homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag D.O.S.-N.A.C. (1-1)

Rond de tienduizend bezoekers hebben op zondag 30 augustus 1964 maar weinig plezier beleefd bij de wedstrijd DOS - NAC. Beide ploegen kwamen bijna 90 minuten lang tot mat en op den duur geestdodend spel. Daarbij kwam nog dat de meeste spelers een opvallend tekort aan conditie hadden.

De 22 spelers kregen na afloop wel een verdiend compliment voor hun sportieve houding. Mede door gebrek aan conditie kwamen er in het veld wel eens botsingen voor die tot minder prettige incidenten hadden kunnen leiden. Scheidsrechter Lou van Ravens deelde ook in de malaise. Hij had zijn beste vorm thuisgelaten, nam soms vreemde beslissingen die de spelers `gelaten` over hun kant lieten gaan.

DOS vergat in de eerste helft de overwinning veilig te stellen. In die periode kwamen de Utrechters nog tot het beste spel en kreeg NAC-keeper Korebrits behoorlijk veel werk te verzetten. In het rechtse defensieblok van NAC vielen de nodige gaten. Wery, Sleven, Wijman en Van der Linden kwamen wel tot schoten maar de zuiverheid ontbrak. NAC-midvoor Jacques Visschers werd door Rooders geheel aan banden gelegd. Wijman plaatste kort voor rust een voorzet precies op het hoofd van Van der Bogert. Met een machtige kopbal zorgde hij voor het hoogtepunt van de hele wedstrijd, 1-0. Frans Vermeulen probeerde nog wat terug te doen, echter zonder resultaat. Visschers miste een vrije schietkans. Jan van Gorp ging op de rechtervleugel spelen, Rob Mul in het centrum en Frits van Ierland werd rechterverdediger. Er kwam daardoor meer rust in het elftal van NAC. DOS werd steriel en Adri Pelkmans fanatieker. Wim Groenewegen won eindelijk eens een duel van Van Vulpen en de bal lag achter Ruitenbeek, 1-1. Deze gelijke stand werd tot het einde gehandhaafd. Het pilsje zal na afloop niet gesmaakt hebben.BIJZONDERHEDEN D.O.S.-N.A.C.

geen bijzonderheden
D.O.S.

ALGEMEEN

Eredivisie 1964/1965

zo 30 augustus 1964
Galgenwaard
Utrecht, Nederland

Toeschouwers: Onbekend

Scheids: L. van Ravens

Scoreverloop  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

D.O.S.


N.A.C.

DOWNLOADS

KAARTEN

In deze wedstrijd werden geen kaarten uitgedeeld of deze zijn nog niet ingevoerd

Prognoses

De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

SPELER VAN HET JAAR

De speler van het jaar-scores worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

Meningen over D.O.S. - N.A.C.

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven