of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag FC Omniworld-N.A.C. Breda (0-1)

Voor de 3e ronde van de KNVB beker lootte NAC een uitwedstrijd tegen FC Omniworld. Op papier een makkelijke tegenstander, waartegen de wedstrijd slechts een formaliteit moest zijn. Niets bleek echter minder waar.

NAC start bijzonder slap aan de wedstrijd, met een houding van ‘het wel even te doen’. FC Omniworld gaat er echter vanaf de eerste seconde vol voor. Dat is ook duidelijk te merken op het veld. Terwijl het spel van NAC gekenmerkt gaat door slordige passes en veel balverlies, tikt FC Omniworld alsof het een lieve lust is. In de 15e minuut resulteert die inzet al tot een kans van PSV-huurling Zeefuik. Zijn inzet wordt echter op professionele wijze gekeerd door Jelle ten Rouwelaar. Vervolgens gebeurt er eigenlijk bar weinig aan beide kanten, hoewel FC Omniworld het overwicht blijft houden. In de 35e minuut lijkt het tij even te keren, als NAC eindelijk een serie goede aanvallen op de mat legt, waaruit uiteindelijk niet echt gevaar komt. Als NAC vervolgens een vrije trap krijgt, wordt deze hard ingeschoten door Kees Kwakman. Doelman Zeegers kan geen grip op de bal krijgen, en de toegesnelde Matthew Amoah lijkt NAC op een voorsprong te gaan zetten. Zeegers strekt zich echter tot het uiterste, en weet de bal met zijn wanhoopspoging alsnog te keren. Vrijwel direct daarna is het Jelle ten Rouwelaar die tot het uiterste moet gaan, en daarmee een kopbal van Haklander ternauwernood uit het doel houdt. NAC mag blij zijn dat het met 0-0 gaat rusten.

Na rust neemt de Almeerse druk alleen nog maar toe. Al snel krijgt Haklander wederom een kopkans, welke naast gaat. Als Tyrone Loran even later niet goed anticipeert op ten Rouwelaar, plaatst hij de bal langs zijn eigen doelman. Met het hart in de keel zien de meegereisde NAC supporters de bal maar net naast rollen. Om het bedroevend lage tempo van NAC omhoog te halen, brengt Robert Maaskant gangmaker Donny Gorter er in de 60e minuut in voor de Graaf. Dit mag echter geenszins baten, en de collectieve prestatie van NAC blijft eenvoudigweg bedroevend. Ten Rouwelaar moet weer twee keer knap redden om een achterstand te voorkomen op een schot van Mulder, en wanneer Zeefuik na geklungel in de verdediging alleen opduikt voor het doel.

In de 80e minuut probeert Maaskant nogmaals de boel te forceren met een wissel. Cairo wordt naar de kant gehaald, en Fouad Idabdelhay mag het nog een keer proberen. Ook dit haalt bijzonder weinig uit. NAC blijft maar aansukkelen, en ziet Tayeb heel erg dicht bij een treffer komen. Ten Rouwelaar is kansloos op zijn schot, en wederom krijgen de NAC-supporters een hartverlamming als het schot maar net op de paal belandt. De verlenging lijkt onvermijdelijk, maar dan staat in de 93e minuut de plots weer topscoorder Amoah op om orde op zaken te stellen. Dankzij Donny Gorter komt de bal vanuit een vrije trap eindelijk eens goed voor. Amoah zet nog maar net zijn hoofd ertegenaan, en scoort de onverdiende, maar winnende treffer. NAC bekert verder, en de koukleumende supporters kunnen eindelijk naar huis.BIJZONDERHEDEN FC Omniworld-N.A.C. Breda

geen bijzonderheden
FC Omniworld

ALGEMEEN

KNVB-Beker 2008/2009
3e ronde

di 11 november 2008
Sportpark Fanny Blankers ...
Almere, Nederland

Toeschouwers: Onbekend

Scoreverloop

93' 0-1 Mathew Amoah
Assist: Donny Gorter
Kopbal (uit dood spelmoment)


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

FC Omniworld
1. Zegers
2. van Toor
3. Mulders
4. Jansen
5. Haklander
6. Arana Barrantes
7. Duits
8. Hollart
9. Kappenberg
10. Tayeb
11. Zeefuik


N.A.C. Breda
1. Jelle ten Rouwelaar
2. Kurt Elshot
3. Rob Penders
4. Tyrone Loran
5. Kees Kwakman
6. Csaba Fehér
7. Tommie van der Leegte
8. Edwin de Graaf
(58' Donny Gorter )
9. Ellery Cairo
(79' Fouad Idabdelhay )
10. Mathew Amoah
11. Joonas Kolkka

DOWNLOADS

KAARTEN

25' Gele kaart Tommie van der Leegte
35' Gele kaart Jansen

Prognoses

De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

SPELER VAN HET JAAR

Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

Nog geen keuzes ingevoerd

Meningen over FC Omniworld - N.A.C. Breda

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

CobusNAC

Geplaatst: vrijdag 14 november 2008 om 17:16u

Precies genoeg woorden aan vuil gemaakt zou ik zeggen

Brigadas

Geplaatst: vrijdag 14 november 2008 om 17:59u

Wat een dramatische wedstrijd. Maargoed, de overwinning telt in de bekerwedstrijden, dus op naar de volgende ronde


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven