homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

30 september 2005
Brief SR aan Tweede Kamer fracties


De SR is goed bezig! Ze hebben een brief gestuurd aan alle Tweede Kamerfracties.

De brief is te lezen op de site van de supportersraad of via de link in het kader ---->


Bron : SR, de Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


Site van:
Brief SR aan Tweede Kamer fracties
Site van:
Supportersraad


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

kho

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 10:19u

Complimenten voor degene(n) die de brief geschreven en gestuurd hebben.
Een nette, duidelijke brief die de heersende problemen goed aangeeft en ook nog een oplossing geeft om dit op te lossen.
Kritiek leveren is makkelijk ( dat bewijst men op de Rat dagelijks ) , maar problemen oplossen is moeilijk.

Hopelijk doen ze er in Den Haag wat mee.
Helaas zijn net en duidelijk woorden die ze daar niet zo goed kennen.
Het zou ook helpen als andere supportersgroepen hetzelfde doen, waarschijnlijk heeft dat meer effect.

De SR bewijst in ieder geval goed bezig te zijn.

Prof Nakkermans

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 10:24u

Goeie brief zeg, heel wat beter dan die suggestieve colums van de laatste tijd.

Wanny

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 12:04u

Ik begrijp alleen punt 2 niet zo. Wat is het nut van een identificatieplicht aan de poort van het stadion. Dat betekent dus lange wachttijden omdat eerst paspoorten gecontroleerd moeten worden. Voorts zullen alle stewards alle mensen met een stadionverbod moeten kennen om ze eruit te pikken, danwel moet er een database ter plaatse zijn met die gegevens, zodat er gecontroleerd kan worden.

JanM

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 12:08u

Fantastisch initiatief, of het wat uithaalt is maar de vraag. Den Haag blinkt op dit ogenblik uit van hoge hoeden trekjes. Liberale hersenspinsels over veiligheid en andere onzin. Het idee van een supporter op een ander lijntje om in oranje gevangeniskleding te komen op de volgende thuiswedstrijd spreekt mij wel aan. Wij zijn immers al bij voorbaat veroordeeld? Ik heb begrepen van een wout uit Rotterdam (zat op een feestje) dat men van plan is de volgende keer iemand neer te schieten als voorbeeld. Moet niet gekker worden. Het was wel bizar wat daar gebeurde maar wel buiten het stadion. Als je gewoon naar binnen gaat met je seizoenkaart zonder intenties de boel te slopen is er niets aan de hand, gewoon gezellig een pintje drinken en weer naar huis. Of gebeurt dit alleen op de hoofdtribune? Zijn die stropdassen dan wel te vertrouwen? Uit goede bron heb ik begrepen dat daar de grootste criminelen zitten. Immers dat zijn allemaal zakenlui, die bedonderen allemaal de kluit. Kijk maar naar het NAC bestuur eerst de seizoenkaart goedkoper maken en je daarna je een poets bakken met een detectiepoortje.

Jan

parel uit het zuiden

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 12:50u

Leuk geprobeerd, maar ik denk dat de heren uit de 2e kamer zich meer bezig houden met het SMS-en naar hun minnaressen en met het spelen van een potje bridge......

nacampeone

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 14:24u

Prima initiatief.
Wel hoort dit eigenlijk van de BVO`s zelf te komen!!
Een minpuntje zijn wel de taalfouten in de brief.

Jack

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 18:42u

Goede zaak hoor die brief. Had nog een argument bij gemogen: NAC betaald al tonnen aan veiligheidsmaatregelen binnen het stadion. Denk maar aan de opleiding van stewards, beveiligingskosten enz.
Gaat de politiek daar ook aan mee betalen?

Dun Nakkenist

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 19:02u

Sommige mensen snappen er echt geen ruk van van.
De dames en heren politici lachen zich kapot.

Het voetbalvandalisme weegt zwaarder dan de goedwillende supporter die zich nu benadeeld voelt.
Als die irritante hooligans wegblijven is er minder politie nodig en wordt er minder overlast veroorzaakt.
De overheid wil een veiliger Nederland proberen weg te zetten en 1 van de groepen die ge-elimineerd dient te worden zijn de voetbalvandalen, want dat is een vorm van zinloos geweld en zinloze vernielzucht.

Die arme zieltjes die zich nu aangevallen voelen, worden kostelijk uitgelachen in Den Haag.

Tuur

Geplaatst: zondag 2 oktober 2005 om 15:29u

Goed initiatief, alleen vraag ik mij steeds weer af: Waar is meneer vd Hoeven?? Dit is ZIJN taak. De clubbestuurders moeten eens leren dat de supporters de kern van de club zijn.

Vd Hoeven is voorzitter van NAC die aantrad met een grote mond dat hij de CC wilde afschaffen. Nu het er echter om gaat geeft hij niet thuis. Typisch een doorsnee bestuurder. Geen binding met de achterban. Misschien is de politiek wel iets voor hem!!

harry b.d.

Geplaatst: maandag 3 oktober 2005 om 14:56u

Beetje een zaadbrief


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Tim

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 12:18u

Mooi, ik ben benieuwd hoe lang het duur voor we antwoord krijgen. Alleen staat het stuk detectiepoortjes er niet in.

scheeltje

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 12:43u

goede brief. zit beter in elkaar dan het wangedrocht van TM mbt de foto`s! maar ja , kun je ook niet verwachten van TM dat hij voor zijn salaris ook nog een behoorlijke brief schrijft.
wat me blijft opvallen is dat bij alle clubs een hoop van het gajes bekend is, en dan niet alleen bij de BVO zelf maar ook bij de diverse supporters organisaties, internet fora etc, maar dat met name van uit de fans, die altijd klagen dat de slechten het verzieken voor de goeden , er schijnbaar nooit gezegd wordt `hh wouten en bvo, die, die en die zijn het`. dit zal wel als verraden gezien worden maar dat lijkt me minder lastig dan al het geklooi waar we nu keer op keer mee geconfronteerd worden....maw het doel heiligt de middelen. geef het tuig gewoon aan!

Burt Midden-Oost

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 13:07u

Er zal nooit wat veranderen zowel in de politiek als bij NAC.
Ze snappen er nog steeds geen ene sikkepit van.
Ongenuanceerde maatregelen waarbij structureel in NL de laffe houding van de goeden moeten onder de kwaden leiden, de boventoon voeren. Vooral niet luisteren naar mensen uit de praktijk.
Straatje schoonvegen, verantwoordelijkheden afschuiven, geen nek uit durven steken en bovenal blijven generaliseren. Dat soort werk.
KGB-praktijken om een voetbalwedstrijdje bij te wonen.
Hebben we nog principes in dit land?
Ik vrees dat op termijn velen vanzelf afhaken (natuurlijk niet voor mijzelf: bloedgroep AB geelzwart positief).
En als het allemaal nu eens hielp...
Er zal nooit wat veranderen. Overal waar veel mensen samenkomen zal er altijd iets voorvallen. Ook bij voetbal. Dat is nooit anders geweest, waar dan ook ter wereld. In het oude stadion was het haast iedere 14 dagen prijs. Okee, niet zo heftig, er was zeker meer respect. Aan beide kanten! We hebben bij voetbal het "geluk" dat de meeste problemen zich echter allang niet meer in de stadions afspelen (laatste keer Twente? o nee shit bijna vergeten een stukse vuurwerk staat wel leuk op TV maar mag ook niet. Hoort er helemaal niet bij. Sorry!). Ook zijn het er gelukkig maar een paar. Die kun je dan makkelijk in de hand houden toch? (vooral niet zelf doen want je bent ook de lul voor hetzelfde geld). Wat zeg je? Kennen we ze al en krijgen ze (let op NAC: svp opgepast op bij het formuleren van een definitie voor deze verzamelterm) af en toe een standje? Bofferds! Of weten we dat soms ook nog niet? Kennelijk niet. Sterkte allen met dit maatschappelijk probleem.

PS heeft er nog iemand zin om weer te gaan basketballen?
Bel ik Peter vd V (98 kilo/ blauwe ogen/ rechtsdragend) om de contacten met die basketbalclub uit Bergen op Zoom eens nader te benutten

tomski

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 13:16u

ik begrijp niet dat de supporters raad vraagt om torenhoge straffen voor voetbalrelateerde strafbare feiten, terwijl ze aan de andere kant tegen het criminaliseren zijn van voetbalsupprtersin het algemeen. Ik vind het onterecht dat er aparte wetten gelden voor voetbal supporters. Als je buiten een voetbal wedstrijd om - bijvoorbeeld tijdens een avondje stappen - met je handen in de lucht een agent benaderd wordt je hoogstens gewaarschuwd, terwijl je wanneer je dit doet tijdens voor of na een voetbal wedstrijd wordt kan worden aangeklaagd voor openlijke geweldpleging. Voetbalsupporters (zie NEC) moeten DNA afstaan, voetbal supporters moeten vingerafdrukken inleveren, pasfoto`s, lichaamsgewicht en wat nog wel niet verder en als je voor de rechter moet verschijnen voor een voetbalgerelateerd incident, dan wordt je bij voorbaat gezien als een hooligan en als je als groep voor een wedstrijd naar een stad afreist wordt je ongeacht of je herkenbaar bent als supporter afgevoerd of de stad uitgezet of zelfs opgepakt (bij Rosmalen voor de wedstrijd denbosch). Voetbalsupporters worden gebruikt als proefkonijnen en neergezet als criminelen (soort van zondebok) en ongelijk behandeld tov de rest van de bevolking en dat klopt gewoon niet!!

braze

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 19:13u

Goede actie van de SR!Door alle "veiligheidsmaatregelen",nodig omdat de overheid reltrappers niet van straat weet te halen,moeten normale voetballiefhebbers maatregelen ondergaan die vernederend en overbodig zijn voor 14.900 van de bezoekers van NAC.
Weet de Bredase politie nu nog niet wie ze moeten hebbenen weet NAC nog niet wie ze uit het stadion moeten weren?

snakie

Geplaatst: zondag 2 oktober 2005 om 21:22u

super iniatiatief! Alleen punt 2 vind ik zwak, als iedereen zich moet legitimeren dan ben je uren bezig.
Verder worden de mensen die op de scc van iemand anders gaan (onderschat deze hoevelheid niet) zo natuurlijk ook benadeeld.
niemand foto`s opsturen dan zijn we hopelijk van dit gezeik af.

NO PICTURES PLEASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven