homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

13 mei 2019
Jacques Visschers, NAC-legend of the match bij NAC – pec zwolle


Ondanks de enorme deceptie van de degradatie hebben de NAC-supporters toch nog iets om naar uit te kijken aanstaande woensdag. We kunnen even terug, en dromen van mooie vervlogen tijden.

Op 3 november vorig kalenderjaar stond voor de eerste keer een speler in de stadionlampen die voor de club legendarisch is, en daarom werd de wedstrijd aan hem opgedragen. Zijn naam was Kees Kuijs.

Kees Kuijs was een hele grote, maar hij is niet de enige legendarische NAC-speler. Ook deze , verplaatste, wedstrijd dragen we een wedstrijd aan een NAC-legende op.

Aan Jacques Visschers wordt deze keer de eer gegund.

Jacques was een spits. Bij het uitoefenen van die functie heeft hij tussen 1959 en 1971 in meer dan 330 wedstrijden meer dan 100 doelpunten gescoord. Zelfs tot in Malta en Wales staat hij als doelpuntenmaker in de archieven.

Die doelpunten scoorde hij allemaal voor NAC, want de centrale aanvaller bleef zijn hele leven de mooiste club van Nederland trouw. Die trouw begon al op jonge leeftijd, want als 7-jarige weigerde hij om naar Baronie te gaan. Hij wilde zo graag bij NAC voetballen dat hij al in een wit shirt begon te spelen terwijl hij er eigenlijk in 1947 nog te jong voor was. Door zijn bijzondere manier van lopen werd hij wel eens Juffertje genoemd, maar heel veel tegenstanders leden door dit juffertje een nederlaag. De technische voetballer was altijd scherp.

Toen hij het voetbalshirt voor een burgerpak moest inruilen bleef hij van grote waarde voor NAC en het Nederlandse voetbal. Misschien kunnen we wel stellen dat de clubman meer heeft gedaan voor NAC dan wie dan ook.

Hij was bestuurslid technische zaken toen NAC derde eindigde in de eredivisie, hij was elftalleider, seizoenkaarthouder en lid van het Stichting Administratiekantoor van NAC. Verder was hij bestuurslid van de spelersvakbond VVCS, hij heeft in diverse commissies van de KNVB gezeten, hij was bestuurslid van Stichting Contractspelers Fonds en had ook zitting als lid bij de tuchtcommissie van de KNVB.

Door het bekleden van deze enorme hoeveelheid aan functies is hij benoemd tot de Orde van Oranje-Nassau. Zo heeft hij al officieel zijn waardering gekregen, maar dat gaan we als de Yellow Army nu massaal in het stadion nog eens overdoen.

Ook dit keer zal de aanvoerdersband de beeltenis van de legend dragen, de man is zelf aanwezig om een trofee in ontvangst te nemen en supporters zullen hem met applaus en spandoeken overladen.

Jacques, onze waardering is groot, deze wedstrijd is voor jou!

Jacques Visschers is daarom woensdag de legend of the match.

Het NAC Museum


Bron : De Rat, NAC Museum


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Jacques Visschers

15-mei-2019 NAC-PEC (0-0)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven