homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

7 juni 2005
IN MEMORIAM: ANDRO KNEL


Vorige week werd door bn de stem al een artikel gewijd aan de vliegramp bij het Surinaamse Zanderij en het daarover verschenen boek `Eindbestemming Zanderij`. Vandaag is het precies 16 jaar geleden dat deze ramp zich voltrok. NAC`er Andro Knel was één van de 176 slachtoffers.

De 21-jarige Knel was pas een half jaartje bij NAC actief. Desondanks werd hij op handen gedragen door de fans. Het overlijden van de publiekslieveling resulteerde bij NAC in een enorme toestroom van mensen. Zij legden bloemen weg bij de hoofdingang van het stadion, stonden te bidden of staarden alleen maar naar de foto van Andro. `Hoe kan dit gebeuren?`, was een veel gestelde vraag.

Het is alweer 16 jaar geleden, maar vergeten doen we je nooit, Andro!!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Andro Knel

30-mei-2005
`Eindbestemming Zanderij`, een ode aan o.a. K...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

rimaris

Geplaatst: dinsdag 7 juni 2005 om 7:39u

Wordt de Andro Knel bokaal weer in ere hersteld dat is het minste wat we kunnen doen. Ik ben bereid om hier zelf initatief toe te nemen. Zijn er meer liefhebbers die hier nieuw leven in willen blazen?

RIP Andro

fab

Geplaatst: dinsdag 7 juni 2005 om 7:45u

16 jaar geleden alweer.............

Ik weet nog goed dat ik een paar dagen na de ramp samen met mijn vader de toen malige buren hebben op gehaald op het vliegveld. Buiten reed zo`n karretje met een hele hoop karretjes erachter rond. Op elk karretje stond een kist. Een lijkkist wat later bleek........ Heel luguber.............

Zwarte dag in de voetbal geschiedenis.

Dun Nakkenist

Geplaatst: dinsdag 7 juni 2005 om 9:25u

Andro YNWA

bredatothebone

Geplaatst: dinsdag 7 juni 2005 om 11:34u

ANDRO...YNWA!!!


16 jaar geleden...als de dag van vandaag herrinner ik me de tragedie.
Vreysen was net de vlag half stok aan het hangen, met tranen in zijn ogen, toen ik langskwam en vroeg : zet een tafel weg, zodat ik mijn bos bloemen erop kan leggen...

Dat die bos bloemen de aanzet zou worden van zo`n inmense bloemenzee...*zucht*...ik vond en vind dit zo intens!

De dagen die volgde waren zo verdrietig...de fans uit heel het land, de bamnd met SPARTA, en de familie...

Samen bidden, huilen en geld inzamelen, om daarna nóg mooiere bloemenkransen te gaan halen...

Toen het moment om afscheid te nemen in Rotterdam...al die bekende mensen aan het graf van Andro, die muziek van U2...

Het is ook dát wat me iedere keer aan hem doet herrinneren...het zien spelen van SPARTA ...

Laten we de ANDRO-KNEL Bokaal nieuw leven inblazen...ik wil graag mijn medewerking verlenen...

Nogmaals...ANDRO, RUST IN VREDE!

ps. Famile en vrienden STERKTE vandaag en de dagen hierop!

Marco Jansen,
Breda

Al Pacino

Geplaatst: dinsdag 7 juni 2005 om 13:49u

Al weer 16 jaar geleden! Andro was een speler naar mijn hart. Hij kwam van Sparta en bij die club heb ik ook altijd een prettig gevoel. Ik weet nog dat Sparta-supporters eveneens bloemen en sjaals kwamen leggen.

djospa

Geplaatst: dinsdag 7 juni 2005 om 14:03u

R.I.P.

hanske B.

Geplaatst: dinsdag 7 juni 2005 om 14:46u

ANDRO KNEL "GONE BUT NOT FORRGOTTEN"

NAC-nr1

Geplaatst: dinsdag 7 juni 2005 om 15:38u

Ja ik zag het vanochtend op het nieuws... heel het surinaamse elftal dood.. toch wel even schrikken toen ik het zag... ook al is het zolang geleden... Knel YNWA

ZNDRT-FanaticZ

Geplaatst: dinsdag 7 juni 2005 om 22:25u

Heb Andro nooit gekend of zien voetbalen eigenlijk... was voor mijn tijd, maar van alle verhalen die ik heb gelezen en gehoord, en nu weer en nog steeds hoor en lees moet het een bijzondere kerel zijn geweest, en natuurlijk ook een bijzonder tragisch ongeval. Andro, rust in vrede, NAC en Sparta zullen je nooit vergeten!
RIP

(Hoewel ik geen herrinneringen heb aan Andro of banden heb met Sparta ben ik graag bereid mee te helpen met het heropzetten van de Andro Knel-bokaal. Als mijn hulp nodig is, mn email staat op mn profiel)

Zero76

Geplaatst: dinsdag 7 juni 2005 om 23:57u

Herinner me dit nog als de dag van gisteren........
Na het vernemen van deze ramp ben ik meteen een bos (gele) bloemen gaan halen en heb deze voorzien van een NAC-sjaal met de Surinaamse tekst "Oen Sa Missie Joe" (we zullen je missen) naar het NAC stadion gebracht. Bij de hoofdingang ontstond een waar monument waar een aantal jongens waaronder bredatodabone, Mafkees, Tiger en Bobby zich dagenlang over ontfermden. Er werd geld bijeengehaald voor een krans en het was prachtig om te zien hoe velen (o.a. de spits Marco Boogers) de weg naar de Beatrixstraat wisten te vinden. Ik werkte toen in Rotterdam en vernam van een aantal Spartanen dat zij ook naar Breda wilden, maar niet helemaal gerust waren dat hun komst op prijs werd gesteld. Ik heb ze er toen van weten te overtuigen dat ze vooral moesten komen en dat is gelukkig goed uitgepakt.
Wederzijds werden wedstrijden bezocht, en gelukkig is die band door de jongere generatie goed opgepakt, getuige het aantal aanwezige NAC-ers bij na-competitiewedstrijden van de enige echte club van Rotterdam, SP-AR-TA.
ANDRO, die prachtige omhaal tegen de paal zal ik nooit vergeten! RIP

De Mug

Geplaatst: donderdag 9 juni 2005 om 20:34u

1 schot staat op mijn netvlies, moet paar weken voor crash zijn geweest Andro Knel op de linkerkant van de 16, haalt uit vol in het kruis. Was een fantastische zomer/lente avond. Zal ik nooit vergeten......


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

jimbo traaie

Geplaatst: dinsdag 7 juni 2005 om 8:15u

Ja ik ben er weer toe bereid me er voor in te zetten heb als het goed van al die wedstrijden er maar een stuk of 2 gemist dit is iets om weer op te pakken.
Heb de bokaal een paar keer in ontvangst mogen nemen en dat is mooie dat zo iets kan en dan er mee naar buiten treden dat wij als NAC supporters ook positief in het nieuws kunnen komen.
Dus laat maar wat weten

F3

Geplaatst: dinsdag 7 juni 2005 om 9:40u

Ik kan me het allemaal nog goed herrineren.
Vooral de zaterdagavond aan de Beatrixstraat.

Hoeveel mensen er toen langs kwamen.

Zondags nog bij het RBC stadion langsgeweest, daar was het angstvallig stil.

Mark van den Heuvel

Geplaatst: dinsdag 7 juni 2005 om 9:41u

Wat gaat de tijd snel. Zelf ben ik ook dagen bij het stadion geweest 16 jaar geleden en daarna met veel supporters naar zijn begrafenis. Was heel indrukwekkend. De witte kist......alle supporters en collega voetballers uit het hele land.......familie...... Zal het nooit vergeten.
Andro we remember you.

Marco v D

Geplaatst: dinsdag 7 juni 2005 om 17:38u

Ik herinner het me nog als de dag van gister. Het moment dat ik van de ramp in Suriname hoorde. Voor militaire dienst zat ik op de Chasse kazerne in Breda . Een potje kaarten met wat kornuiten. De radio berichtte van het vliegtuig met daarin het Kleurrijk elftal. Mijn gedachten waren gelijk bij Andro.
Ik zat dat halve seizoen naast hem in de kleedkamer als jong ventje bij NAC 1. Een op en top prof die met een woord en gebaar het beste uit zijn ploegmaats en uit hemzelf haalde. Hij ging op reis, leende nog een paar schoenen van iemand met een briefje achtelatend dat hij ze na de trip weer netjes teug zou brengen. Hoe tragisch kunnen woorden soms zijn. Het eerbetoon, de bloemenzee en alle andere sympathiebetuigingen voor het stadion in de dagen erna waren zeer indrukwekkend. Zoals ook de crematie in Rotterdam zeer indrukwekkend was. M`n ploegmaat (en alle ander slachtoffers natuurlijk) die veel en veel te vroeg weg was gevallen. Onrecht, machteloosheid en boosheid overheersten. Vele tranen zijn er destijds gevloeid, de herinnering blijft. Hulde aan degene die de ramp en Andro nooit zullen vergeten. Mogelijk dat de wedstrijd om die bokaal in ere wordt hersteld zodat we hem en alle anderen nooit zullen vergeten.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven