homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag Ajax-N.A.C. Breda (1-1)

In een serie van twee loodzware uitwedstrijden was ajax de eerste tegenstander. In het lelijkste stadion van nederland zaten 150 NAC-supporters in het uitvak, wederom een pasfotoverplichting dus waren er veel NAC-fans buiten het uitvak te bewonderen. Vooraf een pilske drinken in het veel te modern ogende ‘soccer world’. Een ballentent waar het personeel zich stierlijk verveeld omdat er woekerprijzen voor een pilsje worden gevraagd. De inrichting is er eentje van ‘we willen wel maar kunnen niet’. Een mand vol sinaasappelen op de bar, 50 flesjes breezer aan de muur en een wijnrek waar harry b.d. jaloers op zou zijn. Deze Ratreporter wilde eigenlijk een droge witte chablis bestellen die wat ondeugend in de neus is, maar dat druist tegen de traditie in. Voor de wedstrijd een pilske. Zo rond de klok van twee werd de tent steeds leger en 10 minuten voor de wedstrijd was alleen nog een groepje van 5 NAC-supporters aanwezig. Het personeel was al aan het opruimen, maar gelukkig konden we er nog eentje nemen. En zo moesten de NAC-supporters weer het licht uit doen, terwijl het toch echt zondagmiddag was.

Op weg naar onze plaatsen kregen we een domper te verwerken, die foute club uit rotterdam had thuis verloren met 2-0 van concurrent ado. NAC moest nu eigenlijk wel winnen. Via een roltrap werden we het stadion binnengerold. Je hebt het gevoel dat je bij v&d bent, maar plotseling is daar dan toch de grasmat in beeld. Lok had flink met het elftal gerommeld. Achterin stonden Demir en Derijck . Op het 3 mans middenveld Sno, Van Gessel en Slot. Voorin Leo, Jenner en Da Silva. NAC dus in 4-3-3. Binnen twee minuten leek het niet te werken. Een hoge bal werd door Schollen half verwerkt en huntelaar zei dank je wel. Op dat moment flitst er een monsterscore door je hoofd. Maar zoals al eerder gezegd, dit team weet wat een achterstand is en gaat vaak beter voetballen. Ook nu was dat weer het geval. NAC kreeg na een kwartier steeds meer grip op de wedstrijd. Er kwamen zelf wat kansen. Van Gessel en Jenner lukte het niet om de gelijkmaker te scoren. De amsterdammers kopten via marianne rosenberg nog wel een bal op de paal. Na de thee kon ajax de wedstrijd op slot gooien, maar Schollen bracht redding. NAC ging steeds beter voetballen en kreeg enorme kansen. Met name Jenner had moeten scoren. Ook Leo was dichtbij een treffer. En net toen het ‘net niet gevoel’ weer boven kwam borrelen knalde Da Silva de bal van een meter of 17 de meer dan verdiende gelijkmaker binnen. Vlak voor tijd kreeg NAC nog een enorme kans op de overwinning. Sno won een luchtduel van de ajax-keeper en een verdediger, de bal viel achter de keeper maar Sno was in het gezicht geraakt en kon niet verder. Aan de andere kant schoot huntelaar nog een keer op de lat, maar het blijft natuurlijk geen feest bij ajax.

Na afloop snel naar de auto om de vreugde van dit veroverde punt te vieren. In een ietwat enthousiaste bui vierde deze Ratreporter het feestje. Het gevolg was een (joden?) ster in de vooruit van de auto van WW, maar dat is altijd nog beter dan een vooruit in je ster. Zelfs deze glasschade kon de pret niet drukken en met een heerlijk gevoel reden we richting het mooie Breda.

De situatie op de ranglijst blijft berespannend. Komend weekeinde spelen de concurrenten tegen elkaar en mogen wij uit naar az. Als NAC na az uit nog boven de streep des doods staat, kan het thuis tegen nec en uit bij heracles zich veilig spelen.

XXLBIJZONDERHEDEN Ajax-N.A.C. Breda

 • Zonneveld, Penders, Sikora, Vidmar (allen geblesseerd), Diba (geschorst), Zwaanswijk (ziek) afwezig.

 • Bij Ajax speelt de oud-NAC`er Nourdin Boukhari mee.

  NAC head-to-head tegen Ajax

  ALGEMEEN

  Eredivisie 2005/2006

  zo 26 maart 2006
  Amsterdam Arena
  Amsterdam, Nederland

  Toeschouwers: 47.700

  Scheids: D. Jol
  Grens: R. Geutjes en A. Inia
  Official: P. van Boekel

  Scoreverloop

  2' 1-0 Klaas-Jan Huntelaar
  Assist: Mauro Damian Rosales
  Kopbal (uit dood spelmoment)
  80' 1-1 David Mendes da Silva
  Schot (van afstand)


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  Ajax
  1. Maarten Stekelenburg
  2. Hatem Trabelsi
  8. Hedwiges Maduro
  (46' 31. Emmanuel Boakye)
  22. Juanfran
  21. Olaf Lindenbergh
  6. Tomás Galásek (C) 
  24. Markus Rosenberg
  28. Nourdin Boukhari
  7. Mauro Damian Rosales
  (70' 33. Robbert Schilder)
  25. Klaas-Jan Huntelaar
  11. Ryan Babel
  (84' 9. Angelos Charisteas)


  N.A.C. Breda
  1. Davy Schollen
  2. Kurt Elshot
  27. Aykut Demir
  29. Timothy Derijck
  23. Ronnie Stam
  17. Evander Sno
  (90' 6.  Tamás Petö )
  10. Arne Slot
  5. Sander van Gessel  (C) 
  7. David Mendes da Silva
  30. Leonardo Vitor Santiago
  (76' 18.  Johan Vonlanthen )
  19. Julian Jenner
  (87' 11.  Maceo Rigters )

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  In deze wedstrijd werden geen kaarten uitgedeeld of deze zijn nog niet ingevoerd

  Prognoses

  0x winst voor NAC
  0x gelijk spel
  0x verlies voor NAC

  SPELER VAN HET JAAR

  Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

  Nog geen keuzes ingevoerd

  Meningen over Ajax - N.A.C. Breda

  [ laatste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

  Bartholomeus

  Geplaatst: maandag 27 maart 2006 om 22:58u

  Angel of death...monarch to the kingdom of the dead!!!!


  [ eerste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven