homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-A.D.O. Den Haag (3-0)

Na een reeks zeer teleurstellende resultaten begon het behoorlijk terommelen in Breda. Het spel op het veld was al een tijd niet meer om aan tezien, en de spelers leken geen enkele beleving meer te hebben. De supportersbegonnen het behoorlijk beu te raken, wat niet onopgemerkt bleef bij despelers en de staf. Er wedr een pittig onderling gesprek gehouden opZunderello, om zogezegd alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen voorhet duel tegen ADO Den Haag. Van de echte NOAD-mentaliteit was echter nogmaar heel weinig terug te zien tijdens het duel, maar toch pakte NACeindelijk weer 3 belangrijke punten.

Beide ploegen starten zeer afwachtend aan het duel. Het eerste wapenfeit isvoor ADO, als na 10 minuten spelen aardig schot van Ricky van den Berg naastgaat. NAC ontwaakt, en zet er een schot van Kwakman tegenover, dat echterver naast gaat. Hoewel het voetbal allesbehalve spectaculair is, weet NACtoch een duidelijk overwicht te houden op het nog veel slapper spelende ADOden Haag. Dat vertaalt zich aanvankelijk in kansen via het duo Kwakman enAmoah. Eerst schiet Kwakman daarbij voorlangs na een één-twee, even laterkopt Amoah over op aangeven van Kwakman.

Maar in de 34e minuut is het dan toch raak, en hoe! Gilissen geeft eenbekeken pass op Amoah, die de bal nogmaals aflegt op Lurling. Die omspeeltzijn tegenstander, en haalt vanaf het randje van de zestien verwoestend uit.Al het venijn dat hij kende na zijn ietwat betuttelende wissel die weekervoor tegen Heracles zit blijkbaar in dat schot, want de bal vliegtsnoeihard in de kruising. De ontlading bij Lurling is groot, terwijl bij hetpubliek voornamelijk opluchting heerst. Deze 1-0 is tevens de ruststand.

Na rust heerst hetzelfde beeld als daarvoor. ADO probeert even aan te zettenvia een schot van Van den Bergh, maar zakt daarna weer helemaal in. Zonderecht mooi voetbal blijft NAC toch in de aanval, en hangt het volgendedoelpunt in de lucht. Zeker als ex-NAC’er Ammi hands maakt in hetstrafschopgebied, en NAC wellicht een strafschop zou moeten krijgen. ArbiterKuipers laat echter doorspelen. Maar NAC laat zich niet van de wijs brengen,en gaat rustig verder op zoek naar de uitbreidingstreffer. Die komt eraanvankelijk bijna als een schot van Amoah op de paal uiteen spat, envervolgens nogmaals wanneer een kopbal van Penders maar net naast suist.

Toch duurt het nog tot 10 minuten voor tijd voor het duel dan eindelijk opslot valt. ADO lijkt aanvankelijk nog goed uit te verdedigen, maar de balkomt gij Gilissen, dei goed voorzet op Amoah. Die kopt de bal knap breed opKwakman, die zijn eigen harde werk vervolgens kan belonen door eindelijk de2-0 binnen te schieten.

En hoewel het de wedstrijd eigenlijk te veel eer aandoet, zal vlak voortijd de score zelfs nog verder uitgebreid worden. De onzekere verdedigingvan ADO laat weer opzichtig een steek vallen. Zwinkels rolt de bal naarverdediger, die tikt terug en als Zwinkels de bal vervolgens weer half terugtikt, is er even twijfel tussen de doelman en de verdediger voor wie die balnou eigenlijk is. Lurling twijfelt niet, en jaagt op de bal. Zwinkelsprobeert het leer nog weg te poeieren, maar het leer stuitert via de benenvan Lurling naar Amoah, die voor een volledig leeg doel de bal heel rustigbinnen kan schuiven.

Met 3-0 is de vernedering voor het blamerende ADO Den Haag compleet, maarhet ronduit ongeïnspireerde spel van NAC brengt ook nog altijd niet bepaaldveel vertrouwen te weeg. Wellicht dat het besef dat er vandaag 3 zeerbelangrijke punten gepakt zijn, de spelers in de loop van de week alsnoggenoeg zelfvertrouwen geeft om ook dat oerlelijke varkentje in deRotterdamse Kuip te wassen…
BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-A.D.O. Den Haag

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen A.D.O. Den Haag

ALGEMEEN

Eredivisie 2009/2010

vr 26 maart 2010
Rat Verlegh Stadion
Breda, Nederland

Toeschouwers: 17.750

Scheids: Björn Kuipers
Grens: Sander van Roekel en Berry Simons
Official: Kristian Bakkelo

Scoreverloop

33' 1-0 Anthony Lurling
80' 2-0 Kees Kwakman
87' 3-0 Onbekend


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar
12. Csaba Fehér
3. Rob Penders  (C) 
4. Patrick Zwaanswijk
23. Robbert Schilder
7. Edwin de Graaf
6. Tim Gilissen
5. Kees Kwakman
11. Joonas Kolkka
(73' 15.  Martijn Reuser)
14. Mathew Amoah
10. Anthony Lurling
(88' 31.  Ömer Bayram)


A.D.O. Den Haag
1. Robert Zwinkels
2. Ahmed Ammi
4. Timothy Derijck
14. Kees Luijckx
21. Kai van Hese
8. Danny Buijs (C) 
28. Lex Immers
(76' 9. Bogdan Milic)
37. Jens Toornstra
12. Ricky van den Bergh
(63' 19. Andres Oper)
10. Richard Knopper
11. Wesley Verhoek
(69' 7. Karim Soltani)

DOWNLOADS

KAARTEN

44' Gele kaart Tim Gilissen
84' Gele kaart Ahmed Ammi

Prognoses

0x winst voor NAC
0x gelijk spel
0x verlies voor NAC

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over N.A.C. Breda - A.D.O. Den Haag

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven