart Joey Suk
59' Gele kaart Kevin Visser
Reden: Neerhalen speler
80' Gele kaart Danny Verbeek

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over Helmond Sport - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven