homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

30 september 2005
SR vraagt mening NAC supporters ivm veiligheidszaken


De SR is goed bezig. Uiteraard is er veel commotie onder ons NAC supporters ontstaan omtrent diverse veiligheidszaken die spelen.

Daarom de volgende brief in de inbox van de ratdaxie:

Beste supporter,

Over veiligheid is de laatste tijd veel opheft geweest. Denk maar aan het convenant, de pasfoto's, het betalen van de politie-inzet, de detectiepoorten etc.. Ook de Supportersraad is hier veel mee bezig (geweest).

Hieronder volgt een korte update van diverse zaken:

a) pasfoto's en politie-inzet: dit zijn beide overheidsaangelegenheden. Daarom hebben wij vanmorgen een mail naar alle fracties in de 2e kamer gestuurd. Deze brief vind je onder sr-nieuws. Wij benadrukken in de brief dat genoemde maatregelen vooral de goedwillende supporters treffen en niet zozeer de kleine groep notoire relschoppers. Wij noemen in de brief maatregelen die ons inziens wel zullen helpen

b) convenant: ook onder sr-nieuws vind je het convenant, zoals die enkele weken geleden getekend is. De Supportersraad is advies gevraagd en heeft die ook gegeven. Helaas is niet alles overgenomen. Zo zijn de meeste maatregelen ook hier maatregelen die de goedwillende supporters treffen (bv venementenbier). Gelukkig staan er ook enkele constructieve zaken ter preventie in. De Supportersraad heeft het convenant niet ondertekend omdat ze ten eerste een adviesorgaan is en ten tweede niet helemaal eens is met wat in het convenant staat

c) het detectiesysteem: De Supportersraad heeft ondertussen antwoord gehad van NAC en dit antwoord kun je ook vinden in de krant van vrijdag 30 september en op www.nac.nl. . NAC heeft ons ook gevraagd mee te denken. De Supportersraad wil dit ook zeker doen, zolang het de belangen van de supporters niet schaadt. Het ziet de voordelen van het systeem (klantvriendelijk, veilig), maar ook nadelen. We gaan kijken of we deze nadelen kunnen oplossen. Zo is de privacy gevoelig. Een oplossing hiervoor zou kunnen zijn dat alleen mensen met een stadionverbod hun handafdruk moeten geven. De andere supporters laten hun handafdruk wel scannen, maar als deze niet in de database voorkomt, mag je zo doorlopen. Grote voordeel is dat de privacy gewaarborgd blijft. Zo kunnen we ook naar de andere nadelen kijken. De Supportersraad zal zeer kritisch naar dit systeem kijken en zeker gebruik maken van de achterban.

d) Forumavond: omdat er zoveel speelt, wil de Supportersraad een forumavond Veiligheid organiseren. De bedoeling is echter wel dat we mensen uit gaan nodigen op landelijk beleidsgebied. Zij zijn de mensen die beslissen over de wetgeving. Jullie horen hier meer over.

Hebben jullie verder nog ideeen, opmerkingen etc?? Dan horen wij die graag.
Jullie kunnen deze mailen naar info@supportersraad.nl

Met vriendelijke groet,

Dimitri Ensing

Goed initiatief. Zet je grieven (of misschien vind je het juist wel helemaal te gaaf gek wat er op dit moment op veiligheidsgebied speelt) niet alleen in de reacties op deze site. Stuur dus die mail met al je opmerkingen op naar info@supportersraad.nl


Bron : SR, de Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

WallieNAC

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 9:38u

Ik ben benieuwd wanneer die forumavond is. Normaal heb ik het niet zo op deze dingen maar dit is iets wat me aangaat. Ik heb een neefje van 1 die ik over een paar jaar mee wil gaan meenemen naar NAC. En dat wil ik graag gaan doen zonder al die poespas. En natuurlijk ook mijn eigen privacy staat op het spel.

Ben wel blij dat de SR hier veel tijd en aandacht aan besteed en niet zomaar mee gaat met de plannen. Keep up the good work.

fab

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 11:16u

Mijn vingerafdruk wordt niet gescand. Mijn lichaamsgewicht wordt niet gewogen. Ik word niet doorgemeten. Ik ga gewoon naar NAC kijken.

Punt uit.

Off Topic:
@WallieNac
JvZ mee naar NAC? Daar wil ik bij zijn. Laten we pa thuis of mag tie mee?

WallieNAC

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 11:24u

@ fab

Ik denk dat JvZ eerst wat ouder moet zijn anders krijgen ik ruzie met papa en mama. En hij gaat natuurlijk zonder papa mee anders word het niks.

Veel plezier in Roosendaal vandaag allemaal. Ik kijk naar Rtl 5 met mijn pootje onhoog in het gips!!!!! Ik wilde zo graag mee!!

parel uit het zuiden

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 12:46u

@ WallieNAC

Ik neem aan dat je vrouw voor de biertjes zorgt vanavond...

redlis

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 12:49u

@ parel Ik neem aan dat hij dan eerst een vrouw moet zoeken Verder succes Wallie we zingen en schreeuwen wel voor jou en als we in beeld zijn zullen we

parel uit het zuiden

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 13:01u

@ redlis

Ik ken nog wel wat vrouwtjes hoor die vanavond voor een kleine bijdrage je pilsjes aanleveren en misschien nog wat meer....

Zullen we nog snel effe een collecte doen?

inter milaan

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 13:31u

ff alles op een rijtje zetten

- pasfoto`s.
- poortjes.
- politie betalen
wat volgt er
- de kleine suporters onder de 18 jaar mogen alleen nog met 1 ouder t vak betreden
- tijdens dat de wedstrijd speelt mag niemand van zn stoelafkomen plassen doe je maar in de rust.
- geen lege bier frisdrank koffie bekers meer op degrond gooien houd ze in de hand gooi ze beneden in de rust of na de wedstrijd in de prullenbak doe je dit niet maand stadion verbod..
-
-
-
-
-

Wat komt er nog meer
straks krijg je nog dikke hekken voor je vak zodat je nauwelijks de wedstrijd kan zien

en hoe bestaatt dat zo`n pportje jou kan scannen of jij drugs of alcoholin je lichaam heb

ja beste nac verneuk je suporters maar hoe krijg je de relletjes he

WallieNAC

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 13:49u

@ intermilaan

Het volgende is dat de overheid het voetballen gaat verbieden. Zijn ze gelijk van het gezeur af.

@ redliss

Ik zal terug zwaaien.

@ parel

Laat die vrouwen maar komen. Zolang ze niet ouder als 30 zijn dan zijn ze van harte welkom. En niet te jong natuurlijk!

Tuur

Geplaatst: zondag 2 oktober 2005 om 15:35u

Mijn pasfoto wordt niet opgeslagen. Mijn vingerafdruk wordt niet gescand. Mijn lichaamsgewicht wordt niet gewogen. Ik word niet doorgemeten. Ik ga gewoon naar NAC kijken.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

NOAD

Geplaatst: vrijdag 30 september 2005 om 11:21u

Mijn vingerafdruk wordt niet gescand. Mijn lichaamsgewicht wordt niet gewogen. Ik word niet doorgemeten. Ik ga gewoon naar NAC kijken.

@WW

Me

Geplaatst: zaterdag 1 oktober 2005 om 21:51u

Krijg hier een ontzettende Oltmans-smaak van in m`n bek.....

snakie

Geplaatst: zondag 2 oktober 2005 om 20:42u

mijn vingerafdruk wordt niet gescand, ik word niet gewogen, ik wordt niet doorgemeten. ik ga gewoon naar nac kijken

snakie

Geplaatst: zondag 2 oktober 2005 om 21:10u

ik verwacht overigens grote problemen als deze shit doorgaat. Wat als 75 pct. (ik hoop meer) geen foto opstuurt en deze mensen niet naar binnen mogen bij bv. de play offs. Plus daarbij de mensen die op de kaart van een ander gaan ( bv. de kaart van een familielid die een breda-pas heeft waarmee je seizoenskaart voor de helft krijgt) Er zijn volgens mij een flink aantal mensen die op deze manier al jaren lang naar nac gaan. Deze trouwe fans mogen dan ook in de kou blijven staan.
Tja, wat doe je met een woedende menigte die ook nog in zijn recht staat? Ik wil niet als een crimineel behandeld worden, vind het zelfs al vervelend als ik gefouilleerd word. (behalve die ene keer dat ze dat flesje slotontdooier vonden: "wat is dit?". "slotontdooier, om Slot te ontdooien!" En raad eens...jawel hoor...hij snapte het niet.

snakie

Geplaatst: maandag 3 oktober 2005 om 13:21u

op cbpweb.nl kun je trouwens terecht met vragen die betrekking hebben op beveiliging persoonsgegevens. Ik heb net een meejltje gestuurd, ben benieuwd naar het antwoord. Zo gauw ik een antwoord heb meejl ik het.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven