of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Club > Supporters

Uniek, de NAC-supporters

NAC is een club die niet uitblinkt in grote Europese of zelfs nationale successen, toch is de club bekend door heel Europa, en wel door haar hondstrouwe supporters. Op veel fronten is NAC niet "×™×™n van de velen", en we doen er dan ook alles aan om dat precies zo te houden. Uniek zijn staat hoog in het vaandel. Grijze ratten zijn er immers al genoeg.

Waar andere clubs elkaar bevechten met wie de grootste en meeste trommels heeft, houden wij die (on)dingen bewust buiten. Weg met die rotzooi, niets voor ons. Ga maar eens na hoeveel (of eigenlijk: hoe weinig) stadions binnen Nederland het nog zonder trommeltjes doen. Je zult snel klaar zijn. Gemaakte sfeer, dat is namelijk nix voor ons, de spontaniteit moet er vanaf stralen. Geen bandjes op de tribune (fortuna, de graafschap) en vooral geen muziekjes na een doelpunt (eeeeeh, tja wie niet??). Toch komt er geluid genoeg van de tribunes. Niet alleen van de B-Side, ook Vak G kan tekeer gaan op een manier waar andere clubs alleen maar van kunnen dromen. De andere twee tribunes (Vak F en de hoofdtribune) aan de lange zijdes zorgen af en toe voor een errug vet HiFi-effect, maar dan moet de wedstrijd wel erg naar wens zijn.

Het kan dus zomaar spoken op alle vier de tribunes. En dat is nu net waar we (toen nog aan de Beatrixstraat) zo bekend mee zijn geworden: het naar elkaar toezingen van alle tribunes, met de B-Side als heuse dirigent. Knappe jongen die dat in een ander Nederlands stadion kan vinden.

Breda Loco's

Hier volgt zo spoedig mogelijk een verhaal over de stichting Breda Loco's.

Fr0nt76

Hier volgt zo spoedig mogelijk een verhaal over de supportersgroep Fr0nt76.
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven