homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag Troyes-N.A.C. (0-0)

Na de 1-1 in Breda moest NAC in ieder geval één doelpunt maken omdat anders L’ESTAC, zoals Troyes in de volksmond genoemd wordt, door zou gaan op basis van het dubbel tellende uitdoelpunt.

Trainer Henk ten Cate had dus zijn opstelling gemaakt naar het spelletje dat de Fransen in Breda speelden en dat was vanuit een verdedigende instelling proberen te counteren en zo het benodigde doelpunt te maken. NAC speelde namelijk in een verrassende 3-5-2 opstelling met een extra vol middenveld en de beide backs, Fehér en Gudelj, die nu op het middenveld als buitenspelers zouden fungeren.

Beide ploegen speelden eerst erg behoudend en keken de kat uit de boom maar NAC werd al snel wat brutaler en kreeg, doordat het meer aanvallende impulsen ontwikkelde dan de tegenstander, de overhand in het veld. Ondanks dat waren de doelkansen erg mager en was het L’ESTAC dat via een afstandsschot van Saďfi voor gevaar kon zorgen en dat door Babos moest verwerkt worden. De Franse spelers hadden een spoedcursus drama gevolgd want telkens als een NAC-speler in de buurt kwam gingen ze op de grond liggen en bleven ze liggen zodat de mensen van het Rode Kruis bij de bijna tropische temperaturen telkens hun run over het veld met brancard moesten maken. De Schotse scheidsrechter Freeland trapte er echter telkens in en gaf maar liefst drie gele kaarten aan NAC-spelers die vaak voor pseudo-overtredingen gegeven werden. Aan het einde van de eerste helft moest bovendien Schreuder het team van NAC verlaten omdat hij geveld was door een blessure waardoor Mensah opnieuw moest opdraven.

Gesteund door 1.100 meegereisde fanatieke NAC-supporters probeerde NAC na de thee door te drukken. De eerste redelijke kans is er als Gudelj een voorzet geeft en keeper Heurtebis de bal loslaat maar voor er een goede kans volgt fluit de scheidsrechter alweer vanwege een alleen door hem geziene overtreding. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft zag diezelfde scheidsrechter weer iets niet terwijl iedereen het nu wel zag, namelijk een handsbal door een verdediger bij een voorzet van Bobson.

Babos had net daarvoor een knappe redding moeten verrichten om zijn doel schoon te houden en er voor te zorgen dat de zeldzame Franse counters geen tegengoal opleverden. Met nog een twintig minuten op de klok houdt diezelfde Babos opnieuw NAC in de race door een goede inzet te stoppen. Ten Cate brengt Engelaar in het veld voor Schenning om zo de beslissing te forceren en de echte kansen komen nu toch voor NAC. Van den Eede komt alleen voor de keeper maar hij speelt de bal net iets te ver voor zich uit terwijl Penders even later ook zijn kans krijgt maar helaas op de keeper strandt. Ook Boussaboun ziet zijn schot door Heurtebis gestopt net als een schot van Slot. NAC gaat door en als Slot vastgepakt wordt schreeuwt iedereen om een penalty maar die komt er niet. Nadat Boussaboun in de vier minuten extra tijd nog een omhaal probeert die mis gaat komt L’ESTAC nog één keer tot een counter via Florentin maar zijn schot gaat over.

De wedstrijd is gespeeld en ondanks dat NAC beide keren niet verloren heeft is het eerste Europese optreden sinds 1973 alweer voorbij.BIJZONDERHEDEN Troyes-N.A.C.

 • Ontmoeting gaat over twee wedstrijden, dit is de tweede. Troyes plaatst zich door dit gelijke spel, voor de halve finale.

 • Wedstrijd gespeeld in Auxerre omdat stadion van Troyes verbouwd wordt.

 • Voor aanvang van de wedstrijd één minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden oud-NAC trainer Hans Dorjée.

 • Petö, Versteeg, Stewart, Risamasu en Koning (allen geblesseerd) afwezig.

 • Alfred Schreuder valt geblesseerd uit.

  NAC head-to-head tegen Troyes

  ALGEMEEN

  Intertoto 2002/2003
  3e ronde

  za 27 juli 2002
  Stade Abbé Deschamps
  Auxerre, Frankrijk

  Toeschouwers: 3.133

  Scheids: A. Freeland (Sco)
  Grens: A. Davis (Sco) en A. Seymour (Sco)

  Scoreverloop    = penalty   = own goal

  OPSTELLINGEN

  Troyes
  1. Tony Heurtebis
  23. David Hamed
  24. Sekou Berthe
  5. Frédéric Danjou (C) 
  21. Mohamed Bradja
  6. Carl Tourenne
  8. Medhi Leroy
  9. Benjamin Nivet
  18. Rafik Saďfi
  (67' 7. Gharib Amzine)
  11. Mamadou Niang
  (83' 20. Nassim Akrour)
  13. Nicolas Gousse
  (46' 27. Nicolas Florentin)


  N.A.C.
  1. Gábor Babos
  3. Rob Penders
  4. Mark Schenning
  (71' 15.  Orlando Engelaar )
  12. Jürgen Colin
  2. Csaba Fehér
  10. Arne Slot
  8. Alfred Schreuder  (C) 
  (43' 27.  Kofi Mensah )
  14. Ali Boussaboun
  5. Nebojsa Gudelj
  9. Bart van den Eede
  11. Kevin Bobson

  DOWNLOADS

  KAARTEN

  17' Gele kaart Bart van den Eede
  35' Gele kaart Medhi Leroy
  45' Gele kaart Csaba Fehér
  45' Gele kaart Mark Schenning

  Prognoses

  De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  SPELER VAN HET JAAR

  De speler van het jaar-scores worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

  Meningen over Troyes - N.A.C.

  [ laatste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

  Brigadas

  Geplaatst: vrijdag 17 februari 2006 om 12:15u

  Wat een herinneringen aan deze wedstrijd zeg! TOP


  [ eerste reaktie ]
  [ reakties < 24 uur ]

   Geef je mening :
   
  © 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
  Boven