homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Historie > Wedstrijden overzicht > Verslag

Verslag N.A.C.-Feijenoord (0-0)

Dat was het einde, dat deed de deur dicht, daar waren geen woorden voor. Met een harde klap viel de deur van de Feyenoord-kleedkamer in het slot. De zestienduizend toeschouwers raakten niet uitgepraat over het debuut van NAC-trainer Bob Janse met zijn uitgekookte strategie en aanvalsplan. De Zweed Harrie Bild kogelde er anders lustig op los maar deze schutter moest het helemaal afleggen tegen de kleine krullebol, de nummer 11 van de familie, Atie Graaumans. Als een terriër bedwong Atie de Zweed met een genadeloze, keiharde mandekking. Bild begon zich aan Atie te ergeren, hij werd nerveuzer en nerveuzer. Bild huppelde er verlaten, volkomen overbodig bij, Feyenoord speelde met tien man.

De NAC-supporters genoten met volle teugen want NAC stal de show en Feyenoord bleef onder de maat. Kon tegen dit NAC geen vuist maken en wist geen antwoord te vinden op de totale uitschakeling van Harrie Bild.
Bob Janse en zijn elf spelers dronken na afloop niet tevreden limonade. NAC verdiende de overwinning. Het doelpuntloze gelijkspel gaf geen voldoening. Het systeem was geslaagd, de uitwerking niet. Er had echter `meer` ingezeten bij de eerste wedstrijd van de competitie. Drie keer verscheen Jacques Visschers oog in oog met Eddie Pieters Graafland, drie keer faalde hij. Dan was er nog een briljante kopbal van Snoeck afgevuurd op een haarscherpe pass van Frans Bouwmeester. Het projectiel miste op enkele millimeters het Feyenoord-doel. Voortreffelijk gesteund door de achterspelers bouwde NAC zijn geraffineerde aanvallen op en plaatsten de Rotterdamse verdedigers voor de nodige problemen.

Overrompeld door het Bredase enthousiasme grepen de Feyenoorders naar ongeoorloofde middelen. Scheidsrechter Van Gemert kon blijven fluiten, het regende vrije schoppen. Met veel moeite bleven Veldhoen, Kraay, Israël en Romijn overeind. De NAC-defensie met keeper Peter van de Merwe, Jan van Gorp, Frits van Ierland, geweldenaar Atie Graaumans en Adri Pelkmans had het niet erg moeilijk. Ondanks dat en ondanks alle fraaie uitvoeringen van NAC vielen er geen goals.BIJZONDERHEDEN N.A.C.-Feijenoord

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen Feijenoord

ALGEMEEN

Eredivisie 1966/1967

zo 14 augustus 1966
N.A.C.-Stadion Beatrixstr...
Breda, Nederland

Toeschouwers: Onbekend

Scheids: J. van Gemert

Scoreverloop  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

N.A.C.
1. Peter van de Merwe
2. Jan van Gorp
3. Frits van Ierland
4. Ati Graaumans
5. Adri Pelkmans
6. Karel Vesters
7. Nico Rijnders
8. Martin Snoeck
9. Frans Bouwmeester sr.
10. Jacques Visschers
11. Arie Don


Feijenoord

DOWNLOADS

KAARTEN

In deze wedstrijd werden geen kaarten uitgedeeld of deze zijn nog niet ingevoerd

Prognoses

De prognoses worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

SPELER VAN HET JAAR

De speler van het jaar-scores worden pas sinds het seizoen 2003/2004 bijdehouden

Meningen over N.A.C. - Feijenoord

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven