homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

2 februari 2019
Om te janken. NAC laatste na schaamtevolle nederlaag in Doetinchem [wedstrijdverslag]


Dit wordt een weekje TT pagina 819 vermijden. Ook 818 is niet aan te bevelen. Verliezen van de directe concurrent en alles wat er nog boven stond loopt ook nog eens allemaal weg. Wanneer stopt dit nou eens een keer. Het lot van onze dierbare club ligt in de handen van een bijeengeraapt hoopje instagram voetballers die immuun zijn geworden voor de termen NOAD en eergevoel. Het zijn allemaal holle termen voor ze geworden. Na het laatste fluitsignaal blinkten de elf uit in ‘teamspirit’. Als FC Los Zand naar het uitvak komen om verantwoording af te leggen voor deze wanprestatie. Sterker nog, de helft kwam niet eens. De mond vol van ‘we weten waar het aan ligt’, maar daar vervolgens een week later wéér niet naar handelen. We geloven het allemaal niet meer..

Wedstrijdverslag door gastreporter Luuk.

NAC laatste na schaamtevolle nederlaag in Doetinchem

Na het eerste puntje van 2019 vorige week tegen ADO, stond er de degradatiekraker op het programma tegen De Graafschap. NAC trad aan met wat wijzigingen ten opzichte van de 11 die een week eerder een punt pakte in eigen huis. Nijholt trad centraal achterin aan en dat ging ten koste van Klomp, Gersbach maakte zijn basisdebuut en dat ging ten koste van Van Anholt, Kali startte weer eens vanaf het begin na zijn blessure. Kastaneer mocht na zijn goede invalbeurt van vorige week het vanaf het begin proberen, waardoor Korte naar de linkerkant verhuisde.

Na een mooie minuut stilte voor Jurrie Koolhof, gingen beide ploegen wat voorzichtig van start. Met De Graafschap die het meeste initiatief nam, maar beide ploegen wisten weinig grote kansen te creёren. NAC kwam in de eerste 20 minuten niet verder dan een schot van Rosheuvel (ruim over) en een schot van Nijholt (voorlangs). De Graafschap wist ook weinig gevaar te stichten en had alleen kansjes via El Jebli (schot in de handen van Van Leer en Van de Pavert (kopbal rakelings naast). Na bijna een half uur spelen was daar de 1-0 voor De Graafschap. El Jebli hakte de bal naar Burgzorg die schoot, Van Leer zat er nog aan, maar niet genoeg om een achterstand te voorkomen. 1-0. Een minuutje later probeerde El Jebli Van Leer te verschalken in de korte hoek bij een vrije trap, maar Van Leer zat er goed bij. Verder gebeurde er weinig in de eerste helft en zo ging NAC rusten met een 1-0 achterstand.

Vier minuten na de thee werd het 2-0 voor De Graafschap. El Jebli krulde een vrije trap van 20 meter over de muur en in het doel. 2-0. In de 54e minuut kopte Koch uit een vrije trap, maar Jurjus bracht redding. Even later wisselde Van der Gaag tweemaal. Nijholt en Korte waren het slachtoffer en Kaikai en Mϋhren mochten proberen om deze achterstand nog enigzins weg te poetsen. NAC bleef zoeken en wist weinig te creёren en moest uitkijken dat het niet verder op achterstand kwam. Van Leer wist te redden bij pogingen van Narsingh en bij een andere mogelijkheid van de Superboeren. Twaalf minuten voor tijd kreeg NAC iets meer kansen. Eerst was het Lundqvist die schoot net naast. Daarna was het Kastaneer die dichtbij de aansluitingstreffer was, maar zijn poging werd van de lijn gehaald door een verdediger van De Graafschap. NAC wist in het vervolg niks tot weinig gevaar meer te stichten en tot overmaat van ramp werd het in de blessuretijd ook nog 3-0 via een vrije trap van Owusu. Even later floot Makkelie voor het einde en was de deceptie compleet.

Deze klap komt hard aan bij de supporters. In grote getale stonden ze er weer 550 man in het uitvak en werden weer teleurgesteld. Er zat vanaf minuut een geen beleving in, geen duelkracht en was er niet de wil om te winnen. Verliezen kan als NAC zijnde, mits strijd, een vies shirt en broekje en wat NOAD, want daar ontbrak het weer aan. Na deze wedstrijd zit ik met veel vragen: Is Mitchell Van der Gaag wel de juiste man? Of ligt het aan de selectie? Zelf vind ik Van der Gaag een prima coach maar ligt het gewoon aan de combi of aan de spelers die het niet op kunnen brengen. Ja tuurlijk heeft hij mindere dingen, want hij heeft weinig beleving langs de kant die zijn voorganger Stijn Vreven wel had, en hij maakt vaak verkeerde keuzes qua spelers op de juiste plek zetten. Ook geeft hij zijn spelers weinig vertrouwen, doordat hij te vaak wisselt van opstelling, speelwijze, tactiek enz, waardoor er spelers weer worden teleurgesteld, boos zijn en weinig vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen. Ik zeg wel dat dit volledig aan hen zelf te danken is, want als je wedstrijden ziet als tegen Emmen, VVV en FC Groningen, om er maar een paar te noemen, dan verdienen sommige jongens het ook niet om de volgende wedstrijd weer te starten, maar hij wisselt wel erg vaak met spelers. Goed we moeten weer verder, want volgende week wacht weer een belangrijke wedstrijd in eigen huis tegen AZ. Op vrijdag (het is alsof ze al rekening met ons houden) om 20:00 uur staat deze wedstrijd op het programma. Ik zou graag nog hoop houden op handhaving, maar op dit moment heb ik dat even niet.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


01-feb-2019 DGS-NAC (3-0)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven