homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

14 september 2005
De week van Van Zwam


De week van Juuuul is amper beëindigd of Van Zwam hed weer wat te melden

Lees maar:

Voor Arno van Zwam is het seizoen wat verrassend begonnen: in de tweede wedstrijd van het seizoen stond hij namelijk ineens in de basis! `Op zich was dat verrassend, ja. Maar daarom was ik er niet minder blij mee!`

Want zo was het dan ook wel weer! Velen gingen er namelijk vanuit dat de rolverdeling bij NAC klip en klaar was: Davy Schollen eerste keeper, Arno van Zwam tweede keeper. Voor het gemak dachten velen er ook maar bij dat Van Zwam daar wel genoegen mee nam. `En dat is duidelijk niet zo!`, zegt Van Zwam. `Je bent sportman, dus je gaat natuurlijk altijd voor je plaats! Het was voor mij beslist geen uitgemaakte zaak dat Davy de eerste keeper zou worden. Bovendien vind ik het sowieso niks om over eerste en tweede keeper te praten. Ik heb gewoon een bepaalde rol bij NAC, of ik nou in het eerste keep of niet. Maar goed, ik vond dat ik een goede voorbereiding achter de rug had en ik hoopte op een kans, maar de trainer koos er uiteindelijk toch voor om met Davy aan de competitie te beginnen. En dan ga je er niet vanuit dat je in de tweede wedstrijd wél in de basis staat.`

Geen sentimenten

Van Zwam geeft toe dat het voor hem wat gemakkelijker te accepteren is om op de bank plaats te nemen dan voor een jongere keeper als Schollen. `Ik loop al een hele poos mee natuurlijk en heb van alles gezien. Ik geef me nóóit zomaar gewonnen, maar het is wel iets gemakkelijker te verdragen als de trainer niet voor jou kiest, dan pakweg tien jaar geleden.` Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar je voelt toch dat Van Zwam het allemaal wel een beetje sneu vindt voor Davy Schollen.`Ik zal het altijd opnemen voor Davy, want daar zijn we collega's voor. Bovendien méén ik het dan ook! Wat dat betreft vormen keepers toch een ander slag volk dan spelers, denk ik. Keepers komen meer voor elkaar op, ook al zijn het concurrenten van elkaar. Maar aan de andere kant weet je dat er in topsport geen plaats is voor sentimenten. Kijk, Davy's tijd komt wel weer. Wanneer dat is, dat weet niemand. Ik zeg wél tegen hem dat hij er voor moet zorgen dat hij continu klaar staat om weer onder die lat te gaan staan als de trainer een beroep op hem doet. In voetbal kan van alles gebeuren natuurlijk: blessures, rode kaarten, vormverlies, noem maar op. Maar zolang ik goed blijf keepen, denk ik dat ik voorlopig in de basis blijf staan. Daar zal ik in elk geval mijn best voor doen. Niet alleen voor mezelf, maar óók voor NAC en indirect zelfs voor Davy. Want hoe scherper ik ben, des te scherper hij zal moeten worden om mij er uiteindelijk weer uit te keepen.`


Bron : De Rat, NAC.nl


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Arno van Zwam

15-sep-2005
De week van Van Zwam (2)...
16-sep-2005
De week van Van Zwam (3); Zonneveld geblessee...
19-sep-2005
De week van Van Zwam (4): NEC - NAC...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

fab

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 7:43u

Wel een geschikte paddestoel die van Zwam, niets mis mee. Al heb ik af en toe het gevoel dat hij meer de rol van keeperstrainer op zich neemt dan Karelse.........

hobbelpaardje

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 8:16u

goeie gozer...blijft ook achter schollen staan das dus ook positief

parel uit het zuiden

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 8:22u

als hij blijft keepen zoals nu heb ik er alle vertrouwen in.

Off Topic: Laten we dit weekend tegen NEC niet Babos vergeten, hij is en blijft eigenlijk een naccer

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 9:06u

Het is al eerder gezegd maar ten overvloede:

Prima kerel maar geen absoluut geen toptalent. Afgelopen zondag kwamen alle ballen recht op hem af. Ik moet toegeven dat hij wel eens een wereldpartij heeft gekeept (ajax voor de beker bijvoorbeeld).
Wel een goede keeper voor dit NAC op dit moment maar dat komt vooral omdat hij zeker is. En dat is wat het team nodig heeft, iemand die met overtuiging in de goal staat. Iets wat Schollen hopelijk kan ontwikkelen in de komende tijd.

Wuustwezel

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 12:40u

Van Zwam moet zic realiseren dat hij als 2e keeper is gehaald. Mijn indruk is dat hij een prima keeperstrainer/2e keeperrol kan vervullen, maar Schollen is in principe 1e keeper. Dat hij er nu naast staat, dat kan gebeuren, aar moet niet te lang meer duren.

RaamsdonkBside

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 12:41u

blijft toch vreemd die Zwam, in een lange broek de warming up afgelopen zondag en dan die idioot witte broek tijdens de wedstrijd.
Deed het verder wel goed natuurlijk.

redlis

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 13:52u

@ kees4 hieronder om een wedstrijd te winnen moet je ook scoren

fab

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 15:33u

@redlis

Daarom, Schollen had zelf die drie vrije trappen moeten nemen, beter moeten verdedigen en dat muurtje moeten zijn. Keesie begrijpt niet helemaal dat een cluppie als NAC eventueel kan verliezen van een cluppie als de Nerds.

robf4

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 16:47u

Keurig verhaal van ervaren vent. Goeie mediatraining gehad?

Beekie180

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 17:00u

Nu hoor ik AV Sinterklaas zeggen dat afgelopen zondag weer alle ballen recht op Van Zwam afkwamen. Nu kan ik daar niet zo goed over oordelen, omdat ik er niet was door een eigen wedstrijd. Maar tegen Willem II werd ook al gezegd dat alle ballen recht op `m afkwamen en dat hij daardoor zijn doel schoon hield.

Misschien dat er toch een soort verband ligt tussen beiden. Van Zwam en spitsen, die de ballen recht op hem afschieten, zodat hij ze kan tegenhouden. Ik heb er geen problemen mee moet ik eerlijk zeggen.

skull1977

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 18:50u

Van ZWAM HEFT NOOIT COMMENTAAR GEHAD EN STOND ER ALTIJD KLAAR VOOR .! ARNO VAN ZWAM

skull1977

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 18:52u

Van ZWAM HEEFT NOOIT COMMENTAAR GEHAD EN STOND ER ALTIJD KLAAR VOOR .! ARNO VAN ZWAM

nacbreda8

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 19:38u

toch mooi om zo iemand in je team erbij te hebben waar je altijd op terug kan vallen.. goede keeper ook...

Nestor

Geplaatst: vrijdag 16 september 2005 om 11:55u

Hulde! Laten staan die vent.

Waarom trouwens altijd de roep om een jonge keeper? Keepers worden beter naar mate ze ouder worden (vd sar, lodewijks, vonk, etc.). Ervaring is wellicht belangrijker dan talent. Schollen is ook niet de enige jonge keeper die bezwijkt. Ook stekelenburg en ten rouwelaar bijvoorbeeld kunnen nog geen strandbal vangen onder druk.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

kees4

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 7:26u

laat een ding duidelijk zijn.toen schollen naar nac kwam zei ik al gelijk dit is geen keeper voor nac.hij heeft me nooit kunnen bekoren.vorig jaar was al een ramp en dan komt er ook nog eens de wedstrijd feyenoord-nac die nac niet heeft verloren nee we hebben door schollen verloren.eindconclusie die arno van zwam moet eerste keeper blijven laat schollen maar naar de gunners gaan.

The eaGle

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 13:04u

K vind Van Zwam op dit moment goed keepen, maar als Schollen in vorm is dan heb je echt een goede keeper onder de lat

Neuro linguistisch programmeren

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 15:47u

Neuro Linguďstisch Programmeren (NLP) is een methode ontwikkeld om het gedrag en de overtuigingen van een persoon te beďnvloeden en te wijzigen (volgens het woordenboek van de Psychologie). Deze techniek is het resultaat van een houding en denkwijze. Dus NLP is een techniek, en een houding van model-leren die het mogelijk maakt continue nieuwe technieken te ontwikkelen.

NLP is één van de snelst groeiende en praktische persoonlijke ontwikkelings methoden in de wereld. Door het gebruik in onderwijs, bedrijven, coaching en therapie wordt de waarde van NLP onderschreven in de dagelijkse praktijk. Het gaat over persoonlijke ontwikkeling, communicatie en het opheffen van persoonlijke blokkades.

Door de combinatie van een houding en een methode die er al vanaf begin 1970 is, heeft zich een grote hoeveelheid van effectieve technieken verzameld die je communicatie en invloed kunnen verbeteren. Richard Bandler en John Grinder begonnen te onderzoeken wat is het "verschil dat het verschil maakt" tussen excellent gedrag en niet excellent gedrag.

“Psychology Today” schrijft over NLP: “NLP cannot be dismissed as just another hustle. Its theoretical underpinnings represent an ambitious attempt to codify and synthesize the insights of linguistics, body language, and the study of communications systems.”

Waarom zou ik NLP willen leren?

Veel mensen kiezen voor NLP als persoonlijke ontwikkeling, en misschien kies jij daar ook wel voor, wellicht wil je kiezen voor NLP om je communicatie met jezelf of anderen te verbeteren.

Wil je meer SUCCESS?
Wil je betere RELATIES?
Wil je nieuwe persoonlijke KRACHTBRONNEN bouwen of aanboren?
Wil je oud GEDRAG veranderen met nieuwe mogelijkheden ?
Betere INVLOEDSTIJLEN ontwikkelen?
En nog veel meer....

TonnyL

Geplaatst: woensdag 14 september 2005 om 16:10u

Alcoholvrije Sinterklaas:
Geen toptalent? Uiteraard niet.. Weet je wel hoe oud die vent is?

Dave D.

Geplaatst: donderdag 15 september 2005 om 7:50u

Is het, als je keeper bent, geen kwaliteit om precies zo te staan dat alle ballen recht op je af komen????????

Blender

Geplaatst: donderdag 15 september 2005 om 11:00u

Laat Arno voorlopig maar een tijdje onder de lat staan... maar ik hoop wel dat NAC al bezig is met een betere oplossing. Wat voor contract heeft Babos eigenlijk bij nek...?


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven