homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag De Graafschap-N.A.C. Breda (3-1)

Voor het eerst dit seizoen reed er een Breda Loco’s bus naar een uitwedstrijd. Het was mooi om te zien dat de heren van de Loco’s een verlengde bus moesten bestellen omdat de belangstelling enorm was. Op vrijdagmiddag zo net na 5 uur vertrok de bus. Nog voordat we Breda uit waren stonden we al in de file. Maar ja, wat wil je, vrijdagmiddag in de spits. Maar wat kan ons dat schelen, helemaal niets! Met een biertje in de hand reizen we door het hele land! Na 1,5 uur rijden, net voorbij waalwijk, brak er plotseling paniek uit in de bus. De voorraad bier smolt als sneeuw voor de zon. Bezorgde blikken dwaalden door de bus, zou dit nog goed komen? Maar gelukkig had de reisleider nog een voorraadje onder in de bus staan. We moesten dus een stop maken en het probleem zou voor de heenreis opgelost zijn. En zo geurde het.

In de buurt van de vijverberg werden we nog even getrakteerd op een fraaie rondrit door de achterhoek. En dat het een achterhoek is, dat hebben we geweten. Met een heuse omtrekkende beweging werden de super boeren hooligans op het verkeerde been gezet. We kwamen door diverse wazige dorpen waarbij steeds het hele dorp door de politie werd afgezet. Maar voor wie dan? Die dorpen zijn daar zo dun bevolkt dat ze er in Australië jaloers op zijn. Na dit stukje `ontdek je plekje` was daar dan eindelijk de vijverberg.

NAC begon met de vertrouwde opstelling. De start van NAC was prima. De super boeren werden op eigen helft vastgezet en NAC was driftig opzoek naar de 0-1. Dat leverde kansen op voor Lurling en Bayram. Maar na een half uur stond het toch 1-0. De eerste de beste kans voor de graafschap was raak. NAC bleef daarna opzoek naar een doelpunt. Vlak voor rust leek die te vallen maar Botteghin hielp een niet te missen kans toch om zeep.
Na de thee was het wel raak. Schilder kon vanaf het middenveld zo doorlopen en scoorde beheerst de gelijkmaker. Zo, nu zou NAC wel even de drie punten binnen slepen omdat ze gewoon beter stonden te ballen dat de bewoners van de achterhoek. Maar niets was minder waar. Een minuut na de gelijkmaker keek NAC alweer tegen een achterstand aan. Uit een corner kon de graafschap eer eenvoudig scoren omdat de NAC defensie niets deed. En weer trok NAC ten aanval om het tweede doelpunt te scoren. Maar ditmaal lukte er niet veel meer. Ook niet toen Lasnik, Jozefzoon en Kolk in het veld kwamen. Sterker nog, een kwartier voor tijd knikte Poepon de 3-1 binnen omdat er bij NAC niemand was die op een hoge voorzet mee wilde springen. Een volstrekt onnodige nederlaag.

Op de terugreis zagen we weer het culturele erfgoed van de achterhoek aan ons voorbij trekken. En als je dan verloren hebt wil je maar een ding: snel naar huis en veel bier drinken. Dat laatste lukte heel aardig omdat de voorraad tijdens de wedstrijd was aangevuld. Maar snel naar huis kan in de achterhoek niet. Na ruim een half uur gereden te hebben over een soort van karresporen kwamen we eindelijk op de snelweg. In combinatie met een bejaarde chauffeur zorgde dat er voor dat we vroeg in de zaterdagochtend aankwamen bij het Rat Verlegh Stadion.
Het hele weekend heeft menig NAC supporter tegen de nederlaag aangehikt, dat is het nadeel als je op vrijdag moet spelen en verliest. Volgende week de venlose voetbal vereniging venlo. Winnen is een must.


XXL



BIJZONDERHEDEN De Graafschap-N.A.C. Breda

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen De Graafschap

ALGEMEEN

Eredivisie 2011/2012

vr 21 oktober 2011
De Vijverberg
Doetinchem, Nederland

Toeschouwers: 11.709

Scheids: Björn Kuipers
Grens: Van Roekel en Van de Ven
Official: Bax

Scoreverloop

29' 1-0 Ted van de Pavert
Assist: Yuri Rose
Schot (intikkertje)
56' 1-1 Robbert Schilder
Assist: Ömer Bayram
Schot
57' 2-1 Jussi Kujala
Schot
76' 3-1 Rydell Poepon
Assist: Yuri Rose
Kopbal (na aanval)


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

De Graafschap
12. Yves de Winter
15. Ties Evers
31. Ted van de Pavert
3. Vito Wormgoor
6. Jussi Kujala
34. Gregor Breinburg
(73' 18. Sjoerd Overgoor)
13. Rogier Meijer (C) 
11. Nenad Sreckovic
29. Yuri Rose
8. Michael de Leeuw
(69' 14. Soufian el Hassnaoui)
9. Rydell Poepon


N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar  (C) 
18. Donny Gorter
20. Nemanja Gudelj
12. Jens Janse
7. Kees Luijckx
3. Eric Botteghin
6. Tim Gilissen
(68' 32.  Andreas Lasnik )
8. Robbert Schilder
10. Anthony Lurling
19. Ömer Bayram
(62' 11.  Florian Jozefzoon )
15. Alex Schalk
(62' 9.  Santiago Kolk )

DOWNLOADS

KAARTEN

28' Gele kaart Jens Janse
38' Gele kaart Donny Gorter
41' Gele kaart Eric Botteghin
90' Gele kaart Sjoerd Overgoor

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over De Graafschap - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven