of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C. Breda-Ajax (4-2)

NAC verraste iedereen, met het toch inzetten van Rob Penders en met het sprankelende voetbal dat gedurfd en door vechtlust de volle drie punten opleverde. Drie punten die al lang binnen hadden moeten zijn maar door het missen van de kansen en het bijna weggeven van de voorsprong bleef het stadion op het puntje van de stoel zitten want spannend was het zeker.

NAC, dat naast Penders ook Seedorf en Diba in het team had staan, begon zonder schroom en het eerste gevaar kwam van linksbuiten Boukhari maar zijn voorzet werd door keeper Lobont gepakt. Een schot in dezelfde minuut van Elmander ging net naast het doel en NAC liet zien dat ze onbevangen tegen de nummer 1 in de competitie gingen spelen. Het is nog maar enkele minuten later als NAC de score al opent en dan wel via Ajax-huurling Boukhari. Elmander kopt de bal door op de vrijstaande Boukhari en die neemt de bal vol op de slof waarbij Lobont de bal alleen maar voorbij hoort komen, 1-0 voor NAC en NAC gaat door. Binnen tien minuten speeltijd had Elmander de wedstrijd al bijna kunnen beslissen maar hij mist twee keer net het doel. Ajax ging meer combineren waardoor er meer druk kwam op de NAC-defensie. Het duurde tot halverwege de eerste helft dat Babos een keer echt in actie moest komen bij een scherpe voorzet van Soetaers; de bal ging via Babos en de lat over de achterlijn. Het was NAC, dat toch vrij eenvoudig overeind bleef en het veldoverwicht van Ajax ebde langzaam weg. De volgende kans was namelijk opnieuw voor NAC en opnieuw was het Elmander die alleen voor Lobont niet langs maar tegen hem aanschoot. Ajax gaf het nog niet op en Van der Vaart en Soetaers vonden slechts Babos op hun weg naar een doelpunt. Ook Yakubu kreeg een hele goede mogelijkheid toen hij geheel vrijstaand kon inkoppen maar hij kopte over het doel de bal de B-side in. De laatste mogelijkheid van de eerste helft is opnieuw voor Elmander maar hij kopt de voorzet van Seedorf net over.

Ajax gaat in de tweede helft meteen de aanval zoeken en brengt Ibrahimovic in maar voor iedereen in de gaten heeft wat er gebeurd is, is de stand al 2-0 voor NAC. Elmander gaat namelijk alleen op Lobont af en schiet de bal knap in. Ajax krijgt daardoor een klap en NAC krijgt, gesteund door het volle stadion, voorzichtig al een overwinning in zicht. Als Diba ten onrechte door scheidsrechter Vink wordt teruggefloten voor buitenspel is dat nog niet het einde maar als kort daarna Elmander, uit een voorzet van Fehér, de bal subliem inkopt en Lobont voor de derde keer moet vissen, gaat het er wel op lijken. Ajax, dat ook al Sikora als extra aanvaller heeft ingezet, lijkt op de knieën maar blijft nog in de race doordat ook een schot van Elmander nog net gestopt werd. Ook Boukhari ziet zijn inzet gestopt en Babos pakt ballen van Van der Vaart en Sikora Nadat Elmander voor de zoveelste keer op de keeper heeft geschoten en Slot ook zijn rebound gestopt ziet wordt Penders gewisseld en zijn plaatsvervanger is Koning die met zijn lengte de eventuele hoge ballen van Ajax moet ruimen.

Met nog twintig minuten op de klok is het Sikora die een simpele bal op Babos schiet en wat de betrouwbare Hongaarse doelman nooit doet, doet hij nu wel; hij laat de bal los en het wordt 3-1. Het is zaak voor NAC om nu de zaak op slot te gooien en Koeman gooit er nog maar een aanvaller bij in de persoon van Wamberto. Amper twee minuten na de blunder van Babos tikt Ibrahimovic een voorzet van Maxwell met de punt van zijn schoen in het doel en staat het ineens 3-2. De wedstrijd is weer open en Ajax zal gaan komen dus Lokhoff brengt bij NAC wat verse krachten in in de persoon van Boussaboun en Engelaar, die ook weer speelklaar is maar nog niet genoeg wedstrijdritme had voor een basisplaats. De echte kansen zijn echter toch weer voor NAC want Slot en Boussaboun (2 keer) treffen geen doel. Als aan de andere kant Wamberto en Van der Vaart dat ook niet doen blijft het met drie minuten blessuretijd nog steeds spannend.

In de 92e minuut is het Ibrahimovic die de bal ver over het doel schiet maar in de 93e minuut gebeurt dan toch waar iedereen op wacht. Boussaboun krijgt de bal op links en stuurt de andere Ajax-huurling Seedorf de ruimte in en hij ziet zijn bal wel tegen de touwen eindigen waardoor een schitterende en dikverdiende 4-2 overwinning een feit is.BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda-Ajax

 • Geen afwezigen.

 • Wedstrijd wordt live op Canal+ uitgezonden .

  NAC head-to-head tegen Ajax

  ALGEMEEN

  Holland Casino Eredivisie 2003/2004

  zo 21 september 2003
  MyCom Stadion
  Breda, Nederland

  Toeschouwers: 16.000

  Scheids: P. Vink
  Grens: A. Souisa en T. Rozeboom
  Official: H. Olde Olthof

  Scoreverloop

  7' 1-0 Nourdin Boukhari
  Assist: Johan Elmander
  Schot (van afstand)
  46' 2-0 Johan Elmander
  58' 3-0 Johan Elmander
  Assist: Csaba Fehér
  Kopbal (na aanval)
  70' 3-1 Victor Sikora
  Schot (van afstand)
  72' 3-2 Zlatan Ibrahimovic
  Assist: Maxwell
  90' 4-2 Stefano Seedorf
  Schot (na solo-aktie)


    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  N.A.C. Breda
  1. Gábor Babos
  2. Csaba Fehér
  3. Rob Penders
  (67' 12.  Marcel Koning)
  4. Mark Schenning
  5. Nebojsa Gudelj
  19. Stefano Seedorf
  6. Tamás Petö
  10. Arne Slot
  15. Anouar Diba
  (74' 7.  Orlando Engelaar)
  18. Johan Elmander
  (73' 14.  Ali Boussaboun)
  11. Nourdin Boukhari


  Ajax
  1. Bogdan Lobont
  2. Hatem Trabelsi
  4. Julien Escudé
  (52' 11. Victor Sikora)
  22. Abubakari Yakubu
  15. Maxwell
  6. Tomás Galásek
  10. Rafael van der Vaart
  18. Wesley Sneijder
  (46' 9. Zlatan Ibrahimovic)
  19. Wesley Sonck
  8. Steven Pienaar
  7. Tom Soetaers
  (70' 17. Wamberto)

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  40' Gele kaart Csaba Fehér

  Prognoses

  De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  SPELER VAN HET JAAR

  Deze wedstrijd kozen jullie de volgende spelers als uitblinkers:

  Nog geen keuzes ingevoerd

  Meningen over N.A.C. Breda - Ajax

  [ laatste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

  Rickertje

  Geplaatst: zondag 14 maart 2004 om 13:12u

  DIT WAS EEN GEWELDIGE WEDSTRIJD!!! VERDIEND GEWONNEN!!! HET FEIT DAT IEDEREEN NA AFLOOP BLEEF STAAN (DUS OOK OP DE ERE) ZEGT GENOEG)

  nacboy12

  Geplaatst: zaterdag 5 juni 2004 om 21:04u

  het was een mooie geweldige wedstijd in de geschiedenis van nac breda

  MayDave

  Geplaatst: zondag 18 juni 2006 om 13:04u

  Dit was de wedstrijd waardoor ik fan werd van NAC. Ik volgde het voetbal al een tijdje niet meer, maar toen ik deze wedstrijd zag, dacht ik, ja, dit ziet er leuk uit. De halve finale plaats in de Amstel cup, en zo nog wat wedstrijden, hebben me ervan

  BrianvS

  Geplaatst: woensdag 16 augustus 2006 om 10:35u

  schitterende wedstrijd ik weet het nog als de dag van gisteren deze wedstrijd hoort bij de top 2 mooiste wedstrijden van nac vind ik die andere mooie wedstrijd was de 4-0 tegen az in 2004 als ik het goed heb


  [ eerste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven