homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

31 maart 2019
Nog maar 7 punten! [verslag + samenvatting]


In de race om handhaving heeft NAC zich vandaag een goede dienst bewezen. Door het gelijke spel tegen vvv venlo is de achterstand op mededegradatiekandidaten De Graafschap en fc emmen van 8 naar nog maar slechts 7 punten geslonken!

Het was de eerste wedstrijd onder leiding van de vernieuwde technische staf met Willem Weijs, Regilio Vrede en Ruud Brood. Belangrijkste mutaties waren de basisplaats van Greg Leigh (Gersbach ziek), Korte kreeg de voorkeur boven Rosheuvel en Dervite werd buiten de selectie gehouden. Oh ja, en we gingen terug naar een viermans-verdediging.

Hoewel NAC vanaf begin veel druk zetten en kansen op mogelijkheden kreeg (Kali centimers naast, Te Vrede schampt de lat, Korte stuit 1-op-1 op Unnerstall), was het helaas vvv die aan één kans genoeg had om na 14 minuten spelen de score te openen. Daar ging een inschattingsfout van Van Anholt aan vooraf, waarop Mlapa vrij door kon lopen en door de benen van Van Leer de bal binnen kon werpen.

Daar waar het hele stadion dacht dat hiermee het verzet was gebroken en NAC zoals altijd als een kaartenhuis ineens zou zakken, bleef het nog redelijk overeind. Echter begon de onzekerheid er weer in te sluipen. Het dreigde daarop weer wat statisch te worden. De beweeglijke Leigh en Korte zorgde nog her en der voor de gewenste dynamiek, maar voor echte kansen zorgt het helaas niet.

In de tweede helft blijft het nog steeds onzeker ogende NAC hard door werken, op zoek naar mogelijkheden. In de 56e minuut krijgt Te Vrede nog een levensgrote kans als hij uit een verre voorzet van Korte de bal vrij kon inkoppen. Echter mikt hij te scherp op Unnerstall die in een rappe reflex de inzet kan keren. Het publiek gaat er nog maar weer eens massaal achter staan, want het ruikt resultaat.

De rest van de mogelijkheden komen veelal uit de vrije trappen en corners. Zo ook in de 66e minuut, als een verre vrij trap van Lundqvist op het voorhoofd van de veelbezongen Leigh valt. De bal eindigt uiteindelijk binnenkant paal, achter de haast onpasseerbaar geachte Unnerstall. Greg Leigh zet NAC op 1-1 en het publiek wil meer.

NAC blijft drukken, maar dat gaat niet zonder risico, resulterend in mogelijkheden over en weer. In de 75e minuut krijgt NAC een penalty na een vermeende overtreding in het strafschopgebied van Ralf Seuntjens op Mounir El Allouchi. Terwijl het hele stadion al naar de stip kijkt, wordt scheidsrechter Van der Graaf door de VAR naar het videoscherm geroepen. Op de beelden ziet hij dat Seuntjens inderdaad uithaalt naar de bal, maar daar de opspringende El Allouchi helemaal niet raakt. De penalty wordt ingetrokken en El Allouchi ontvangt een gele kaart voor een schwalbe.

Enkele minuten later is het weer El Allouchi die de hoofdrol opeist. Het is de 80e minuut als hij veel te enthousiast in komt op Kum. Tweede keer geel en er af met rood. In de eindfase krijgen zowel NAC als VVV een enorme kans op een winnende treffer. Patrick Joost krijgt op de linkerzijde alle ruimte om door te lopen op Van Leer, die knap weet te keren. Het allerlaatste grote wapenfeit volgde in de 93e minuut als Te Vrede de bal in het strafschopgebied krijgt aangespeeld, zich omdraait en hard op doel schiet. Helaas recht op de keeper af, terwijl de hoek open lag.

Enorm balen van de gemiste kansen. Maar er waren in ieder geval weer eens kansen. Helaas levert ons dit slechts één schamel punt op. Deze week komen we Excelsior en Heracles Almelo tegen. Winnen is broodnodig!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


31-mrt-2019 NAC-VVV (1-1)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

sjorro

Geplaatst: dinsdag 2 april 2019 om 8:34u

Meteen afscheid nemen van die Pele (ouders waren in een lollige bui denk ik) van Anholt...iig in de verdediging. 80% van de kansen komt via die kant, omdat vvv ook ziet dat die man helemaal niks kan, en het doelpunt van vvv is 110% toe te schrijven aan die prutser.
Verder een strijdvaardig NAC gezien, behalve in de periode na de tegentreffer...het is mentaal dus allemaal nog zeer broos.

Bona

Geplaatst: dinsdag 2 april 2019 om 8:53u

Er wordt inderdaad strijd geleverd. Dat moet de onkunde en gebrek aan vertrouwen enigszins maskeren, want dat blijft het grootste manco.

Ik ben in ieder geval blij dat Greg Leigh heeft mogen beginnen. Daarvoor moest Gersbach wel eerst ziek worden. Die jongen spoort met zijn bevlogenheid niet alleen het publiek aan, maar ook zijn medespelers tot betere daden. Deze week zullen we zien of hij van Brood ook op sportieve basis de voorkeur zal krijgen.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven