homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-N.E.C. (1-1)

Tijdens het tweede Avondje NAC moet het dan maar gaan gebeuren. De eerste 3 punten moeten vanavond bijgeschreven gaan worden. Het water staat onze trots al na vier wedstrijden aan de lippen. Tegenstander en hekkensluiter NEC lijkt op voorhand de ideale opponent om aan dit scenario mee te werken. De selectie bestaat uit onbekende spelers die uit alle hoeken van Europa of nog verder komen, overtreft zelfs NAC bijna wekelijks met geblunder in de verdediging en heeft maarliefst veertien eredivisieduels op rij niet meer weten te winnen.

Jordy Buijs werd na een aantal mindere wedstrijden veroordeeld tot de reservebank. Zijn plek werd ingenomen door Tim Gilissen. Verder stuurde Nebo dezelfde namen de wei in als hij een week eerder tegen feyenooit deed. Daarbij aangetekend dat Sarpong en Lurling van positie wisselden. Die laatste is teruggezakt van de linkervleugel naar het middenveld, maar de achterliggende gedachte van de oefenmeester was dat de routinier in balbezit bij diepe spits Poepon zou aansluiten.

De wedstrijd begon precies zoals vooraf uitgestippeld was. De bezoekers kwamen er de eerste minuten niet aan te pas. Dat resulteerde al snel in de openingstreffer. Drost gaf de bal mee aan Verbeek, die na een knappe individuele actie de vrijstaande Sarpong op de linkervleugel aanspeelde. Sarpong bediende op zijn beurt met een strakke voorzet Poepon die de bal alleen nog maar binnen hoefde te lopen. De even vroeg gevallen als verlossende openingstreffer betekende voor de van ado gehuurde centrumspits het eerste doelpunt in dienst van NAC. Het Rat Verlegh Stadion barstte al na een paar minuten uit zijn voegen.

NEC veranderde niet veel aan de vooraf uitgestippelde tactiek en bleef met de kont in het eigen strafschopgebied hangen. NAC zette veel druk, maar werd zelden echt gevaarlijk. Lurling legde halverwege de eerste helft van buiten de "16" aan, maar zag zijn schot in Vakkie G belanden. Ook Poepon probeerde het nog met zijn bol in een spelsituatie die als "half kansje" afgedaan kan worden. De grootste kans van NAC om de score vóór het tweede bedrijf te verdubbelen kwam nog wel 5 minuten voor rust, maar geen NACspeler wist in de scrimmagesituatie het overzicht te behouden. NEC wist in de tussentijd ondanks het verdedigende spel toch een aantal keren gevaarlijk uit de hoek te komen. Toch was het vooral wachten op die tweede treffer van NAC, maar zoals zo vaak is niks wat het lijkt bij NAC. Net na de situatie dat Suk en Drost nalieten NAC op rozen te schieten mikte Palsson met een mooi, maar niet onhoudbaar schot de bal tussen lat en palen. De doorgaans zo betrouwbare Jelle stond niet helemaal goed en moest 2 minuten voor het einde van de eerste helft de bal uit het net vissen. Gedesillusioneerd sjokten de spelers naar de thee en de supporters naar het bier.

Hoewel het spel op het veld alles behalve een gezapige bedoeling was kunnen we wel schoorvoetend vaststellen dat het de eerste helft nou niet bepaald stormde op de tribunes. Hoe anders was dat de tweede helft?! Vanaf minuut 46 gingen de 16.800 naar-3-punten-snakkenden er vol achter staan, springen, zingen en schreeuwen. De tweede helft werd er zeker niet minder boeiend door, maar of het zoals wel vaker NAC ook naar de volle buit zou leiden viel te bezien.

NAC begon in ieder geval voortvarend. Niet voor het eerst deze wedstrijd was Poepon meteen alweer gevaarlijk met zijn hoofd. De andere uitblinker aan NACzijde, Sarpong, had de pech dat de doelman van de bosjesmannen met een katachtige redding zijn inzet keerde.
Hoewel NAC vol op jacht ging naar de 2-1 kwamen de bezoekers er opvallend vaak gevaarlijk uit. Sterker nog, het is niet overdreven te stellen dat de veruit grootste kansen voor NEC waren in deze tweede helft. Tot drie maal toe kwam een tegenstander oog in oog met onze Jelle te staan, maar de rossige rots in de branding maakte zijn fout waaruit de gelijkmaker kwam meer dan goed.. NAC zette nog wel een slotoffensief in, maar dat leverde eigenlijk geen uitgespeelde kansen op en zo werd ook de vijfde wedstrijd en het tweede Avondje NAC deze competitie niet gewonnen. De spelers dropen af onder een striemend fluitconcert.

Over of dat fluitconcert terecht was kun je discussiëren. Het pijnlijke is namelijk dat we na vijf wedstrijden moeten constateren dat NAC wel wil en er ook voor werkt, maar het gewoon niet kán en mogelijk ook de kwaliteit mist het überhaupt te kúnnen. Het heeft er alle schijn van dat we ons op kunnen gaan maken voor een zwaar seizoen in gevecht met het degradatiespook. De volgende locatie waar het strijdtoneel opgetuigd gaat worden is in Duitstalig Nederland waar directe concurrent Roda JC op ons wacht.
BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-N.E.C.

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen N.E.C.

ALGEMEEN

Eredivisie 2013/2014

vr 30 augustus 2013
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 16.800

Scheids: Ed Janssen
Grens: Arie Brink en Maurice Hoksbergen
Official: Martin Perez

Scoreverloop

4' 1-0 Rydell Poepon
Assist: Jeffrey Sarpong
Schot
43' 1-1 Victor Palsson
Assist: Navarone Foor
Schot (van afstand)


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
22. Gill Swerts
27. Boldiszár Bodor
3. Henrico Drost
5. Kees Kwakman
10. Anthony Lurling
11. Joey Suk
6. Tim Gilissen
8. Jeffrey Sarpong
15. Danny Verbeek
(80' 7.  Elson Hooi)
14. Rydell Poepon
(87' 9.  Alex Schalk)


N.E.C.
1. Karl Johan Johnsson
17. Pavel Cmovs
5. Tobias Haitz
14. Kevin Conboy
3. Rens van Eijden (C) 
15. Marcel Sutter
6. Victor Palsson
10. Navarone Foor
11. Sřren Rieks
9. Michael Higdon
7. Christofer Hemlein

DOWNLOADS

KAARTEN

42' Gele kaart Danny Verbeek
Reden: Neerhalen speler
69' Gele kaart Jeffrey Sarpong
Reden: Neerhalen speler
77' Gele kaart Pavel Cmovs
Reden: Neerhalen speler
88' Gele kaart Victor Palsson
Reden: Neerhalen speler

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - N.E.C.

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven