homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

8 februari 2019
De kazen hebben een makkelijke avond in Breda [wedstrijdverslag]


Noem het ingecalculeerd. NAC toont ietwat verbetering ten opzichte van vorige week tegen De Graafschap, maar het is nog steeds huilen met de pet op. Ook het punten pakken tegen linker-rijtje-clubs hebben we afgeleerd: 0-3 verlies.

Wedstrijdverslag door gastreporter Luuk.

NAC verliest in eigen huis van AZ

Na de wanprestatie van vorige week mocht NAC thuis proberen de punten te halen tegen AZ. Er is veel gezegd over de nederlaag in Doetinchem. De supporters hadden er weinig vertrouwen in dat NAC zou winnen of gelijkspelen, want AZ heeft na de winterstop geen wedstrijd verloren of gelijkgespeeld. Er waren weer wat wijzigingen aangebracht in de 11 van Mitchell van der Gaag. Mϋhren en Kaikai mochten het vanaf de aftrap proberen en dat ging ten koste van Korte en Kali.

NAC begon enigszins goed aan de wedstrijd en had na 7 minuten de kans om op 1-0 te komen. Mϋhren werd weggestuurd door Kaikai, ging op Bizot af, maar die wist de 1-0 te voorkomen. Na 10 minuten kreeg AZ de eerste kans via Stengs. Die probeerde Van Leer in de korte hoek te verschalken, maar liet zich niet verrassen en maakte er via een goede redding een corner van. Na iets meer dan een half uur kwam AZ op 0-1. Bij een voorzet vanaf rechts stond Til vogeltje vrij en kon simpel de 0-1 binnen tikken. Vijf minuten later wist Van Leer weer te redden op een schot van een AZ’er, maar wist het schot slechts weer tot corner te verwerken. In de 42e minuut was AZ gevaarlijk via een counter, maar Ouwejan zijn schot kon weer Van Leer worden gered. Een minuutje later was daar bijna de gelijkmaker. Kaikai werd weggestuurd en gaf voor op Kastaneer die goed opdook bij de eerste paal maar de bal op de paal tikte. Even later floot Manschot voor de rust en ging NAC met een 0-1 achterstand rusten.

Na de rust was er een wijziging in het elftal van Van der Gaag. De tegenvallende Karami was in de kleedkamer achtergebleven en Van Anholt kwam voor hem in het veld. Bijna 10 minuten na de rust werd het 0-2 voor AZ. Stengs stak de bal langs Mets op Til die zijn tweede van de wedstrijd langs Van Leer schoof. In de 58e minuut kreeg Kaikai een goede kans. Hij trok naar binnen en plaatse de bal maar de bal ging naast. Even later wist Van Leer door een katachtige reflex de 0-3 te voorkomen. In de 69e minuut verliet Nijholt geblesseerd het veld en kwam El Allouchi (die terugkeerde na een schorsing) er voor hem in. Met nog iets meer dan 10 minuten te spelen was daar de derde en laatste wissel voor NAC. Kaikai verliet het veld en Korte mocht nog proberen om het om te buigen. In de 82e minuut was daar een goed en vlammend schot van Kastaneer, maar Bizot bokste de bal hard en hoog weg. In de blessuretijd werd het ook nog 0-3. Gudmundsson kreeg de bal in de voeten na een voorzet en kon eenvoudig binnenschuiven. Even later floot Manschot voor het einde en verloor NAC in eigen huis met 0-3 van AZ.

Voorafgaand aan de wedstrijd had menigeen deze nederlaag al ingecalculeerd, maar dat neemt niet weg dat deze nederlaag weer pijnlijk is. Het spel en de inzet was beter dan vorige week maar dat kon al haast niet slechter. Er was wel wat dreiging, maar NAC had ook wat pech mede door een goed keepende Bizot en de paal die een goal in de weg stonden. De goals werden wel weer te makkelijk weggegeven. Als je de eerste goal ziet hoe vrij Til stond, dat kan gewoon niet. Die had de bal nog rustig kunnen aannemen, nog even naar huis kunnen bellen om te vragen of alles goed ging om de bal er daarna alsnog in te schieten. De tweede goal was ook weer kinderlijk eenvoudig weggegeven, want Mets liet zich verrassen door zowel de steekpass, als Til die uit zijn rug kwam lopen. Het pijnlijke is dat onze concurrenten behalve De Graafschap en Excelsior punten pakken en verder weglopen, waardoor het gat met de veilige 15e plek nu 7 punten is, plus het feit dat je een slecht doelsaldo hebt van -25. En dan krijg je ook nog 3 uitwedstrijden tegen ploegen uit het linkerrijtje. Achtereenvolgens wachten Ajax uit, Vitesse uit en PSV uit. Het moet heel raar lopen willen we daar 7 of 9 punten pakken. Volgende week zondag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan mogen we naar Amsterdam voor het treffen met Ajax. Om 12:15 uur staat die wedstrijd gepland. Hopelijk kunnen we zorgen voor een stuntje maar we zetten ons alvast schrap voor een grote nederlaag.


Bron : De Rat, Luuk


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


08-feb-2019 NAC-AZ (0-3)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven