homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.E.C.-N.A.C. Breda (0-3)

Een zwaar gehavend NAC heeft alle Europacupzorgen achter de rug (tweemaal verlies tegen Newcastle United in eerste ronde) en blijkt weer prima te kunnen voetballen. Zonder Babos, Fehér, Koning, Petö en Diba stond er toch een elftal dat wat recht te zetten had naar aanleiding van de laatste wedstrijden (o.a. een 1-2 thuisnederlaag op FC Utrecht).

Er werd slim gespeeld want NAC besliste binnen tien minuten de wedstrijd en liet zich daarna terugzakken om counterend gevaarlijk te blijven. De eerste kans was voor NEC maar uit een vrije trap via de door NAC begeerde Zonneveld ging de bal over. Vanuit het middenveld gaat de bal daarna diep op links waar Boukhari de bal voor het doel geeft, Elmander raakt de bal maar half waardoor het leer bij Seedorf voor zijn voeten komt en deze van dichtbij de 0-1 kan maken. NAC ruikt bloed en twee minuten later had het al weer 0-2 kunnen zijn maar Penders ziet zijn kopbal terug het veld inkomen via de paal. Het was slechts uitstel van executie voor NEC want weer twee minuten later ontvangt Elmander de bal net over de middenlijn en hij gaat met drie man op zijn hielen op keeper Gentenaar af om de bal tegen de touwen te jagen, nu dus wel 0-2 en het NAC-vak weet niet wat er gebeurd. Zonneveld is de enige die van NEC-zijde voor wat tegengas kan zorgen via een kopbal, net over, en een schot dat Coutinho stopt. Het spel gaat op en neer maar NAC laat zich wel steeds meer terugzakken waardoor NEC de ruimte krijgt maar niet bij machte is om er iets mee te doen en anders stond daar Coutinho nog. De PSV-huurling verwerkte kansen van Hersi, Tumba en De Nooijer goed genoeg om met 0-2 de rust in te gaan.

Net na de theepauze werd Gudelj vervangen door Barakat en speelde NAC nog steeds hetzelfde afwachtende spelletje. Wisgerhof kreeg een niet te missen kans maar hij presteerde het toch en ook Ebbinge kopt over het doel. Een counter van Elmander wordt nog net met de voet gestopt door Gentenaar en tot corner verwerkt. Als NAC deze corner neemt komt de bal bij Engelaar die vanaf de achterlijn de bal voor wil zetten, dat lukt niet omdat Ebbinge zich voor de bal gooit en daarbij hands maakt. Scheidsrechter Koopman doet het enige juiste wat hij kan doen en dat is een penalty geven die door Engelaar zelf onberispelijk en keihard in het doel wordt gejaagd op een manier die de trainer van NEC, Johan Neeskens, niet onbekend zal zijn. NAC heeft de overwinning binnen en een deel van het Nijmeegse publiek zoekt met nog vijfentwintig minuten te spelen de weg naar huis al op.

NAC wacht nog steeds rustig af en er komt steeds meer ruimte zoals via Elmander die uitbreekt en de bal op een vrijstaande Seedorf voorzet maar Gentenaar kan met een katachtige reactie een vierde NAC-doelpunt voorkomen. Nadat Penders zijn kopbal net naast het doel ziet gaan komt er toch nog wat werk voor Coutinho die een schot van Hersi in tweeën stopt. Boussaboun vervangt Boukhari en NAC krijgt nog twee grote kansen. Allereerst is het Seedorf die alleen op de keeper af gaat en in het strafschopgebied de bal nog kwijt raakt nadat hij van achter aangetikt is. Geen penalty zegt Koopman en het zou kunnen dat hij gelijk heeft. Ongelijk had hij twee minuten later toen Boussaboun Elmander de diepte in stuurde en hij alleen maar door een forse duw in de rug van scoren afgehouden kon worden. Dit was dus een zuivere pingel maar ook nu laat Koopman doorspelen.

De laatste minuut mag Vos nog even opdraven en het feestje kan gevierd gaan worden. NAC gaat op de ranglijst weer de kant op waar ze thuis horen.BIJZONDERHEDEN N.E.C.-N.A.C. Breda

 • Babos, Fehér, Petö, Koning, Diba (allen geblesseerd) afwezig.

 • Nebojsa Gudelj valt geblesseerd uit.

  NAC head-to-head tegen N.E.C.

  ALGEMEEN

  Holland Casino Eredivisie 2003/2004

  zo 19 oktober 2003
  De Goffert
  Nijmegen, Nederland

  Toeschouwers: 12.000

  Scheids: R. Koopman
  Grens: A. Brink en R. Metz
  Official: R. van Meenen

  Scoreverloop

  5' 0-1 Stefano Seedorf
  Assist: Johan Elmander
  Schot (intikkertje)
  9' 0-2 Johan Elmander
  Assist: Nourdin Boukhari
  Schot (na solo-aktie)
  64' 0-3 Orlando Engelaar
  Schot (penalty)
  Penalty


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  N.E.C.
  1. Dennis Gentenaar
  3. Peter Wisgerhof
  5. Arjan Ebbinge
  2. Robbie Wielaert (C) 
  4. Jeffrey Leiwakabessy
  (65' 15. Frank Demouge)
  6. Resit Schuurman
  16. Dejan Govedarica
  7. Youssouf Hersi
  23. Dennis de Nooijer
  8. Mike Zonneveld
  20. Zico Tumba
  (50' 9. Fabian de Freitas)


  N.A.C. Breda
  24. Gino Coutinho
  8. Pieter Collen
  3. Rob Penders  (C) 
  4. Mark Schenning
  5. Nebojsa Gudelj
  (49' 20.  Adnan Barakat )
  19. Stefano Seedorf
  (89' 9.  Henk Vos )
  7. Orlando Engelaar
  23. Ronnie Stam
  18. Johan Elmander
  10. Arne Slot
  11. Nourdin Boukhari
  (77' 14.  Ali Boussaboun )

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  27' Gele kaart Arne Slot
  79' Gele kaart Johan Elmander

  Prognoses

  0x winst voor NAC
  0x gelijk spel
  0x verlies voor NAC

  SPELER VAN HET JAAR

  Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

  Nog geen keuzes ingevoerd

  Meningen over N.E.C. - N.A.C. Breda

  [ laatste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

  Rickertje

  Geplaatst: zondag 14 maart 2004 om 13:19u

  Weer eens goed gespeeld. Coutinho was een goede vervanger van Babos


  [ eerste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven