homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

25 januari 2019
Van der Gaag wil revancherend team zien. [voorbeschouwing + videos]


Er moet vanavond iets recht worden gezet. Op de vraag aan een NAC speler of de nederlaag tegen willem ie ie al is verwerkt, is ‘Ja’ een fout antwoord. Nee, die schande moet nog steeds in je kop zitten als je straks het veld op loopt. De club en de stad is te schande gezet. Die eer is niet meer te redden, de stand op de ranglijst misschien nog wel. Daar kun je vanavond mee beginnen.

Dat is wat Mitchell van der Gaag ook wil zien. ,,Ik ben zelden boos, daar geloof ik niet in. Behalve na Emmen en Willem II”, zegt Mitchell van der Gaag tegenover BN/De Stem: ,,Je mag je nooit gewillig naar de slachtbank laten leiden en dat hebben we wel een beetje gedaan. Voor de tweede keer dit seizoen ben ik aardig uit mijn stekker gegaan. Hij kwam hard aan. In de rust heb ik gevraagd: ‘Heb je wel zin om te voetballen?’ Een domme vraag natuurlijk, want iedereen zegt ja. ‘Maar het lijkt er niet op’.”

Dat moet vanavond tegen ado veel anders: ,,ADO is fysiek een sterke ploeg, toch verwacht ik op z’n minst dat we het kunnen opbrengen om strijd te leveren. Anticiperen, proactief zijn, waar komt de bal terecht? Het sterke been van de tegenstander afdekken. Waar komt het duel? Na twee verre uittrappen van de doelman weet je ongeveer waar de bal gaat komen. Daar moet je mee bezig zijn.”

Oké, ter zake. Er zijn los van de vorm nog wat personele problemen. Met name in de aanvalskracht. Kastaneer en Mühren zijn nog niet voldoende fit voor een volle wedstrijd, Mounir El Allouchi is minimaal twee wedstrijden geschorst en Mitchell te Vrede staat zoals bekend sowieso de komende paar weken aan de kant. Daar staat tegenover dat Ramon Pascal Lundqvist en Sullay Kaikai tot de selectie behoren, waar het zelfs niet ontdenkbaar is dat ze direct in de basis zullen staan. Zaligmakend noemt Van der Gaag het niet. ,,De nieuwe spelers zijn geen verlossers, zij moeten meegenomen worden door andere spelers”.

Sullay Kaikai meteen op de positie van Te Vrede? ,,Kaikai kan in de spits spelen, maar is hier ook net drie dagen.” Daar staat tegenover dat de Engelsman van alle alternatieven wellicht wel het meest wedstrijdfit is. Vorige week speelde hij nog een wedstrijd met de reserves van Crystal Palace.

Tegen heerenveen, aa gent en willem ie ie, is Van der Gaag al eens delen van de wedstrijd terug geschakeld op vier verdedigers. Heeft hij een groeiend vertrouwen in zijn defensie?: ,,We kunnen het allebei spelen. Bij Willem II vond ik dat er ruimte lag. Lundqvist kwam ook vrij, maar we hadden moeite om hem aan te spelen.”

BN/De Stem zette de geblesseerden en de te verwachten opstelling op een rijtje:

Afwezig: El Allouchi (geschorst), Te Vrede (pees), Leigh (enkel), Ilic (achillespees), Fernandes (knie), Sporkslede (achillespees), Damen (buikwand), Schoofs (enkel).

Mogelijke opstelling NAC:
Van Leer; Karami, Klomp, Koch, Mets, Van Anholt; Verschueren, Lundqvist; Rosheuvel, Korte; Kaikai


Bron : De Rat, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Bona

Geplaatst: vrijdag 25 januari 2019 om 17:06u

Eerste alinea. Op een briefje op elke locker in de kleedkamer.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven