homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

25 januari 2019
Puntje tegen ado [videosamenvatting + wedstrijdverslag]


Eerste helft was verlenging van willem ie ie – NAC. Tweede helft zag er beter uit. Maar voor winst maakten we 1 doelpunt te weinig.

Wedstrijdverslag door gastreporter Luuk

NAC pakt punt in wedstrijd met twee gezichten tegen ADO

Na de verloren derby van vorige week (waar we niks meer over gaan zeggen) was het tijd voor eerherstel. NAC nam het thuis op tegen ADO dat de tweede seizoenshelft ook niet best begon en ook verloor. Het was verder een bewogen week met een paar nieuwe gezichten. Sully Kaikai werd overgenomen van Crystal Palace, waar hij in het eerste elftal niet tot voldoende minute kwam. Ook werd het eindelijk officieel dat Alex Gersbach de nieuwe linksback van NAC wordt. Het hing al een tijdje in de lucht maar het werd nog niet officieel gemaakt en de club moest wachten op zijn handtekening. Doordat Australiё is uitgeschakeld in de Aziё Cup kan hij vanaf deze week aansluiten bij de selectie. Het elftal was noodgedwongen wat gewijzigd ten opzichte van vorige week. El Allouchi, die vorige week rood pakte, zit een schorsing van twee wedstrijden uit en was er dus niet bij tegen ADO. Zijn plek werd ingenomen door Nijholt en Korte startte in de spits vanwege de blessure van Te Vrede. Ook Lundqvist startte voor het eerst in de basis aan de linkervleugel waardoor Korte naar de spitspositie verhuisde.

NAC begon niet goed aan de wedstrijd. Het kon geen gaatje vinden in de stugge defensie van de Hagenezen en kwam niet of nauwelijks tot kansen. In de 21e minuut werd het 0-1 voor ADO. El Khayati stuurde Becker weg die gelijk voorgaf op Lorenzen die makkelijk binnen kon glijden ook doordat Van Leer ernaast zat. Vijf minuutjes later was Van Leer wel alert en bokste het een geplaatst schot van El Khayati weg. Na iets meer dan een half uur spelen kreeg NAC de eerste kans van de wedstrijd. Karami kreeg de bal en haalde uit, maar Groothuizen (die de geschorste Zwinkels verving) redde. Op slag van rust ontsnapte NAC ternauwernood aan de 0-2. Na een mispeer van Karami lag het achterin helemaal open. Lorenzen profiteerde daar bijna van maar ditmaal gleed hij de bal naast. Even later kreeg Verschueren nog een kansje, maar zijn kopbal ging recht op Groothuizen af. En zo gingen beide ploegen rusten en stond het na 45 minuten 0-1.

De tweede helft begon met een wijziging aan de kant van NAC. Kastaneer kwam het veld in voor de in de kleedkamer achtergebleven Klomp. Een aanvallende wissel dus, waarmee NAC met 4 verdedigers ging spelen. Na 5 minuten was het ook gelijk raak voor Kastaneer en NAC. Na een een-tweetje met Lundqvist ging Kastaneer op het doel af, zette zijn tegenstander op het verkeerde been met een kleine schijn beweging en schoot in de korte hoek raak. 1-1!!! NAC ging door en kreeg 4 minuten later weer een kans via Lundqvist. De Zweed schoot, maar mikte net te hoog. In de 66e minuut was daar de tweede wissel aan Bredase zijde. Korte verliet het veld en de debutant Kaikai was zijn vervanger. Zijn eerste balcontact leverde bijna de 2-1 op, maar de nieuweling schiet net naast van buiten de 16. Drie minuutjes later kreeg Kaikai weer een kans. Koch kopte de corner door en Kaikai duikte op bij de tweede paal, maar hij tikt hem net naast. Tien minuten voor tijd was daar de laatste wissel voor NAC. Lundqvist verliet het veld en Mϋhren kwam er voor hem in. In de slotfase zette NAC nog eenmaal aan. Rosheuvel ging door op rechts maar zijn schot werd gekeerd door een ADO speler. Even later kreeg Verschueren de kans maar hij kreeg de bal niet voorbij Groothuizen en even later floot Van Boekel voor het einde en deelden beide ploegen de punten. 1-1.

De eerste helft was slecht van NAC. Vaak ontbrak het aan de laatste pass of ging het fout in de opbouw. De vraag is: Moest Korte in de spits beginnen? Moet NAC thuis niet met 4-4-2 of 4-3-3 spelen? Ondanks dat ging de tweede helft veel beter en liet NAC zien dat het wel degelijk kan. Veel ging er over de spelers heen na een week eerder wat ook terecht was. Maar na een slechte eerste helft waar het misschien nog in de koppies zat, herstelden ze zich goed in de tweede helft. Maar goed, we kijken ook weer vooruit. Volgende week zijn de nieuwelingen weer een week langer gewend in Breda en kunnen ze zich voorbereiden op een belangrijke wedstrijd. Op vrijdag 1 februari staat in Doetinchem een heuse degradatiekraker op het programma, want dan is De Graafschap de tegenstander die laatste staan met een punt minder. Om 20:00 uur trappen beide ploegen af op De Vijverberg, waar het uitvak goedgevuld is met 550 meereizende supporters, hard dus aan de steun zal het niet liggen.

Tweet #NACpraat


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


25-jan-2019 NAC-ADO (1-1)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven