homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

8 juli 2019
Solide NAC zet Lokomotiva Zagreb met 3-0 opzij


De eerste echte testcase voor de ploeg in aanbouw van Ruud Brood. Gisterenmiddag trad NAC in Oudenbosch aan tegen de nummer 6 van Kroatië. De manier waarop Lokomotiva Zagreb werd aangepakt geeft een geruststellend gevoel dat we de ellende van afgelopen seizoen niet weer hoeven te verwachten.

Een goed coachende en dito keepende Nick Olij (stopte in de 6e minuut een penalty), met daarvoor een stabiel ogend verdedigingsduo Roger Riera en aanvoerder Nacho Monsalve die een plaag voor iedere aanvaller kunnen zijn. De backposities worden nog bezet door Schouten en Mashart.

Op het middenveld zien we Arno Verschueren en testspeler Ben Lederman. De Amerikaan met Pools paspoort had direct een basisplaats. Brood wilde hem direct aan het werk zien, aangezien de volgende wedstrijd tegen en profclub pas weer volgende week zaterdag (Kortrijk) plaatsvind. Met Azzagari heeft NAC een creatieve en dynamische speler in de gelederen die de komende weken nóg meer in zijn rol kan gaan groeien en het wellicht nog op andere posities kan gaan zoeken.

Daar waar de eerste helft nogal wat rommelig over kwam, kwam NAC in de tweede helft juist goed uit de startblokken. Het is Monsalve die de hoekschop van aanvaller Andrija Filipovic binnen kopt. Finn Stokkers is zondagmiddag niet zo gelukkig voor de goal. Een bijna 100% kans vuurt hij recht op de keeper af en een later moment lobt hij een bal eenvoudig in de handen van de doelman van de Kroaten.

In die tweede helft wordt Kudimbana ingebracht voor Azzagari. Zijn manier van spelen doet wat Sadiquaans aan. Een wat ongepolijste techniek, maar wel effectief, want het creëert kansen en sticht gevaar. In de 75e minuut vuurt hij een schot af, die de Kroatische keeper nog wel weet af te ketsen. Maar de rebound is voor de gereedstaande Filipovic die daarmee de 2-0 voor zijn rekening neemt.

Zeven minuten later is het Finn Stokkers die de bal voorzet voor Filipovic en daarmee zijn tweede van de middag kan binnen tikken. Eindstand 3-0, tegen een ploeg die over een krappe twee weken al aan hun competitie moet beginnen.

Statistiekskes:
NAC - Lokomotiva Zagreb 3-0 (0-0) - 52. Monsalve 1-0, 75. Filipovic 2-0, 82. Filipovic 3-0.
Opstelling NAC: Olij; Schouten, Soera, Monsalve, Mashart; Verschueren, Lederman (65. Van Hooijdonk); Filipovic, Azzagari (46. Kudimbana), El Allouchi (74. Azzagari); Stokkers.

Volgende week zaterdag is de volgende oefenwedstrijd tegen een profclub. Dan wacht in St. Willebrord een van onze favoriete oefentegenstanders KV Kortrijk. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur.


Bron : De Rat, NAC, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


07-jul-2019 NAC-LZA (3-0)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven