of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-Heracles Almelo (1-2)

Om te janken. Een schande. Een drama. Een aanfluiting… moeten we nog even doorgaan? Betere kwalificaties zijn er niet te noemen voor het THUISduel tegen heracles almelo. De ploeg uit het rechterrijtje die thuis op plastic speelt, en enkele dagen geleden nog volledig kansloos onderuit ging in de bekerfinale tegen psv. Een ploeg waar overheen gedenderd dient te worden in het Rat Verlegh Stadion. Daar dachten de heren voetballers echter anders over. De rode loper werd even vrolijk uitgerold.

Ja, een tikkeltje boos zijn we wel ja. Niet gek, als NAC vanaf de eerste minuut totaal geen greintje NOAD toont in een fase waarbij er gestreden moet worden om lijfsbehoud. Niet alleen in de Eredivisie maar voor het voortbestaan van de hele club! Terwijl er weer vele vrijwilligers loten stonden te verkopen voor het 100 jaar NAC feest, en menig supporter andermaal een duit in het zakje deed, vernachelden de boys op de oranje schoentjes het volledig op het veld. Bah.

In de derde minuut kwam NAC al goed weg, omdat Bruns een niet te missen kans liet liggen. Het typeerde het niveau van heracles, maar nog duidelijker het niveau van NAC. Vervolgens was het de de hele eerste helft een kat en muis spelletje. NAC liep volledig achter de feiten aan, en werd met name tussen het middenveld en de verdediging volldig weggetikt. En balbezit houden? Wat is dat? Vrijwel elke speler scoorde een dikke onvoldoende, behalve Jelle, Botteghin en Buijs. Die laatste leek de wedstrijd hoogstpersoonlijk te doen kantelen door in de 41e minuut een onterechte maar beeldschone treffer voor zijn rekening te nemen. Als enige had hij het lef om een afvallende bal vanuit de lucht vol op de slof te nemen, en in te kruising te plaatsen. Een grootse ontlading zowel bij Buijs als bij de supporters. En niet veel later verdubbelde Buijs bijna de score, na een goede dubbele kaatsactie met Kolk en Schilder. Buijs omspeelde doelman Pasveer, maar zag zijn inzet vervolgens ternauwernood gekeerd op de doellijn. Boukhari maakte nog even quasi interessant een gebaar waarom hij de bal niet aan gespeeld kreeg, maar had daar totaal geen recht toe. Hij had immers de hele wedstrijd nog geen pepernoot geraakt en werd ten tijde van de aanval gedekt door twee man. Met een voorsprong aan de thee, tweede helft vlammen!

Daar leek het aanvankelijk wel op, want opnieuw was het Buijs die in scoringspositie kwam na een voorzet van Schilder. Hij mistte echter zijn balans, waardoor het schot matig was. Tot zover dus de aspiraties van NAC, want het kat en muis spel begon vervolgens weer van voren af aan. De kansen van Heracles stapelden zich op, en dankzij ten Rouwelaar bleef de tegentreffer nog even uit. Maar die viel uiteindelijk wel natuurlijk. In de 77e minuut stond Gouriye volledig ongedekt en kon hij een korte voorzet simpel achter Jelle schieten.

Inmiddels hadden de dramatisch spelende Boukhari en Gillissen het veld al verlaten voor Sarpong en Gudelj. Na de gelijkmaker werd ook Schilder naar de kant gehaald voor Bayram. Allemaal onlogische wissels waar het spel van NAC totaal niks beter van werd. Sarpong heeft nog helemaal niks laten zien, Bayram zit al lang met z’n kop in Turkije en de immer bloedfanatieke Gudelj, mocht u het nog niet doorhebben, is helaas nog niet fit genoeg en mist wedstrijdritme en routine. Dat laatste kwam pijnlijk duidelijk naar voren, toen hij met een eigen doelpunt het verlies van NAC inluidde. Gudelj verwerkte een slap schot van Bruns slecht en kaatste de bal achter ten Rouwelaar: 1-2. Niet veel later gaf de jongeling zijn directe tegenstander een ferme elleboogstoot. Naar eigen zeggen deed hij dat niet uit frustratie, maar de beelden lijken toch echt anders te zeggen. Direct rood was het logische vervolg, en op zijn feloranje stappertjes (kom op Neno!) kon hij al voor het verstrijken van het duel terug de kleedkamer in. Het drama van de anders onverzettelijke Gudelj typeerde het drama van NAC. Met uitwedstrijden tegen twente, utrecht en groningen in het verschiet gaat het nog een hele klus worden voor John Karelse om die ‘slechts 4 punten’ nog binnen te slepen om nacompetitie te ontlopen…BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-Heracles Almelo

- De uitsupporters lieten het afweten uit protest tegen het uitvak (de vissekom) van het Rat Verlegh Stadion.
NAC head-to-head tegen Heracles Almelo

ALGEMEEN

Eredivisie 2011/2012

wo 11 april 2012
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 17.000

Scheids: Serdar Gözübüyük
Grens: Siebert en Lapar
Official: Ketting

Scoreverloop

41' 1-0 Jordy Buijs
Schot (van afstand)
77' 1-1 Ninos Gouriye
Assist: Lerin Duarte
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar
23. Jordy Buijs
7. Kees Luijckx
30. Youssef El Akchaoui
3. Eric Botteghin
2. Milano Koenders
21. Nourdin Boukhari
(69' 24.  Jeffrey Sarpong)
6. Tim Gilissen
(65' 20.  Nemanja Gudelj)
8. Robbert Schilder
(81' 19.  Ömer Bayram)
10. Anthony Lurling
9. Santiago Kolk


Heracles Almelo
22. Remko Pasveer
5. Mark Looms
29. Jason Davidson
20. Thomas Bruns
17. Kwame Quansah
(61' 10. Marko Vejinovic)
2. Tim Breukers
14. Ben Rienstra
15. Ninos Gouriye
8. Lerin Duarte
18. Samuel Armenteros
11. Everton
(89' 19. Luis Pedro)

DOWNLOADS

KAARTEN

44' Gele kaart Nourdin Boukhari
51' Gele kaart Thomas Bruns
84' Gele kaart Jelle ten Rouwelaar
84' Gele kaart Marko Vejinovic
89' Rode kaart Nemanja Gudelj
Reden: Slaan (elleboogstoot)

Prognoses

De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - Heracles Almelo

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven