homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

22 maart 2019
Passant zet clubicoon telefonisch buiten


Het kan altijd erger. De interimtruus heeft vanmorgen via een telefoontje clubheld Rob Penders de wacht aan gezet.

Met een telefoontje.

Daarmee zijn de laatste normen en clubwaarden overschreden.

What's next? Ben v Bilzen die zijn pensioen aangekondigd krijgt via een pickwicktheezakje? Pakt ze Annie d'r asbak af? Krijgt Dwerg met stoepkrijt zijn congé?

Waarom pikken we dit eigenlijk nog?

Rob Penders mobiel: “Hallo, met Rob.”
Onbekend nummer: eh Rob, je spreekt hier met Nicole.
Rob Penders mobiel: Met wie??
Onbekend nummer: Met Nicole, de directrice.
Rob Penders mobiel: Oh, he! Leuk je een keer te spreken.
Onbekend nummer: Eeuh ja. Ik bel je even om te zeggen dat je maandag niet meer hoeft te komen.
Rob Penders mobiel: …..
Onbekend nummer: Oke dan. Fijn weekend, toedels!

Het gesprek van heden ochtend zoals wij die even aan de binnenkant van onze ogen hebben afgespeeld. Komt er op neer dat Rob Penders niet langer meer assistent-trainer van NAC is. NAC zal ongetwijfeld in een spagaat hebben gezeten, het was kiezen tussen twee kwaden. Of Penders moest in De Telegraaf lezen dat Ruud Brood aankomende maandag met Regillio Vrede een nieuwe assistent mee neemt, of ze proberen het nieuws voor te zijn door hem persoonlijk in te lichten. Echter had de selectie en de technische staf vandaag een vrije dag. Dan maar een telefoontje? Niet om hem op kantoor uit te nodigen voor een gesprek, maar om hem na ruim 19 dienstjaren per telefoon in te lichten dat hij zijn laatste werkdag reeds achter de rug heeft.

Penders had deze week de leiding over de training en wist gisteren nog met 0-2 van de nummer 6 van België, Royal Antwerp FC, te winnen. Na 11,5 jaar als speler, ruim 3 jaar werkzaam in de NAC Jeugdopleiding en vijf seizoenen als assistent trainer naast en onder Eric Hellemons, Robert Maaskant, Marinus Dijkhuizen, Stijn Vreven en Mitchell van der Gaag, komt er na ruim 19 jaar een eind aan het dienstverband bij NAC.

Penders beschikte over een aflopend contract en er was in de winsterstop nog geen duidelijkheid over verlenging. Wel was hij toegelaten tot de cursus Coach betaald voetbal, waar hij in mei mee zal aanvangen.

Update 11.40 uur, NAC.nl meldt:

Vertrek Penders en Verberne

De komst van Regilio Vrede betekent direct ook het vertrek van Rob Penders en Maurice Verberne uit de technische staf van het eerste elftal. De contracten van beide assistenten liepen aan het einde van het seizoen al af en door de nieuwe situatie is besloten de samenwerking per direct te beëindigen. Voor Rob Penders betekent dit een einde aan een dienstverband van maar liefst negentien jaar bij de Parel van het Zuiden. De club hoopt binnenkort met Penders om tafel te gaan om de mogelijkheden tot een passend afscheid te bekijken.

Nicole Edelenbos is blij dat de Bredase club kort na het vertrek van Van der Gaag een opvolger heeft gevonden: “Met het vertrek van Mitchell waren wij genoodzaakt om snel te schakelen en een opvolger te vinden. Gezien de situatie waarin wij op dit moment verkeren was de prioriteit hoog. Zondagavond zijn wij direct aan de slag gegaan en hebben wij onze zinnen al snel op Ruud gezet. In onze ogen is hij in ieder geval voor de korte termijn de juiste man op de juiste plek. Daarnaast voegen we met Regillio nog wat extra vers bloed toe en bekijken we de mogelijkheden om nog een extra nieuwe assistent-trainer toe te voegen aan de technische staf. Wij hopen met alle wisselingen binnen de technische staf scherpte te krijgen en met energie en kracht de laatste wedstrijden in te gaan, waarin alles op alles moet worden gezet om de laatste kans die er ligt te grijpen.”

Voor Ruud Brood voelt het goed om terug te keren in Breda: “Mijn liefde voor NAC heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Ik heb er voorheen met veel plezier gevoetbald en gewerkt. Op het moment dat de club aanklopte voelde ik dan ook direct dat ik het moest doen. Na gesprekken met de directie, aandeelhouders en RVC, zijn we tot de conclusie gekomen dat het noodzakelijk is om op zeer korte termijn veranderingen door te voeren binnen de organisatie, met name op technisch vlak. Ik realiseer mij dat het een enorme uitdaging is, maar ik ben strijdbaar genoeg om er samen met Regilio en iedereen bij de club alles aan te doen om in de resterende wedstrijden alles uit de groep te halen wat er in zit.”

Ruud Brood en Regilio Vrede starten komende maandag met hun nieuwe uitdaging bij de Parel van het Zuiden, naar verwachting is Ruud Brood na afloop van de ochtendtraining beschikbaar voor de media. Verdere info volgt.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Nick dun Irste

Geplaatst: vrijdag 22 maart 2019 om 11:53u

Mensonterend dit. Als zo met mensen wordt omgegaan, ben ik blij dat ze zelf binnenkort ook weg gaat. Schandalig. Iemand die al zijn halve leven bij NAC zit. Clubicoon, NAC-er in hart en nieren. Dan begrijp je er maar weinig van. Het stoom komt me uit de oren.

Nick dun Irste

Geplaatst: vrijdag 22 maart 2019 om 11:53u

Mensonterend dit. Als zo met mensen wordt omgegaan, ben ik blij dat ze zelf binnenkort ook weg gaat. Schandalig. Iemand die al zijn halve leven bij NAC zit. Clubicoon, NAC-er in hart en nieren. Dan begrijp je er maar weinig van. Het stoom komt me uit de oren.

WW

Geplaatst: vrijdag 22 maart 2019 om 17:16u

Goh.
De Rat was erbij?

R:Hey met Rob,
N:Goedemiddag Rob je spreekt met Nicole de tijdelijke AD van NAC, Rob zouden we aub even samen kunnen komen.
R.Ja is het zover krijg ik mijn ontslag?
N.Laten we nou even samenkomen
R.Niet eromheen draaien ik wil weten waaraan ik toe ben
N.helaas hebben we inderdaad beslo….
R.heeft de verbinding verbroken.

Je weet nooit hoe het is gegaan..

Opa

Geplaatst: zaterdag 23 maart 2019 om 12:39u

Schandalig dieptepunt. Het ziveelste dit rampseizoen.

Tuur

Geplaatst: zaterdag 23 maart 2019 om 20:40u

Ik geloof nooit dat dat niet onder druk van uitlekken in de pers gebeurd is. Anders had ie het uit de media gehoord.

WW

Geplaatst: zaterdag 23 maart 2019 om 21:17u

Ik zat in de donderdag voorafgaand aan NAC-ADO met Ron Goodlass van Schiphol naar Breda in de auto, en hij vertelde me het volgende.

Na zijn actieve spelersloopbaan werd hij assistent bij zijn grote liefde Everton. Op enig moment wordt de hoofdtrainer ontslagen, en hij kreeg een belletje met de uitnodiging op de club te komen voor `een gesprek`.

De tocht naar Goodison Park was een helletocht, steen in de maag, want hij wist wel wat eraan zat te komen. En aangekomen op de club kreeg hij idd te horen dat ook hij ontslagen was.

Gillissen klaagde over Rutjes dat zijn ontslaggesprek zo kort duurde, al was dat face to face. En zo kan je altijd klagen over de vorm waarop slecht nieuws gebracht wordt.

Maar de moraal van het verhaal: bij een slechtnieuwsgesprek is de mededeling in zichzelf enorm kut, inhoudelijk. En doet de vorm - een telefoongesprek of face to face - er echt niet toe.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven