homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

3 september 2005
Urenschrijvers van de politie beleven jaarlijks hoogtepunt


Jawel het is weer zover: het jaarlijkse `zo moet je eens kijken wat een berg politiewerk dat NAC wel niet kost`-berichtje in de stem staat er weer! Ook afgelopen seizoen is er weer een hoop overheidsgeld verkwanseld, in totaal komt de politie Breda op 9.958 uur (1.245 werkdagen van acht uur) inzet voor NAC. Even ter vergelijking; 2003/2004 kostte 8.384 uur en het seizoen daarvoor 6.580 uur.

En dat is 4.784 uur meer dan gepland stond voor het seizoen 2004/2005. Maar wat wil je, als je bij NAC-den bosch het leger in opperste staat van paraatheid hebt, als je jezelf elke keer concentreert op het thuispubliek en het calamiteitenvak zijn gang laat gaan, en als je bij elke combi-uitwedstrijd een blik stillen opentrekt. Tel daarbij op het aantal me-ers dat wekelijks te veel opgetrommeld wordt en we hebben een mooie stemmingmaker voor de onwetende krantlezer. Door naar de politiestatistiekskes:

Aanhoudingen:
Rondom de wedstrijden van NAC heeft de politie vorig seizoen 134 verdachten aangehouden voor vernielingen, ‘wildplassen’, vuurwerk gooien, openlijke geweldpleging en mishandeling.

Daarnaast hebben de ongeregeldheden rond NAC-FC Groningen én de mishandeling van een veertienjarige jongen na afloop van NAC-Feyenoord de politie veel extra werk opgeleverd. Totaal zijn in dat verband 92 verdachten aangehouden. De inzet van de recherche was daarbij nodig.

Voorbraak rept in zijn overzicht over een nieuw fenomeen onder hooligans in Nederland. „Zij treffen elkaar op een zeer kort daarvoor afgesproken plaats om geweld te plegen en de openbare orde te verstoren“, aldus de politiechef.

Dus wat is het nut van een verplichte combiregeling dan nog, vraagt de Ratdaxie zich af.

Zo is het op de avond voor de wedstrijddag tot een treffen gekomen tussen aanhangers van NAC, Willem II, ADO en FC Groningen. Bij de ‘ontmoeting’ tussen NAC- en Groningen-aanhangers loste de politie drie waarschuwingsschoten.

Voorafgaand aan NAC-Ajax waren Ajax-hooligans op weg naar Breda, maar zij besloten om toch maar naar Alkmaar te gaan voor een ‘bezoek’ aan de AZ-aanhang. „Vaak kon door daadkrachtig optreden van de politie erger worden voorkomen“, schrijft Voorbraak.
Zullen we hem in die waan laten?


Bron : De Rat, bn/de Stem, edit Waddinxveen


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Q en Q

Geplaatst: zaterdag 3 september 2005 om 13:42u

Ambtenaren.. Deze man begrijpt het inderdaad niet, maar goed het feit blijft natuurlijk wel dat er een probleem is, ook al is het al jaren oud.

Er is maar één echte oplossing: gewoon geen uitpubliek meer toelaten. Helemaal mee kappen. Heel vervelend voor een kleine groep die de uitwedstrijden bezoekt, maar ik denk dat het veel agressie voorkomt. Niet in de eerste 3 seizoenen, wel na 5 a 6 jaar.

Waddinxveen

Geplaatst: zaterdag 3 september 2005 om 13:58u

Opletten ratdaxie, vandaag rectificeert BNdeStem dit bericht van gisteren door in een klein berichtje op de Bredapagina te melden dat men niet 1660 werkdagen maar 1245 dagen (5 manjaren) kwijt was.

Voor het vermaak van 220.000 bezoekers op jaarbasis was men dus 5 manjaren politieinzet kwijt wat inderdaad ook nog minder had kunnen zijn door juiste inschatting bij wedstrijden als NAC-den bosch...

Het kwaad is echter al geschiedt, want het negatieve nieuws stond gisteren in dikke letters op de Voorpagina van De Stem(mingmaker)

Mafkees

Geplaatst: zaterdag 3 september 2005 om 19:03u

@ Q en Q:

Je kan zelf ook wel nagaan dat dat net zo`n non-oplossing is als de drugstest die meneer Varela van de LPF het grote publiek voorhoudt. Kijk alleen maar terug naar NAC-FC Groningen (wedstrijddag) en je ziet direct dat daar heel veel fout is gegaan waar geen enkele bezoekende supporter bij betrokken is geweest.

Q en Q

Geplaatst: zaterdag 3 september 2005 om 20:11u

@ Mafkees

Een vechtpartij op de Havermarkt kun je ook niet voorkomen, maar wat heeft het met het voetbal op de wedstrijddag te maken? Niets. Als er geen bezoekers meer worden toegelaten, dan zal dat de eerste jaren best nog tot voetbalgeweld leiden. Echter na vijf jaar zullen tripjes naar andere steden verdwenen zijn. De uitsupporter bestaat immers niet meer. Het ontstaan van voetbalgeweld heeft alles te maken met door twee groepen bezoeken van één wedstrijd. Sluit die minderheid uit en het probleem zal voor het grootste gedeelte opgelost zijn. Het kost klauwen met geld om 30 supporters van de tegenpartij te beveiligen. Ik ga liever voor altijd op zaterdag naar NAC dan dat er zonodig uitsupporters moeten komen.

Vakkie G

Geplaatst: zaterdag 3 september 2005 om 22:59u

nou, daar sluit ik me helemaal bij aan

pannelap

Geplaatst: zondag 4 september 2005 om 10:08u

Q en Q

Met jouw oplossing laat je de zwakte als supporter zien. Met het stoppen van het bezoeken en toelaten van uitwedstrijden en uitsupporters geef je de bond van inteelt in zeist juist dé troef in handen die ze wilden hebben.
Deze oplossing is de doodsteek voor supporters, supporters lijken de strijd op te willen geven. De strijd tussen de mensen die leven voor het voetbal en tussen de ********* die leven en paraciteren op het voetbal.
De domme ambtenaren onder leiding van hauptsturmbahnfuhrer kessler zien dan dat hun trieste aanpak helpt en zullen op een dergelijke manier verder gaan om het voetbal onder nog belachelijkere voorwaarden te laten voortspelen.

Naar mijn mening is er geen oplossing. Want zolang oom agent blijft janken als een hoer, en met de handen in de zakken langs het NAC stadion krioelt en provoceerd, zolang er nog spoorwegen bestaan die het belang van supportersvervoer over het spoor blijven ontkennen, zolang er nog incapabele politici bestaan die zich verbergen achter hun bureau`tjes en pas schreeuwen als de media op de loer licht ( om er zelf natuurlijk beter op te worden), zolang er burgervaders bestaan die hun eigen inwoners/supporters een trap na geeft in belang van zijn eigen hachje, zolang er nog inteelt in de tweede kamer aanwezig is, die onderwerpen rondbazuind met betrekking tot het voetbal, die van zo`n triest niveau zijn (verela, drugtest ......?!)...... zolang de leidinggevenden bij de Bredase politie de absoluut onacceptabele politie optredens met het daarbij horend buitenproportioneel geweld gebruikt door de vieze jongetjes en meisjes in het blauw niet zal bekriticeren en aanpakken.....

..... Tot die tijd zijn wij supporters overgeleverd aan de zieke, zielige, slappe en waardeloze hersenspinsels van ongedierte die zichzelf al boven de wet hebben geprezen en met een neerkijkend gevoel de sceptor regeren zonder daarbij enig verstand te hebben van wat zij daarmee aanrichten en bereiken onder de mensen.

nacbreda88

Geplaatst: zondag 4 september 2005 om 12:47u

Off topic maar wel leuk.
Ratactie er staat een leuk stukje over Martijn Reuser VS stillum2 supporters op voetbalzone.nl.
misschien even plaatsen?

den Boeman

Geplaatst: zondag 4 september 2005 om 14:50u

@ratdaxie: Geef die m*ngool van een Q en Q aub een ban voor het leven. Volgens zijn profiel gaat t ons geen bal aan wie hij is. Nou t interesseert me ook geen reet en ik hoop hier nooit meer een reactie van m tegen te komen met zijn stomme praat!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

sp de rode tomaat

Geplaatst: zaterdag 3 september 2005 om 22:44u

Q&Q heeft gelijk

ikke

Geplaatst: zondag 4 september 2005 om 3:03u

Wat een bullshit dat tijdens de ontmoeting Nac en Groningen supporters geschoten zou zijn. Dit was dan zeker op de wedstrijd dag zelf?

Knaas

Geplaatst: zondag 4 september 2005 om 17:47u

Ja Rode tomaat... en die SP zijn een stel vieze linkse rakkers zonder enig normaal beeld over hoe het er in deze wereld aan toe gaat!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven