homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

12 februari 2020
'NAC moet binnen 5 jaar een stabiele middenmotor zijn'


In een matig gevulde Bea (+/- 70 man) kregen de bestuurlijk verantwoordelijken gisterenavond de gelegenheid face-to-face verantwoording af te leggen over de keuzes die zij de afgelopen tijd gemaakt hebben. Ook Peter 'Gegunpressing' Hyballa maakte van deze gelegenheid gebruik zich voor te stellen en uitgebreid zijn verhaal te doen.

Het werd een gezapig avondje waarin Hyballa wel een aantal keren de lachers op zijn hand kreeg en waarin hij ook een duidelijk verhaal had over onder andere zijn keuzes met betrekking tot de 'assistent-soap'. Maar daarover op een later moment meer, we concentreren ons hier en nu op de andere 2 afgevaardigden van NAC.

Het duidelijke 'verhaal', als in visie op zowel de korte, midellange als lange(re) termijn van Luuk Eisenga en Tom Vanden Abbeele bleef echter uit.

Geen hand in eigen boezem, een hoop dooddoeners, wazige doelstellingen en proefballonnetjes die we de laatste 2 decennia al zo vaak in de lucht gelaten hebben zien worden op dit soort avondjes.

Enkele opmerkelijke punten die gisteren voorbij kwamen :

– TVA vindt de selectie die hij heeft afgeleverd aan Brood kwalitatief sterk genoeg. 'We staan in de kwartfinale van de beker en hebben de eerste periode gewonnen.' Dat de aanvallers die hij aangetrokken heeft (Stokkers en Dogan) alleen vorig seizoen relatief vaak het net vonden doet de Belg vrij vertaald af als 'scorebordjournalistiek', omdat je ook moet kijken naar hoe spelers worden aangespeeld en hoe ze lopen, of zoiets..
- TVA noemt de soap rondom Willem Weijs een goed leermoment voor de 32-jarige hoofdtrainer in spé. Een carrièrepad verloopt immers hobbelig en gaat nooit lineair omhoog.
- Het geld voor der beloofde versterking in iedere linie is grotendeels op gegaan aan de afkoopsommen van de vorige technische staf.
- LE denkt er hardop over na om van de B-Side een volledige staantribune te maken en de ere door te trekken voor de B-Siders die liever willen zitten.
- Bij promotie zou er een sponsorbedrag neergelegd worden dat past bij een club uit het linkerrtijtje Eredivisie.
- 'NAC moet binnen 5 jaar een stabiele middenmotor in de eredivisie zijn'
- De meevaller van de onverwacht hoge seizoenskaartverkoop (2 ton in euro's uitgedrukt) is verdwenen in een potje om 'onvoorziene' kosten op te vangen.

O ja en de Fries had ook nog iets te vertellen over buitenlandse overnamepartijen die niet bij de NAC'cultuur' passen.

Kortom de Forumavond van de Clubraad heeft haar reputatie weer een stukje extra versterkt. Oude wijn in nieuwe zakken en weinig tot geen introspectie bij de 'NACfamilie' blèrende passanten. De ervaring leert dat met zulke bestuurders de bodem meestal nog niet in zicht is.


Bron : De Rat, Clubraad NAC, de Belg en de Fries


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

drs Marcellus

Geplaatst: woensdag 12 februari 2020 om 13:49u

"Binnen 5 jaar een stabiele middenmoter"........HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

Sorry, maar deze uitspraak is een jaar of 5 geleden ook al eens gedaan en zie waar we nu staan dus met dit soort holle frasen kun je zogezegd helemaal niks, nada, niente.

"Dat de aanvallers die hij aangetrokken heeft (Stokkers en Dogan) alleen vorig seizoen relatief vaak het net vonden doet de Belg vrij vertaald af als `scorebordjournalistiek`, omdat je ook moet kijken naar hoe spelers worden aangespeeld en hoe ze lopen, of zoiets". Scorebordjournalistiek zegt ie? Misschien had hij eens moeten kijken welk systeem Oss en Fortuna speelde. Dan had hij toch echt wel kunnen bedenken dat Dogan er bij ons niet zoveel zou gaan inschieten. Over Stokkers zullen we maar niet teveel zeggen, die heeft volgens mij vorig seizoen maar een beperkt aantal wedstrijden gespeeld en ook Fortuna speelt een heel ander systeem dan NAC.

En dan buitenlandse overnamekandidaten die niet in de NAC cultuur passen.....bedoelde hij daar zichzelf nou mee?

Al met al dus weer een typische forumavond waar het aanwezige volk weer met een flink aantal dooddoeners naar huis werd gestuurd. LE en VDA zullen wel gedacht hebben: zo, die hebben we weer mooi afgepoeierd met een lulverhaal.

drs Marcellus

Geplaatst: woensdag 12 februari 2020 om 13:51u

PS: als het zo doorgaat zijn we inderdaad binnen 5 jaar een stabiele middenmoter........in de KKD of Tweede Divisie welteverstaan.

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 12 februari 2020 om 14:18u

Laren, 8 gr, half bewolkt

Nu de eerste verbazing en woede over de volledig mislukte Forumavond zijn gaan liggen kunnen we de conclusies samenvatten:

- geen eerlijke analyse over waarom Brood weg moest
- geen excuses voor het halen van meuk als Kudimbana, Sjokkers, Filipovic etc etc
- geen duidelijkheid over Eisenga`s reisje naar Japan
- geen duiding van het snoepreisje van Haarman naar Portugal en hun commentaar dat het een zeer succesvol trainingskamp was geweest
- geen details over Luuc`s geflopte reisje naar Milaan
- geen idee waarom Chef RvC van Baal en de aandeelhouders zwijgen, terwijl daar zoveel onvrede heerst
- geen enkel idee over hoe we dit jaar gaan promoveren, nul.

Het was een verschrikkelijke avond waar steeds minder mensen op afkomen. Er is geen enkel draagvlak meer voor deze kneuzen. Als je na 11 maanden nog niet eens een beleidsplan kunt presenteren dan hoeven we het helemaal nergens meer over te hebben. De enige relevante vraag was geweest of ze nog een fijne kerstvakantie hebben gehad.

Het is een weerzinwekkende bende.

Rogo

Geplaatst: woensdag 12 februari 2020 om 15:47u

Je zou er voor de gein eens de uitlatingen op de forumavonden van een jaar of 5 en een jaar of 10 geleden naast moeten leggen. Er is nooit geld dankzij erfenissen uit het verleden. Maar over 5 jaar komt alles weer goed. Tuurlijk... :Z

Uiteindelijk gaat het elk jaar iets slechter, lopen de goede mensen in de organisatie steeds weg en sneuvelt er elk seizoen minimaal 1 trainer, TD of AD.

harry b.d.

Geplaatst: donderdag 13 februari 2020 om 13:57u

TVA vindt de selectie die hij heeft afgeleverd aan Brood kwalitatief sterk genoeg. `We staan in de kwartfinale van de beker en hebben de eerste periode gewonnen.`

Blijkbaar waren dit niet de resultaten van Brood maar van Bijna-Kapuadi-Haler VDA. Te hypocriet voor woorden dit soort uitspraken.

Vandaag Pressekonferenz bij Hertha BSC. Grootaadeelhouder er ook bij. Klinsmann bleek voor 80 miljoen verkeerd geinvesteerd te hebben, 3 goede spelers zonder transfersom de deur uit en bovendien wilde hij zijn zoon in de selectie krijgen. Technisch directeur had niks te vertellen.

Die situatie dreigde ook bij ons NAC waar TD/TM en trainer niet met elkaar samenwerkten maar elkaar tegenwerkten. VDA bleek duidelijk niet in staat inspirerend leiding te geven, saamhorigheid te kweken en besloot Brood te ondermijnen. Brood dacht het mandaat van van Aalst te hebben. Daarom moesten de commissarissen uitgebreid en behoedzaam te werk gaan. Ze moesten een case bouwen tegen Brood. De altijd tot alle schanddaden bereid zijnde Clubraadtypes mochten samen met de Uniekaasverkoper in de RvC roepen dat De Supporters van Brood afwilden, en VDA spande samen met Haarmannetje door de spelers tegen Brood op te zetten en dat aan te dragen als dringende reden. Maar zo dringend was het natuurlijk allemaal niet, anders hoef je geen uitgebreide afkoopsom te betalen.
Dit was gewoon omdat de TD/TM zijn eigen trainer wilde. Iemand die hem gehoorzaamt en niet achter zijn rug met de aandeelhouders lijntjes heeft, of met een groot gedeelte van de achterban.

Halve finale beker is leuk, geen unicum, maar we hebben er bar weinig aan als we volgend seizoen met een nog goedkopere selectie weer in die ultra lelijke competitie op maandag tegen een Jong Team moeten. Dat is gewoon belachelijk.

Optimist

Geplaatst: donderdag 13 februari 2020 om 20:20u

Voor een stabiele middenmotor moet je bij Sparta zijn.
En "bij promotie zou" moet natuurlijk "bij promotie zal" zijn.

Het 5 jaren beleidsplan is nu, aldus TVDA, in de 4de variant en moet nog goedgekeurd worden. We hebben dus al enige tijd geen definitief plan. Je hebt een goed plan nodig dat je moet bijsturen, niet telkens herzien. Het doel van dat plan moge duidelijk zijn, NAC moet een stabiele middenmoter worden, uiteraard in de eredivisie.

Zo lang een nieuw stadion op korte termijn niet haalbaar is is het ombouwen van de B-side een goed idee. Maar dat nieuwe stadion moet er wel zsm komen, wil je ooit een stabiele midddenmoter worden, teleurstellend dat dat niet langer een onderwerp is.

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 15 februari 2020 om 9:44u

Dit seizoen is over. De missie is mislukt. Een liegende directie verzon dat ze opeens meer tijd nodig hebben. Het excuus voor volgend seizoen kennen we nu al: we wisten door de nacompetitie pas in mei waar we aan toe waren !


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Las

Geplaatst: woensdag 12 februari 2020om 13:00u

Waarom ga je naar een forum avond? Om lijdzaam aan te horen hoe men zijn eigen wanbeleid probeert op te hemelen en daar verder geen kritische vragen over te stellen?
Blijkbaar wel, helaas.
Hoe simpel kun je door uitspraken heen prikken. De extra inkomsten boven de 10.000 seizoenkaarten zouden, beloofd door opperhoofd Luc, naar het spelersbudget gaan. Dat is terug gedraaid door de grote drie( die derhalve minder hoefden bij te storten). Maar dat moest gecamoufleerd worden en derhalve orakelde Luc dat dit geld in een flexpotje is gegaan.
Nou uit dat flexpotje kun je dan mooi de afkoop Brood betalen en kun je gewoon je drie beloofde versterkingen halen, toch?
Maar nee niet bij NAC, wij konden geen versterkingen halen omdat we Brood moesten betalen.
Rarara wat klopt er nou niet?
De firma list en bedrog leidt onze mooie club, maar wel naar de klote.

Langs de Zijlijn

Geplaatst: donderdag 13 februari 2020om 10:59u

Makkelijk om hier een grote mond te hebben, maar zelf bijdragen.... ho maar. DOEI!!!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven