homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

27 maart 2019
Nieuwe directie officieel: Luuc Eisenga en Tom van den Abbeele


De naam van de technisch manager was al een paar dagen officieus, maar de naam van de nieuwe Algemeen Directeur mag wel een verrassing worden genoemd. Veel weten we nog niet over Luuc Eisenga, alleen dat zijn laatste klus het directeurschap van sc heerenveen was. Terwijl wij nog even was in de archieven gaan duiken, laten we je voor nu even achter met het persbericht van de club:


Luuc Eisenga en Tom van den Abbeele vormen nieuwe directie

Luuc Eisenga en Tom van den Abbeele gaan de nieuwe directie van NAC Breda vormen. Eisenga, die tot voor kort aan het roer stond bij sc Heerenveen, gaat de rol van Algemeen Directeur vervullen en tekent een contract voor onbepaalde tijd. De 46-jarige Fries begint al per 1 april aan zijn uitdaging in Breda en wordt in de nieuwe structuur de enige statutair directeur van de club. De Parel van het Zuiden heeft in Van den Abbeele ook direct een nieuwe Technisch Directeur gevonden. De 39-jarige Belg, die op dit moment Technisch Directeur is bij Sint-Truidense VV, heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie jaar en gaat vanaf 15 april aan de slag bij de Parel van het Zuiden.

Luuc Eisenga nieuwe Algemeen Directeur NAC Breda

Na een lange en nauwkeurige zoektocht heeft NAC Breda in Luuc Eisenga een nieuwe Algemeen Directeur gevonden. De 46-jarige Fries tekent een contract voor onbepaalde tijd in Breda en gaat per 1 april al aan de slag bij de Parel van het Zuiden. Daarmee is de vacante positie van Algemeen Directeur, die ontstond na het vertrek van Justin Goetzee en tot dit moment op interim-basis werd ingevuld door Nicole Edelenbos, definitief ingevuld. Luuc Eisenga wordt als Algemeen Directeur in de nieuwe directiestructuur de enige statutair eindverantwoordelijke.

Eisenga werd geboren in Franeker en studeerde halverwege de jaren ’90 af aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Inmiddels is de Fries al meer dan 25 jaar werkzaam in de sportwereld, waarvan hij zeker twintig jaar actief was in het buitenland. De voormalig handballer was met name werkzaam in de wielerwereld. Zo werkte hij als communicatiemanager voor de wielerploegen van T-Mobile en de Rabobank, was hij manager innovatie bij Team LottoNL-Jumbo en bekleedde hij de functie van Algemeen Directeur van AIGCP, de belangenvereniging van professionele wielerploegen. Begin 2016 keerde Eisenga huiswaarts en maakte de overstap naar de voetbalwereld door Algemeen Directeur te worden van sc Heerenveen. In december 2018 werd bekend dat hij de club uit Friesland ging verlaten voor een nieuwe uitdaging, die hij nu heeft gevonden in de Bredase BVO.

Nicole Edelenbos, interim-directeur bij NAC Breda, is opgelucht dat de positie van Algemeen Directeur nu definitief is ingevuld: “Wij zijn blij dat we na een zorgvuldige zoektocht een goede kandidaat hebben gevonden voor de positie van Algemeen Directeur. Luuc past met zijn ruime leidinggevende ervaring in diverse topsportorganisaties en zijn verbindende kwaliteiten perfect in het profiel dat we zochten. Hij weet wat er binnen deze functie wordt gevraagd en kan met zijn frisse blik en verse energie een nieuw elan brengen. Ik verwacht dat hij de samenwerking met alle zeer betrokken stakeholders vol energie gaat oppakken om met elkaar deze mooie club verder te helpen. Ik draag de komende periode daarom met een gerust hart het stokje aan hem over.”

Luuc Eisenga ziet vooral een mooie uitdaging in zijn nieuwe rol in Breda: “NAC is een fantastische club met een heel uniek en eigenzinnig karakter. Mede door de zeer betrokken supporters, sponsoren, medewerkers en vrijwilligers leeft deze club enorm. Door de huidige sportieve situatie staan we met NAC voor een behoorlijke uitdaging. Ik kijk er naar uit om met iedereen de schouders eronder te zetten en samen die uitdaging tot een succes te maken. Niet alleen omdat het hard nodig is, maar ook omdat met elkaar werken aan succes zorgt voor de meeste voldoeding. Het is voor mij zaak om zo snel mogelijk iedereen binnen en rondom de club te leren kennen, om zodoende via duidelijkheid en stabiliteit de rust weer terug te brengen binnen de kantoor- en voetbalorganisatie. De komende periode is het direct zaak om de focus zowel op de korte als de lange termijn te leggen en daarin met diverse scenario’s rekening te houden.”

Tom van den Abbeele nieuwe Technisch Directeur NAC Breda

Tom van den Abbeele wordt de nieuwe Technisch Directeur van NAC Breda. Na een lange zoektocht is de Bredase BVO uitgekomen bij de 39-jarige Belg, momenteel Technisch Directeur bij Sint-Truidense VV, uitkomend op het hoogste voetbalniveau van België. Van den Abbeele heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie jaar en begint op 15 april aan zijn klus in Breda.

Van den Abbeele trok in het verleden zelf ook de voetbalschoenen aan, maar moest deze op twintigjarige leeftijd door een blessure in de wilgen hangen. De Belg studeerde vervolgens af aan de Hogeschool van Gent en rondde de opleiding UEFA A af, een opleiding van vier jaar tot trainer/coach. Vanaf 2007 was hij actief binnen de jeugdopleiding van AA Gent, waar hij tot 2010 coach van de Onder 17 en Onder 19 was en daarnaast de verantwoordelijk droeg voor het aantrekken van nieuwe jeugdspelers. In de zomer van 2010 maakte hij de overstap naar Club Brugge om de rol van ‘Head of youth recruitment’ op zich te nemen, tevens was hij assistent-trainer van het tweede elftal. Na drie jaar gooide Van den Abbeele het over een andere boeg en werd hij (jeugd)scout voor onder andere Chelsea FC, Norwich City en PSV. In april 2018 werd hij gepresenteerd als Technisch Directeur bij Sint-Truidense VV.

Interim Directeur Nicole Edelenbos is enthousiast over de aanstelling van Van Abbeele: “Het aanstellen van een Technisch Directeur was voor ons een belangrijke prioriteit, aangezien het sportieve beleid bij een voetbalclub allesbepalend is. We zijn na een intensieve zoektocht uiteindelijk bij Tom uitgekomen en hebben een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken die we met hem hebben gevoerd. Daarnaast hebben we veel mensen, zowel in- als extern, gesproken om een goed en totaal beeld van hem te krijgen. Tom heeft een goede reputatie opgebouwd en een groot eigen netwerk. Hij heeft een goede kijk op spelers, direct een duidelijke visie voor de lange termijn en is een goed klankbord voor de technische staf. Dat hij veel ervaring heeft met het inpassen van jeugdspelers zien wij als een belangrijk pluspunt. Wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn stevige persoonlijkheid op sportief vlak een nieuwe wind brengt binnen de club.”

Van den Abbeele is op zijn beurt blij met deze nieuwe uitdaging: “NAC Breda is een mooie nieuwe stap in de lijn van mijn ambitie. Ik zie het als een grote kans en uitdaging om aan de slag te gaan in Nederland. Uiteraard kende ik NAC al, aangezien ik het Nederlands voetbal ook op de voet volg, een echte traditieclub met een enorme betrokkenheid waar ik graag deel van uit wil maken. Ik ga het avontuur vol overgave aan en hoop met mijn visie de stabiliteit terug te brengen en verder te bouwen aan het fundament dat er ligt. De successen van de jeugdopleiding spreken mij tevens aan, ik hoop dat ik daar ook mijn steentje aan bij kan gaan dragen.”


Bron : De Rat, NAC.nl


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Hugh Hefner

Geplaatst: donderdag 28 maart 2019 om 8:32u

Een Fries die drie jaar ervaring heeft in het betaalde voetbal, bij een club die hij vervolgens achterlaat in een grotere chaos dan bij NAC en ook nog een contract voor onbepaalde tijd? Wordt dit niet een gevalletje TM ?
Die Edelenbos wil wel erg graag weg bij NAC, geloof ik.

sjorro

Geplaatst: donderdag 28 maart 2019 om 10:26u

Die Eisenga is weggestuurd bij Heerenveen omdat ie er een zooitje van heeft gemaakt. Misschien is min plus min toch weer plus
Van den Abbeele heb ik een beter gevoel over


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven