homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

24 januari 2019
Ronny Goodlass signeert eigen biografie morgenavond bij NAC – ado


Alle reden om vrijdag na de wedstrijd even te blijven hangen en een bezoekje te brengen aan het SV Home.

Ronny Goodlass, de winger die in oktober ’77 van Everton naar Breda kwam en 20 maanden de geelzwarte kleuren verdedigde waarin hij tot 62 wedstrijden en 9 doelpunten kwam, zal vrijdag a.s. aanwezig zijn bij NAC - ADO en na afloop in het SV Home zijn autobiografie Blue Nose signeren.

Als ware Evertonian is een fors deel van zijn boek gewijd aan zijn tijd bij Everton, maar er staat ook een fors stuk over zijn tijd bij NAC in. Naast de nodige NAC-wedstrijden die besproken worden is ronduit hilarisch het verhaal van zijn eerste reis naar Breda: met een privévliegtuigje, maar de piloot kon in het zeer slechte weer het vliegveld niet vinden! Na enkele hachelijke momenten kon het vliegtuig toch aan de grond worden gezet. Dat vliegtuigje, een Cessna, was overigens hetzelfde toestel als waarmee Eugene Lemmens in 1975 naar Troyes vloog om wat lichtmasten te bekijken; de lichtmasten die aan de Beatrixstraat zouden belanden. Dit geheel terzijde.

Neem dus vrijdag a.s. je reeds aangeschafte kopie van Blue Nose mee om door de maestro himself te laten signeren, of schaf ter plekke Blue Nose aan voor € 24,95. Betaling kan contant of met pin.

Ook NAC.nl berichtte vandaag over de komst van onze special guest. Door tijdgebrek (eten staat klaar!) even 1-op-1 overgenomen. Enjoy!:

We mogen komende vrijdag een bijzondere gast ontvangen in het Rat Verlegh Stadion. Een oude bekende wel te verstaan. Hij speelde tussen 1977 en 1979 als eerste Engelsman 53 wedstrijden in het geel-zwart en liet bij menig NAC-supporter in die tijd een onuitwisbare indruk achter. Geboren in Liverpool, begon hij zijn voetbalcarrière bij jeugdliefde Everton. Het is dan ook niet voor niets dat zijn onlangs verschenen biografie de naam ‘Blue Nose’ kreeg. Een onbetwiste link naar zijn verknochtheid aan de club van Goodison Park. Het gaat hier natuurlijk over Ronny Goodlass, speciaal naar Breda gekomen om zijn nieuwe boek te signeren. Wij besloten hem alvast even te bellen en oude herinneringen op te halen.

“Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad bij NAC en koester mooie herinneringen aan die tijd, zowel aan de momenten op het veld als na afloop in De Cordial. Het stadion aan de Beatrixstraat was niet groot en het was voor een gedeelte in aanbouw toen ik er speelde, maar de sfeer die de supporters creëerden was echt fantastisch. Ik had een goede wisselwerking met ze. Het was erg leuk om voor zo’n gepassioneerde achterban te spelen.”

“Ik volg NAC nu nog steeds. In de weekenden kijk ik altijd naar de uitslagen en hoop ik iedere keer van harte dat ze winnen. Wat mij betreft gaan ze voor een goede tweede seizoenshelft. Ik heb ook nog steeds vrienden in Breda. Een leuke stad. In mijn tijd bij NAC heb ik er carnaval gevierd, dat zal ik echt nooit meer vergeten.”

“We hadden een goed team met spelers als Martien Vreijsen, Kees Storm, Josip Mohorovic, Bertus Quaars, Nikola Budišić, Ad Krijnen en keeper Jan de Jong. We speelden aanvallend voetbal. Ik vond het jammer dat Addy Brouwers na mijn eerste seizoen vertrok bij NAC. Een erg goede voetballer was dat.”

“Mijn debuut in eigen huis was tegen Telstar. Ik gaf een assist waar de 1-0 uitkwam en scoorde zelf de 2-0. Een van de meest bijzondere wedstrijden voor mij was thuis tegen Feyenoord. Ik maakte het winnende doelpunt. We wonnen met 2-1. De atmosfeer die vervolgens ontstond in het stadion was ongekend. Het publiek was wederom fantastisch.”

“Het was een speciale dag voor mij om als speler van NAC terug te keren op Goodison Park en te spelen tegen Everton. Mezelf omkleden in de kleedkamer van de tegenstander voelde vreemd. Ik herinner me nog dat we het veld gingen bekijken voorafgaand aan de wedstrijd. Ik zag Ton Lokhoff, die in de tweede helft zijn debuut maakte voor NAC, zijn ogen uitkijken en vroeg: ‘Wat denk je ervan?’. ‘Fantastisch’ zei hij ‘wat een stadion’. ‘Ooit zul jij ook in dit soort stadions spelen’ antwoordde ik. En dat is uitgekomen…”

“Ik heb toevallig ook bij ADO gespeeld. De tegenstander van dit weekend. Mijn contract liep af bij NAC en er was interesse vanuit Den Haag. Ze stonden boven ons in de competitie en de charismatische trainer Piet de Visser stond daar aan het roer. Ik vond het jammer om weg te gaan bij NAC, maar ik moest destijds een keuze maken.”

Meer lezen over de spraakmakende carrière van Ronny? ‘Blue Nose’ is te koop in de webshop van het NAC Museum en in het museum zelf. Kosten: €24,95. Morgenavond na afloop van de wedstrijd NAC – ADO is Goodlass te vinden in het SV Home waar hij met alle liefde het boek signeert. Uiteraard is het boek daar ook ter plaatse te koop. Mooi detail: een deel van de opbrengst schenkt de oud-voetballer aan het NAC Museum.

Voetballen kon hij wel, hieronder een parel van een goal. Gemaakt in het shirt van Everton in het seizoen voordat hij naar NAC kwam.


Bron : De Rat, NAC Museum


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Ronnie Goodlass

20-dec-2018
Kerstcadeautip van NAC Museum: ‘Blue nose’ va...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 25 januari 2019 om 14:14u

Ronnie is voormalig held! Heb handtekening nog ergens van `m, in zo`n langwerpig rood boekje, samen met die van Budisic en Mohorovic.

Maar Ronnie wordt wel wat selectief in z`n geheugen. Zie namelijk DROL van 28 oktober 2003:

Goodlass: ’Warmere gevoelens bij ado’

Zaterdag was ex-NAC’er Ronnie Goodlass aanwezig bij de wedstrijd ado-NAC. Goodlass, ooit de duurste aankoop van NAC, speelde zich binnen no-time tot held en vertrok daarna naar fc den haag, destijds (weliswaar binnen dezelfde competitie) op een hoger niveau acterend dan NAC.

Gevoelens heeft Goodlass dus voor beide clubs. Maar voor welke het meest dan? Goodlass zelf: ’Ja ik krijg toch wat warmere gevoelens bij ADO Den Haag dan bij NAC. Ik maakte destijds de overstap van NAC naar FC Den Haag toen de Hagenaars in de subtop meespeelden en NAC in de onderste regionen vertoefde. De stap naar FC Den Haag was dan ook een logische. Bovendien zal ik nooit vergeten wat de supporters van Den Haag voor mij hebben betekend. Nadat ik van FC Den Haag naar Fulham vertrok in verband met heimwee van mijn vrouw, zal ik nooit vergeten dat er bij mijn eerste wedstrijd voor Fulham – op een dinsdagavond nota bene – zo’n honderd FC Den Haag-supporters in het stadion zaten om mij nog een keer te bedanken. Als ik daar aan terug denk krijg ik nog kippenvel.’
Waar wij ons dan weer wel iets bij voor kunnen stellen. Het zij hem vergeven. Zelfs dit: ’Ik heb echt genoten! Een echte Engelse wedstrijd met veel strijd en inzet. Alleen jammer van die laatste minuut, hè’

Bron : De Rat, B-Side Rats


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven