homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

17 januari 2019
Laatste training voor de derby is zonder publiek.


De KNVB en de Pliessie gaan vanaf heden strenger handhaven op het afsteken van vuurwerk in stadions en bij andere voetbal gerelateerde activiteiten, zoals (laatste) trainingen. Los van het feit dat deze maatregelen ronduit belachelijk zijn, moeten we dit weekend wel met een aantal dingen rekening houden. Aangezien willem ie ie – NAC door de KNVB sinds deze aanscherping als eerste grote risicowedstrijd wordt gezien en zij deze wedstrijd als eerste grote voorbeeld willen houden, kunnen we rond deze wedstrijd extra scherpe controles verwachten.

Het massaal bijwonen van de laatste training voorafgaand aan de Derby is inmiddels een traditie geworden. Dat gaat zoals gebruikelijk gepaard met een hoop vuurwerkvertoon. Vanwege onderhoud aan het hoofdveld, behoort een laatste training in het stadion niet tot de mogelijkheden. Een laatste training zal zaterdag dus moeten plaatsvinden in Zundert: “Daar het Autotaalglas Trainingscentrum zich er niet voor leent om voldoende maatregelen te nemen tegen het illegaal afsteken van vuurwerk, kan NAC het organiseren van een laatste training zonder illegaal afgestoken vuurwerk helaas niet garanderen,” laat NAC op haar site weten.

Als er momenteel bij NAC geen voorwaardelijke boetes open stonden en dit niet de eerste risicowedstrijd na de aanscherping van de regels was, dan had NAC vermoedelijk wel een andere afweging gemaakt. Maar er staat momenteel gewoon te veel op het spel. NAC kan zich naar eigen zeggen ‘geen misstappen meer veroorloven’. Was er een creatieve oplossing voor handen? ”Een georganiseerde vuurwerkshow behoorde in een eerder stadium nog wel tot de mogelijkheden, maar daar is van afgezien omdat een dergelijke show bij een training niet past binnen de clubcultuur.”

Deze lastige beslissing heeft NAC niet in haar eentje genomen: “Na meerdere gesprekken met diverse instanties en supportersgeledingen acht NAC het op dit moment verstandig de laatste training zonder publiek af te werken en geen risico te lopen op boetes of ander soortige straffen voor club en/of individuele supporters. De club hecht daarbij het meeste waarde aan de wedstrijddag en wil zich richting zondag zowel op als naast het veld zo optimaal mogelijk voorbereiden.”

Het is de afgelopen jaren gebruikelijk dat de supportersgeledingen voorafgaand bij de trainer polsen of een speciale supporters activiteit bij een laatste training voor een beladen wedstrijd op dat moment op prijs wordt gesteld. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat een enorm circus aan toeters en bellen een dag voor de wedstrijd de gewenste uitwerking heeft. Soms heeft de selectie die afleiding en boost nodig, de andere keer is het een verstoring van de concentratie in een ploeg die al niet bepaald overloopt van vertrouwen. Dat heeft de ervaring wel geleerd. Dat kan de trainer op dat moment als beste beoordelen en zal worden gerespecteerd. Los van alle vuurwerkperikelen, kiest NAC er dus ook voor om deze wedstrijd in alle rust te benaderen. Op dezelfde wijze die de afgelopen 3 competitiewedstrijden tot 7 punten heeft geleid.


Bron : De Rat, NAC


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


20-jan-2019 WIL-NAC (2-0)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Don Leon

Geplaatst: donderdag 17 januari 2019 om 16:19u

Vind het ook wel weer een keer goed zo, zonder massale vertoning bij de laatste training (los van het idiote optreden tegen vuurwerk, want vuurwerk hoort bij onze beleving en kan gewoon veilig). Als de technische staf het beter acht om deze maal de vertrouwde wedstrijdvoorbereiding te hanteren, dan vertrouw ik daar maar op.

Ik heb daar nu ook meer vrede mee dan voorheen, omdat ik de laatste jaren in supportersland toch wel wat bijzondere ontwikkelingen zie. Het zogenaamde wedstrijdje ‘tofste laatste training’. De race om met je beelden op Voetbal Ultras te komen. In de tijd dat er nog geen social media was, had het massaal bezoeken van de laatste training voor een derby of play off wedstrijd nog echt als doel om de spelers een enorme oppeper te geven als de moraal wat laag was. Puur en alleen dat. Daar stond niet iedereen te filmen en foto’s te delen.

Nu lijkt in NL de profilering van de supportersgroep an sich het belangrijkste doel te zijn geworden. Het hele vertoon is er dan op gericht “als de filmpjes maar vet zijn”. Of dat de spelers er ook daadwerkelijk iets mee opschieten lijkt daar dan ondergeschikt aan te zijn. Als wij maar met een kick in het lijf in de supportersbussen stappen. Dat de spelers naar aanleiding van wat ze vooraf allemaal hebben meegemaakt vervolgens met puddingbenen en totaal off focus uit de bus stappen, dat mag dan ineens voor een keertje vergeten worden…

Of word ik nou een ouwe lul of zo?


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven