homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

4 februari 2020
Erste trainung: ‘Gegenpressing! We need diepte, geen tiki taka meer’


Vanochtend werd de eerste training onder nieuwe trainer Peter Hyballa afgewerkt. Waarin hij direct liet merken wat voor soort voetbal hij wil zien. Stoppen met dat gepingel. Doelmatigheid en effectiviteit. En pleur die bal gerust maar een paar keer ver de diepte in. Hij laat er geen gras over groeien.

Rösler en Noblejas deden bij aanvang van de training nog mee, maar zonderden zich daarna weer af met de fysiektrainer. Othmane Boussaid en Ivan Ilic waren vandaag niet aanwezig.

Ook niet aanwezig, Willem Weijs. Na de aanstelling van Hyballa maakt hij geen deel meer uit van de technische staf van het eerste. Hij gaat zich niet volledig richten op het hoofdtrainerschap van Jong NAC. Daarentegen blijft Rogier Molhoek samen met Jelle ten Rouwelaar wel deel uit maken van de technische staf. Een keuze die vanuit NAC wel wat uitleg verdient. In de aanhang bestaat de vrees dat de talentvolle trainer met zijn aflopende contract de uitgang kiest. We zijn benieuwd hoe dit is overeenkomen en of dit helemaal past bij de ambities van Weijs zelf.

Onderwijl kijken we nog even naar een Fox Doc van Peter Hyballa in zijn periode bij n.e.c.:


Bron : De Rat, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 4 februari 2020 om 14:50u

Die ongediplomeerde trainer heeft behoorlijk wat schade aangericht, al was het alleen al vanwege de achterstand op de promotieplaatsen die opeens onoverbrugbaar is geworden. Welke rotsmoes zal die Belg of zijn baas daar volgende week over gaan ophangen ? Gaan zij het Studium Quibus hierover zingen ? Het Ruud Brood Requiem ?

Echt verschrikkelijk wat een drama Eisenga en VDA er van gemaakt hebben, daarbij in de wielen gereden door een technicratische RvC en onwillige aandeelhouders.

Hier in Gran Cafe al Porto loopt de lunch op z`n eind. Het was weer gezellig en onderhoudend. Bd wordt vaak uitgenodigd om een praatje te houden, deze week alleen al drie keer. Enfin, tijd om op te breken en als een Hannibal over de alpen te trekken.

Rizu

Geplaatst: dinsdag 4 februari 2020 om 16:53u

Ik hoop dat onze spelers hem wel snappen want ik vond hem zeer onduidelijk in dat filmpje. En het is net of hij de leider is. Van een sekte of zo. Enge vent vind ik hem .

Hugh Hefner

Geplaatst: dinsdag 4 februari 2020 om 18:46u

Voor de oudere jongeren onder jullie: vinden jullie Peter Hyballa ook niet een beetje op Catweazle lijken? :o

steef

Geplaatst: dinsdag 4 februari 2020 om 18:55u

Van Wonderen leek te veel op Weijs en werd het daarom niet. Ze moesten elkaar aanvullen.
En dan neem je daarna een trainer die de tactiek van Weijs volledig afwijst en zet je Weijs terug naar onder19.
Ik kan er geen beleid in ontdekken.

Mieshoop

Geplaatst: dinsdag 4 februari 2020 om 18:56u

Dit worden echt gouden interviews. Hij doet nu al consequent of hij de vragen niet begrijpt. Dat gaat de blanco`s en de bsr-redacteurs straks dusdanig frustreren dat het zeer ongemakkelijke tv wordt. Mooi!

Hugh Hefner

Geplaatst: dinsdag 4 februari 2020 om 22:15u

Bij N-ie-C had Hyballa een assistent die me ergens bekend voorkomt...

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 4 februari 2020 om 23:37u

Hij zegt alleen gesproken te hebben met "Tom, Peter en Luuc", en dus niet met Haarman of de aandeelhouders. Dat is dus precies de reden waarom ze hem genomen hebben. Iemand die de kranten niet leest en geen lijntjes heeft met hun bazen, want daar worden ze alleen maar nerveus van.

Hugh Hefner

Geplaatst: dinsdag 4 februari 2020 om 23:49u

In de video over N-ie-C zag je dat hij wel de taal van de spelers spreekt. Een combinatie van Nederlands, Duits en Engels. Zo snapt iedereen wel iets van wat hij zegt.
De voorbereiding in Nijmegen spreekt boekdelen: er stond aan het begin van het seizoen geen elftal. Het was een vreemdelingenlegioen met een speler die nog op het laatste moment uit Australië moest komen. Een speler die wel heel erg duidelijk maakt dat hij graag weg wil. De technische staf was duidelijk niet aan elkaar gewaagd, die fout heeft Hyballa inmiddels hersteld door zijn eigen assistent mee te nemen.
Andere fout: de resultaten in de slechte voorbereiding verbloemen. Oefenwedstrijden zijn niet belangrijk? De eerste wedstrijd tegen PEC Zwolle, op 5 augustus, daar gaat het om. Maar het elftal straalt geen zelfvertrouwen uit. Conditioneel konden ze nog aardig mee komen, maar dat effect houdt na een halve competitie ook op. En als je dan een serie verliespartijen meemaakt, beginnen de irritaties over de aan ADHD lijdende trainer langzaam maar zeker te groeien.
We weten hoe het afliep: N-ie-C, zonder Hyballa, liep in de pleeoffs tegen een gemotiveerd NAC aan, dat onder Stijn Vreven twee keer won. N-ie-C degradeerde en kwam die klap niet meer te boven.

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 5 februari 2020 om 8:44u

PH geeft zichzelf anderhalf jaar de tijd om te promoveren. Daarmee is dit seizoen officieel afgeschreven. Dank bezitters, RvC en directie !

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 5 februari 2020 om 9:37u

(Een club als) NAC moet te allen tijde als doel hebben op het hoogste niveau te spelen en koste wat kost te promoveren. Er zijn zoveel redenen te bedenken waarom dat gewoonweg prio 1 is.

De wedstrijden zijn merendeels knudde, de tijdstippen van de wedstrijden zijn klote, het publiek loopt weg, de betere spelers lopen weg, sponsoren lopen weg, je krijgt minder TV-gelden, je doet niet mee met de Eredivisie CV en hebt dus helemaal niets te zeggen, het is toch leuker om "een" Ziyech en Tadic te zien spelen dan Tomassen en Joppen en zo kan ik nog wel tijdje doorgaan.

NAC móet gewoonweg trachten te promoveren, zo niet linksom dan wel rechtsom. Iedere andere ambitie is een schande.

WW

Geplaatst: woensdag 5 februari 2020 om 10:30u

https://ermaggezongenworden.nl/nac-ontslaat-trainer-hyballa-binnen-12-uur-wegens-uitblijven-resultaten/

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 5 februari 2020 om 10:52u

Wilbert - schitterende cynische bredase humor. Aan de andere kant je zult maar dik 6 jaar eigenaar zijn en alle belangrijje besluiten hebben genomen, dan is dit natuurlijk wel een afgang van jewelste.

Bd is inmiddels op weg in de ICE door een besneeuwd Alpenlandschap, maar checkte nog wel even in kringen van Hertha, Gladbach en Dusseldorf, en eerlijk is eerlijk, der Peter hat einen sehr guten Ruf in der BRD. Waarom hij dan bij een obscure club in Slowakije aan de slag ging blijft dan weer onduidelijk. Een jaar geleden hadden we Penders nog als assistent. Een man van de club en waar 5 jaar in was geinvesteerd om hem van niks richting coach betaald voetbal te krijgen. Met dank aan mevrouw Ooievaar werd die investering teniet gedaan. Penders is afgedaald naar de krochten van de voetbalwereld. Het knekelhuis van NAC trainers en andere mafklappers.

Als je bij ons NAC wordt ontslagen is de kans groot dat je carriere een enorme duik maakt. Van Mommers, Smulders, Goetzee, Gudelj, Maaskantje, Rutjes, en vele anderen is niets meer over. Eisenga en zijn belgische wannabee directeur vechten op dit moment voor hun loopbaan. Hyballa is hun laatste strohalm. Zij gaven zichzelf er een jaar bij. Dit seizoen is klaar, volgens hen met dank aan het ongeleide projectiel Brood. Alle schuld schuiven zij af, hun eigen vestjes zijn lelieblank.

Hyballa maakt op dit moment nog een gretige, maar ook licht chaotische indruk. Twee keer een verkeerde speler opstellen en het gezeik begint weer van voren af aan.

BarleDuc

Geplaatst: woensdag 5 februari 2020 om 10:59u

Breinburg was dat seizoen aanvoerder, dus mocht de toss doen. Vraagt die interviewer: "welke kleur ga je kiezen bij het muntje?" Breinburg had dat seizoen al een accuraat voorgevoel: "In ieder geval geen geel, alles behalve geel."

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 5 februari 2020 om 14:49u

De lunch in het Baur au Lac zit er weer op. Uitstekende wijnen, het voorgerecht viel wat tegen, de boeuf stroganof was acceptabel. Maar daar ging het niet om. Na afloop en bij het natafelen in de grote met tien kroonluchters behangen zaal werd bd aangeklampt door een meneer met de naam Branko en een lastige niet geheel intuitieve Servische achternaam. Branko claimde van allerlei servische en kroatische spelers de vertegenwoordiger te zijn. Na een halve minuut name dropping begon het bd te irriteren. Zeg, ken jij de naam Mohorovic ? Is dat Servisch of Kroatisch ? Kan allebei. Voornaam Josip. Dan is het een Kroaat. Topspeler Branko. Wel eens van gehoord. Ja, nu weet ik het. Goede speler. International dacht ik. Kan ik weleens aan je voorstellen Branko. Echt ? Nou graag. Maar veel ga je niet aan m verdienen Branko, want hij heeft 40 jaar geleden al zijn laatste wedstrijd gespeeld...

ennaajseejer

Geplaatst: woensdag 5 februari 2020 om 19:15u

Beleid en visie?
Eerst onder Brood systeem X. Onder Weijs gaan we het 6 weken helemaal anders doen: Tiki-Taka. Daarna: gegenpressing en diepte, tiki-taka overboord. Ondertussen nog maar een paar spelers geloosd die een half jaar geleden met veel bombarie als sterkthouders gepresenteerd werden.
Vind je het gek dat er geen automatismen in het elftal komen?
Bedankt directie en groot-aandeelhouders, voor alle consequente van-de-hak-op-de-tak besluiten.

ennaajseejer

Geplaatst: donderdag 6 februari 2020 om 9:44u

het probleem bij NAC ligt volgens mij toch echt bij de gehaalde spelers en de (niet bestaande, door de grootaandeelhouders afgeschafte) scouting. Leunen op de laptop van MC de de database van TvdA hebben nauwelijks iets opgebracht imho.

Uit een NOS-artikel over het succes van Willem 2:
de voltreffers op de transfermarkt zijn de laatste jaren legio. Het resultaat van een `reboot` van het scoutingsapparaat, die onder Mathijsen plaatsvond.
"We hebben hoofdscout Gerard Wielaert teruggehaald en zijn gewoon gestart met weer een database opbouwen. Uit die scouting komen nog steeds de meeste spelers", aldus Mathijsen.

https://nos.nl/artikel/2321799-mathijsen-het-succes-spelers-passen-extreem-goed-bij-aanvallende-visie.html

harry b.d.

Geplaatst: donderdag 6 februari 2020 om 10:19u

Ennaajetc - kom op zeg, er is uitvoerig en snel gewaarschuwd voor de Fries en de Belg die beiden een waardeloos CV hebben. Maar Mevrouw Ooievaar en de kleine Dalton vonden het allemaal prima, bovendien waren ze al 6 maanden vruchteloos in de rondte aan het zoeken, niemand van naam of kwaliteit had er zin in. We plukken op dit moment de wrange vruchten van deze lichtgewichten. De Congolees met de betonnen voeten, Filipovic, Sjokkers, de chronisch geblesseerde Spanjaarden, de mug die niet steekt, Bohui, Rosler, en dan hadden we nog geluk dat Brood ingreep bij Kapuadi !

Het is een enorme zwijnenstal geworden.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Las

Geplaatst: woensdag 5 februari 2020om 11:13u

"als ik na anderhalf jaar niet ben gepromoveerd ga ik weg"
-Ik?
-ben je niet meer welkom hier bedoel je.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven