of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag FC Sokol-Saratov-N.A.C. (0-3)

14.15u: Het was nog even spannend tegen welk elftal NAC zou moeten aantreden. De Russen van Sokol zijn namelijk met maar liefst 50 (!) personen aanwezig in Belek, waaronder in ieder geval een A- en een B-team. Het B-team van Sokol speelde eerder vandaag al een wedstrijd, en dus gaat het eerste elftal over een paar minuten de wei in tegen NAC.

14.18u: De planning loopt nu al aardig in de soep. fc den bosch, ook overwinterend in Belek, is nog volop een training af aan het werken op het veld als de teams van NAC en Sokol arriveren. Na enige consternatie wordt besloten om den bosch de ene helft van het veld te gunnen. De doelen staan echter niet op hun plaats, zodat Babos en Zois hun warming-up aan de zijlijn moeten doen.

14.23u: fc den bosch stopt met de training en de spelers van dit team zetten, collegiaal als ze zijn, de doelen op hun plek. Babos kan eindelijk aan zijn vaste warming-up beginnen.

14.27u: Aan de kledij te zien, heeft Henk ten Cate een andere basisopstelling in gedachten dan tegen ankaragucu. Engelaar doet zijn warming up zonder trainingsbroek, wat zou kunnen duiden op een basisplaats voor de 22-jarige middenvelder. Mensah daarentegen heeft zijn trainingsbroek nog aan en begint dus waarschijnlijk op de bank.

14.29u: Godzijdank een andere scheidsrechter dan afgelopen zaterdag (eerste meevaller is genoteerd). Hij lijkt zelfs akkoord te gaan om te spelen met NAC-bal. Speelt momenteel zelfs een rondootje met zijn assistenten.

14.31u: De wedstrijd is begonnen. NAC start met Babos in het doel. Achterin spelen Feher, Penders, Mensah (toch) en Gudelj. Het middenveld wordt bezet door Hersi op rechts, Schreuder in het centrum en Engelaar op links. Het aanvallerstrio bestaat uit Stewart, cristiano en Bobson.

14.32u: Voer voor de prijzenkast bij NAC: Voor de wedstrijd worden vaantjes van beide teams geruild (net echt). Veel ruimte hoeft er echter niet gereserveerd te worden; Het vaantje van Saratov past naar verluidt in de handpalm.

14.33u: NAC speelt in tegenstelling tot afgelopen zaterdag in het geel-zwart. Ook de keeper van Saratov heeft een geel shirt. Als dat maar goed gaat...

14.40u: Het begin is duidelijk voor Sokol. NAC loopt vaak achter de feiten aan en heeft zich nog geen goede kans kunnen creëren.

14.42u: NAC wordt duidelijk sterker en krijgt een grote kans, echter Stewart en Hersi kunnen in kansrijke positie net niet bij de bal komen.

14.46u: YEESSSSSS, 1-0 voor NAC! Youssouf Hersi scoort de openingstreffer na aangeven van de op zilveren schoenen (! primeur ?) spelende Stewart.

14.58u: Stand is nog steeds 1-0. Teams zijn aardig in evenwicht nu. Overigens speelt Alfred Schreuder met een ingetaped linker bovenbeen. Hij kreeg in de wedstrijd met ankaragucu last van zijn hamstring (vandaar ook zijn wissel), maar deze blessure is gelukkig niet ernstig. De tape rond zijn been mag dan ook gezien worden als voorzorgsmaatregel.

15.10u: De wedstrijd sukkelt letterlijk en figuurlijk langzaam richting rust. NAC controleert de wedstrijd, maar creeërt geen kansen.

15.12u: Wa nou geen kansen? 2-0 dus mooi ja! Engelaar geeft een hoge pass vanaf de middellijn en Cristiano kopt hem met een lobje ’a la Stewart tegen groningen’ over de keeper van Saratov heen. Een mooie goal, en een ruime voorsprong voor NAC!

15.18u: Te vroeg gejuicht over de scheidsrechter. De bastard in the green voelt zich te belangrijk om in te gaan op een vlagsignaal van de grensrechter (die het toch echt goed zag). Sokol mocht doorspelen, maar faalde in de afwerking. Nog steeds een 2-0 voorsprong voor NAC derhalve.

15.19u: Wel godverdomme! Hebben we eindelijk een goede bal, besluit één van de Sokol-spelers de bal op één van de balkons van het hotel te schieten. Niemand thuis. Gelukkig is er nog een bal.

15.22u: Het is rust in Belek met een 2-0 voorsprong voor NAC.

15.25u: sergio en Ponomarev gaan zich warm lopen.

15.29u: De originele wedstrijdbal is weer gesignaleerd. Niets kan meer misgaan

15.30u: De tweede helft is zojuist begonnen. NAC speelt met dezelfde 11 als voor rust.

15.34u: Oh oh oh, zelfs in Turkije is het huilen met de scheidsrechters. Eerst ziet meneer een bal die volgens hem over de zijlijn is geweest (de grensrechter kijkt verbaast maar doet verder niets) en luttele seconden later onthoudt hij NAC een zuivere penalty (Feher overduidelijk neergetrokken in het strafschopgebied). Tis maar vriendschappelijk zullen we maar denken.

15.38u: Wereldredding van Babos op een schot van dichtbij. Stand blijft 2-0, galatasaray stuurt scouts

15.39u: 3-0 voor NAC. Feher scoort feilloos uit een penalty wegens hands van een Sokol-speler in de zestien.

15.41u: Belachelijk! Sokol Saratov krijgt onder het mom van ’zij een penalty, dan de ander ook één’ een vet onterechte strafschop. MAARRR, NAC heeft Babos in de goal staan en dus pakt laatstgenoemde hem KLEMVAST uit de rechterbenedenhoek. Das praot.

15.44u: Leuk hoor zo’n oefenpotje: Bobson krijgt een onterechte gele kaart. Veelzeggende slotzin van Ata’s SMS luidt: ’Iedereen lacht de scheids uit inmiddels’

15.48u: GESTAAKT!!!! Massale knokpartij!!! Stewart krijgt geheel out of the blue een ontzettend groffe rotschop tegen zijn enkel. Meteen na dit incident vliegen de spelers van de bank incl Ten Cate het veld op om te gaan rossen. Engelaar en Feher waren inmiddels al bezig met het achterna zitten van de dader. Simons bewees in the meanwhile zijn nut door iemand van Saratov die het nodig vond om te spugen een paar linkse direkte te verkopen. Beide elftallen gingen uiteindelijk naar het eigen doelgebied en NAC besloot hierop niet verder te spelen. Einde verhaal dus.

15.55u: Een exclusief interview van De Rat met trainer Henk ten Cate:

Ata: "We nokken er definitief mee?"
HTC: "Yep, ach het hoort er bij. Ik heb trouwens toch dorst, dus ik zei ’Kom op jongens, we nokken ermee’"

Hahaha, het thuisfront heeft lol :DBIJZONDERHEDEN FC Sokol-Saratov-N.A.C.

 • Sokol Saratov is Russische eredivisionist.

 • Wedstrijd gespeeld tijdens trainingskamp in Turkse Belek.

 • Doomernik, Schenning, Petö, Steijn, Seedorf, Van As, Sergio, Risamasu (allen geblesseerd) afwezig.

 • Gábor Babos stopt bij een 3-0 stand een penalty van Djidkov.

 • Wedstrijd gestaakt in 65e minuut (zie verslag).

  FC Sokol-Saratov

  ALGEMEEN

  Vriendschappelijk 2001/2002

  ma 14 januari 2002
  Terrein van hotel Sol Bel...
  Belek, Turkije

  Toeschouwers: 50

  Scoreverloop

  16' 0-1 Youssouf Hersi
  Assist: Earnest Stewart
  37' 0-2 Cristiano dos Santos Rodrigues
  Assist: Orlando Engelaar
  Kopbal (na aanval)
  54' 0-3 Csaba Fehér
  Schot
  Penalty


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  FC Sokol-Saratov


  N.A.C.
  1. Gábor Babos
  2. Csaba Fehér
  3. Rob Penders
  4. Kofi Mensah
  5. Nebojsa Gudelj
  6. Orlando Engelaar
  7. Earnest Stewart
  8. Alfred Schreuder
  9. Cristiano dos Santos Rodrigues
  10. Youssouf Hersi
  11. Kevin Bobson

  DOWNLOADS

  KAARTEN

    Gele kaart Kevin Bobson

  Prognoses

  De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  SPELER VAN HET JAAR

  De speler van het jaar-scores worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  Meningen over FC Sokol-Saratov - N.A.C.

  Nog geen reaxies!

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven