homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

14 maart 2019
Slingers ophangen: Mets per direct weg, NAC casht goed.


Het is Tim Gilissen zijn eerste en laatste transfer die hij bij NAC heeft mogen opzetten. Karol Mets, die na zijn transferverzoek van twee weken geleden uit de gratie raakte, is per direct ex-NAC’er. Het Zweedse AIK Fotboll uit Solna legde hem voor 3 seizoenen vast.

Vandaag zijn de laatste plooien glad gestreken. NAC was er eerder al uit gekomen met de Zweden, vandaag is Mets dat officieel ook met zijn nieuwe werkgever. Over de transfersom meldt NAC dat ze het drievoudige van de transfersom die in het verleden voor hem is betaald (3 x 100.000 uur) te hebben ontvangen en `heeft daarnaast een percentage bij doorverkoop bedongen`.

Dat is dus even een mooie meevaller. Dat betekent ook goed nieuws voor Jan Paul van Hecke. De Zeeuwse verdediger (18 jaar) heeft net als Sabir Agougil te horen gekregen dat hij een profcontract in het vooruitzicht heeft. Echter diende daarvoor wel eerst een andere verdediger te vertrekken.

NAC geeft een toelichting op de move: “Twee weken geleden diende Karol Mets een dag voor de wedstrijd tegen Vitesse een transferverzoek in. Gezien de ongelukkige timing van het transferverzoek en het ontbreken van de mogelijkheid om een vervanger te halen, was NAC in principe niet bereid om mee te werken aan een vertrek, tenzij een transfersom zou worden betaald die in verhouding staat tot de situatie. Aangezien AIK Fotboll daar uiteindelijk aan heeft voldaan, is in samenspraak met directie en technische staf besloten de verdediger te verkopen.”

Een speler buiten de eigen transferwindow zien vertrekken is niet handig, aangezien je niet per direct een vervanger kan aantrekken. Maar nog even dik drie ton vangen voor een matige ongemotiveerde verdediger mag je gerust een buitenkansje noemen.

Karol Mets kwam in de zomer van 2017 over van het Noorse Viking FK, wat destijds ook laatste stond, en kwam in 42 wedstrijden twee maal tot scoren.


Bron : De Rat, NAC


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 23411 nieuws items met in totaal 353096 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 15,08

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven