homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

14 september 2004
The road to heerenveen. Proloog: de routebeschrijving


Alsof het een goed geoliede machine betreft zijn de taken binnen de groep fietsers duidelijk verdeeld. Er is zelfs een heuse routecommissie die met de volgende route op de proppen kwam. Lees en huiver bij het zien van dit schitterend stukje idioterie namens de routecommissie:

Eerste etappe. Breda, donderdag 8.00 uur

NAC stadion, Breda centrum (kaarsje in de grote kerk en inzegening door de bisschop ) - Teteringen - Oosterhout - Raamsdonkveer - Keizersveersebrug, daar ligt een fietspad naar mijn weten. We moeten de oostelijke kant van de brug nemen. Want ik geloof te hebben gezien dat het westelijke fietspad was afgezet met hekken. We proberen misschien via de oostelijke kant alsnog in Hank te geraken.

Hank - over de buitendijk richting Nieuwendijk, aldaar rechtsaf kerkweg, eind Nieuwendijk linksaf Zandsteeg noordwaarts, rechtsaf Dijkgraaf den Dekkerweg over a27 heen, (*) linksaf Rijkstraatsweg uitrijden tot einde Sleeuwijk.

(*) heb gezien dat we vanaf de keizersveersebrug nagenoeg parallel aan de snelweg kunnen blijven fietsen richting Sleeuwijk. Deze route is wellicht iets korter. Doen we dan maar denk ik.

Allereerst draaien we vanaf de brug mee met de snelwegafslag Hank naar rechts. Aan het einde daarvan keren we links de Keizer Napoleonweg op. Helemaal uitrijden tot de Jachtlaan of Provincialeweg. daar rechtsaf en na een meter of 200 linksaf de Kortveldsesteeg op noordwaarts. Aan het einde daarvan komen we uit op de Kalversteeg, deze vervolgen wij in noordwaartse richting. Vanaf dat moment ligt deze weg parallel aan de A27. Voorbij Nieuwendijk wederom een parallelweg tot aan afslag Werkendam bij Sleeuwijk. Samen met de snelweg onder het viaduct door. We komen haaks uit op de Rijksstraatweg (dat stuk heet deze overigens nog Tol). Links afslaan en Rijkstraatsweg uitrijden tot einde Sleeuwijk.

Veerdienst Sleeuwijk-Gorinchem: persoon met fiets 1,40 euro, ze varen de hele dag om de 10 minuten. We kunnen uiteraard ook de brug pakken, maar we moeten uiteindelijk toch door Gorinchem en zo komen we in hartje centrum uit.

Gorinchem - over de Arkelsedijk richting Arkel - over de Bazeldijk richting Meerkerk - in Meerkerk rechtsaf de Tolweg op richting Lexmond - langs de oude rijksweg naar Vianen - langs de A2 de brug over de Lek richting Nieuwegein.

Brug af, rechtsaf Zandveldseweg op door Nieuwegein, na einde van groot park aan de linkerhand, rechstaf de N408 (Plettenburgerbaan) over amsterdam-rijnkanaal. voor de A12 linksaf richting water en daar onder de A12-brug door. Vanaf daar is het kwestie van het centrum van utrecht vinden (cafe Derat!!!)

Verwachte aankomst, omstreeks half 2, 2 uur

Evaluatie, checkup ledematen. Belletje naar Da Rule en Cheerio doen.

Vervolgens richting noordoost-Utrecht, over de Wilhelminaweg langs de spoorlijn en A27 langs Sint Maartensdijk - Door Hollandsche Rading over de N417 door het bos richting Hilversum. Noord-oost Hilversum aanhouden - over de N525 naar Laren - Door Laren over de Torenlaan richting Blaricum - Over de Huizerstraat, aangekomen in de bebouwde kom van Huizen meteen rechts de Randweg op en gelijk links de Gooilandweg op. De straat Zuiderzee volgen. Linksaf de Bestevaer nemen en de haven is in zicht.

Veerpond van Huizen naar Almere-Haven, tot 15.30 uur varen ze om het uur. Vanaf 16.15 uur om het half uur, persoon + fiets 3,50 euro, 10 minuten overvaart.

Almere-haven door om dan ergens onder de A6 door te gaan. Meteen rechtsaf snelweg volgen langs een meer. Later industrieterreintje. Veluwedreef linksaf op, Hagevoortdreef rechtsaf. De Tussenring (S104) kruisen. Afrijden tot aan kanaal en daar vervolgens aan de zuidelijke kant ervan over fietspad/polderweg vervolgen richting Lelystad.

Over de Trekweg langs het kanaal, is een eenzaam en waarschijnlijk onverlicht stuk. Aan noordkant van het kanaal loopt de spoorlijn naar Lelystad. Wanneer deze naar links afbuigt, ligt daar ook een brug over het kanaaltje, dat is linksaf brug over, over de Praamweg. Deze loopt een tijdje parallel aan de spoorlijn en buigt later af naar rechts. Deze weg gaat over in de Torenvalkweg door het bos. Lichten aan, kurk in de aars en de bezemwagen voorop.

Deze weg komt recht uit op Lelystad. Net voordat wij onder de grote weg door gaan, slaat onze bezemwagen rechtsaf om daar rechtsaf die Larserweg op en daar neemt hij meteen de weg links, weer een rechts/links de Merenlaan in. Wij gaan onder het fietstunneltje door en gaan vervolgens in de bebouwde kom nog over twee fietsbruggetjes over water heen de Vossemeerstraat in en dan uiteindelijk linksaf de Merenlaan in de overgaat in de Zeelaan. Daar zullen we Willem even bellen om z'n exacte locatie.

Amstel bier haters hebben dikke pech. Willem zal ons tevens verrassen met een lekkere maaltijd.

Tweede etappe. Lelystad-Heerenveen. Vrijdag, nader te bepalen vertrektijd.

Dikke 70 km, gelijk aan 5 uur fietsen. Lelystad - over de N307 richting Swifterbant - in Swifterbant linksaf over de N711 richting de Ketelbrug - linksaf richting Urk over de zuidermeerdijk. In Urk kom je parallel uit op de Domineesweg, rechtsaf op rijden en Linksaf de Meep in. - Rechtsaf over de Urkerweg, Tollebeek passerend richting Emmeloord.

Deze weg ligt tot Emmeloord parallel aan een kanaal. Weg blijven volgen tot in centrum. Straat loopt over in Korte Dreef.. Ter hoogte van Nagelerstraat linksaf De Deel in. Deze alsmaar rechtdoor. Wordt Boslaan en wordt geleidelijk een belangrijkere weg richting Bant (N716).

Ter hoogte van Bant rechtsaf over de snelweg heen en daarna meteen eerste weg linksaf de Schoterweg in. Vanaf hier is het één en al polder en water richting Heerenveen. Doorrijden over diezelfde Schoterweg door een flink bos. We komen uit in een gehucht Schoterzijl. Daar gaan we linksaf de Kooisloot op. Deze weg buigt op een gegeven moment af naar rechts en links met in die laatste bocht een afslag rechts vooruit de Schoterdijk op, we gaan de Schoterdijk op. Helemaal uitrijden totdat we niet meer rechtdoor kunnen.

We zijn op het Krompad uitgekomen en nemen linksaf richting Delfstrahuizen - In Delfstrahuizen slaan we rechts de Marwei (N924) in. We fietsen nu langs het alom befaamde Tjeukemeer, jaja. De Marwei (N924) veranderd in de Hoge Dijk, passeren Rottum en rijden nu over de Binnendijk. En zo kachelden wij It Hearrenfean binnen.

Heerenveen, je bent er zo joh!

Kroeg.


Bron : Don Leon


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


14-sep-2004
Naar heerenveen op de fiets...
16-sep-2004
zuid-scandinavische trektocht 2004 van start!...
17-sep-2004
Fiets combi continues Update 18.30...
17-sep-2004
Dag 1 van de fietstocht naar fryslan...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

bopo

Geplaatst: dinsdag 14 september 2004 om 21:39u

Helaas zit ik in het gips, anders was ik zeker meegegaan!!

Yorke

Geplaatst: dinsdag 14 september 2004 om 21:46u

Respect for de Bikers!!     

VB

Geplaatst: dinsdag 14 september 2004 om 21:48u

zal ik naast de zegeningen ook maar wat epo in de hosties doen....?

badeend_nac

Geplaatst: dinsdag 14 september 2004 om 21:50u

:#espect voor de fietser
zelf kom ik met een autoke
manne veel suc6
    

Hugh Hefner

Geplaatst: dinsdag 14 september 2004 om 22:31u

De laatste keer dat ik per fiets over het Keizersveer ging, lag het fietspad precies TUSSEN de beide rijbanen voor auto`s in. Maar da`s al lang geleden. (D`r is nog steeds geen smilie van een ouwe lul, dus die ik deze maar: (Als ie `t al doet - RATdaxie het wordt tijd van een opschoning van de smilies!))
In Nieuwegein wordt nog een NAC-supporter! Destijds organiseerde de SV een jaarlijkse fietstocht van Nieuwegein naar Breda. Ondergetekende fietste het eerste jaar mee.
Met de tweede tocht werd meteen een eind aan de traditie gemaakt toen de toenmalige voorzitter van de SV onderweg aan een hartaanval overleed.

ausems

Geplaatst: dinsdag 14 september 2004 om 23:02u

SMS mij even (06-48075676) wanneer jullie in de buurt van Nieuwegein zijn! Ik, NAC-supporter uit Houten (ja, da`s een heel verhaal!), zal jullie dan van hapjes en sapjes voorzien. Het ravitailleringspunt zal herkenbaar zijn aan de NAC-supportersattributen. Ik zal beschermd worden door mijn buren, die allen FC Utreg supporter zijn ....

danny b

Geplaatst: dinsdag 14 september 2004 om 23:30u

Indrukwekkend mannen
Hoop voor jullie dat de reis voorspoedig verloopt. Lijkt mij een hele klus (zeker als er geleende fietsen deelnemen )

Don Leon

Geplaatst: dinsdag 14 september 2004 om 23:36u

owja, voor de punaise strooiers, we rijden lekker anders

**rocky**

Geplaatst: woensdag 15 september 2004 om 7:32u

Veel succes en zal jullie actie zeker volgen.

Ricardo

Geplaatst: woensdag 15 september 2004 om 9:23u

Oke, ik zal kijken of ik hier in het schrale noorden ook een bak juup op de kop kan tikken.

Couscous met Juup!

Tot morgen

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: woensdag 15 september 2004 om 9:43u

Erg veel respect voor Indurain en zijn mannen!
Succes gasten!

@ Ausems:

ik weet uit zeer betrouwbare bron dat er nog minimaal 3 andere NAC-supporters in Houten wonen...

Brigadas

Geplaatst: woensdag 15 september 2004 om 14:59u

Wie gaan er eigenlijk fietsen? Gij Don Leonneke?


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven