of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag Willem II-N.A.C. Breda (0-2)

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar was meteen een hele mooie. Uit naar stilburg is altijd beladen. Zeker nu NAC in vorm lijkt, en willem2 juist veel problemen heeft. Gedurende de korte winterstop is er veel over deze wedstrijd gesproken. Kan NAC de goede lijn van voor de winterpauze doortrekken? Hoe wordt er gevoetbald zonder Leo? Hoe gaat Salmon het doen? Krijgt NAC last van een januari-dip? Allemaal vragen waar we in tilburg antwoord op zouden krijgen. Een ding was wel duidelijk, iedereen had er veel zin in en het vertrouwen was erg groot. Misschien wel te groot. Vorig seizoen was de situatie bijna hetzelfde en ook toen reisden we naar tilburg met een overschot aan vertrouwen. NAC werd toen op inzet verslagen. Dus dit jaar zouden we ook wel eens bedrogen uit kunnen komen.

In tilburg waren veel NAC-supporters op de diverse tribunes aanwezig. Deze Rat-reporter zat voor de verandering een keer op de eretribune, afdeling zuid. Goed toeven tussen al die andere Bredanaars. Wat opviel was dat het stadion niet uitverkocht was. Het uitvak zat wel vol en was goed aanwezig. Vooral de Brabantse NAChten-vlag was prima te zien. Ook onze vrienden uit stilburg hadden een vlaggeske, de skyline van tilburg. Wel aardig, maar die kan natuurlijk niet tippen aan de ‘wij leven het geel zwarte leven’ vlag die van de F tribune komt afrollen. De wedstrijd begon erg slordig. NAC leed veel balverlies zodat willem 2 een overwicht had. Maar dat leverde weinig kansen op voor de tilburgers, achterin bleef NAC heel aardig overeind. Ook zonder Penders ging het goed, zijn vervanger Van Gessel deed het heel behoorlijk. Op het middenveld werd er veel strijd geleverd. Stam bikkelde heel wat af en het loopvermogen van Mathijssen is bewonderenswaardig. Voorin maakte Salmon zijn rentree en deed dat niet onaardig in de eerste helft. Veel kansen kreeg NAC niet, ook omdat Diba en Pinas hun tegenstander niet voorbij kwamen.

In de tweede helft ging NAC beter voetballen. Dat kwam omdat Brandts het elftal wat gewijzigd had. Rigters kwam erin voor Pinas en Diba speelde meer vanaf het midden. Daardoor was NAC aanvallend erg gevaarlijk en drong het willem 2 terug op eigen helft. Je voelde dat NAC ging scoren. Eerst was het Diba met een verraderlijk schot en even later knalde Salmon op de paal. Ook Rigters was vaak gevaarlijk. De thuisclub kon alleen maar toekijken en hopen dat NAC niet de goal zou maken. Maar de stillems kwamen bedrogen uit. Zes minuten voor tijd wist Salmon wel de paal aan de goede kant te passeren. Na een passje van Mathijssen schoot Salmon de bal in de verre hoek, hij kreeg wel wat hulp van de doelman van willem 2, maar dat mocht de pret niet drukken. Daarna kreeg willem 2 een kans via den ouden, maar de moderne uitvoering van Wanny van Gils liet zien dat hij over zijn hoogtepunt heen is en zo kon Zoetebier eenvoudig redding brengen. In de blessuretijd kon NAC nog een keer scoren. Rigters zette een blok en Zonneveld kon met een prachtige voetbeweging de doelman van willem 2 verschalken. Alles en iedereen uit Breda vierde feest. Wat een mooie en op basis van de tweede helft, verdiende overwinning. Het spel van Salmon laat NAC anders voetballen en ook Rigters komt zo beter uit de verf. Dit is ook goed voor het zelfvertrouwen, zeker voor de thuiswedstrijd die er aan komt tegen feyenoord. Met dezelfde instelling en organisatie in het veld hoef je daar niet van te verliezen.


XXLBIJZONDERHEDEN Willem II-N.A.C. Breda

 • Penders, Slot, Tamerus, Veenstra, Van den Broek (allen geblesseerd), De Graaf (geschorst) afwezig.

 • Wedstrijd was eerder (30-12-2006) verboden door de burgemeester vanwege politietekort.

 • Door de afwezigheid van Edwin de Graaf is Patrick Zwaanswijk de aanvoerder.

 • Tamás Petö maakt zijn rentree na drie maanden blessureleed.

 • Oud-NAC`er Kevin Bobson speelt mee bij Willem II.

  NAC head-to-head tegen Willem II

  ALGEMEEN

  Eredivisie 2006/2007

  zo 14 januari 2007
  Willem II Stadion (a/d Go...
  Tilburg, Nederland

  Toeschouwers: 14.000

  Scheids: R. Luinge
  Grens: P. Gerritsen en R. Slot
  Official: P. van Boekel

  Scoreverloop

  84' 0-1 Glen Salmon
  Assist: Danny Mathijssen
  Schot
  90' 0-2 Mike Zonneveld
  Assist: Maceo Rigters
  Schot


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  Willem II
  26. Björn Sengier
  12. Jens Janse
  3. Thomas Baelum
  22. Ibrahim Kargbo
  5. José Valencia Murillo
  (76' 24. Edwin Hermans)
  6. Kristof Imschoot
  28. Saďd Boutahar
  (87' 25. Geert den Ouden)
  4. Frank van der Struijk
  (72' 23. Steef Nieuwendaal)
  14. Mohamed Messoudi
  9. Iwan Redan
  11. Kevin Bobson


  N.A.C. Breda
  1. Edwin Zoetebier
  2. Kurt Elshot
  5. Sander van Gessel
  4. Patrick Zwaanswijk
  19. Patrick Mtiliga
  23. Ronnie Stam
  26. Danny Mathijssen
  (87' 6.  Tamás Petö )
  8. Mike Zonneveld
  10. Anouar Diba
  (90' 11.  Victor Sikora )
  29. Glen Salmon
  22. Brian Pinas
  (53' 15.  Maceo Rigters )

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  26' Gele kaart Brian Pinas
  55' Gele kaart Frank van der Struijk
  88' Gele kaart Patrick Zwaanswijk

  Prognoses

  De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  SPELER VAN HET JAAR

  Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

  Nog geen keuzes ingevoerd

  Meningen over Willem II - N.A.C. Breda

  Nog geen reaxies!

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven