homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

9 januari 2019
Aflopend contract Rob Penders: “Weet niets van interesse vv Goes”


Rob Penders is al weer in zijn vijfde jaar als assistent trainer van NAC, na 11,5 seizoen voor NAC als speler te zijn uit gekomen. De voormalig verdediger heeft groeiende ambities om hoofdtrainer te worden en hoort eind januari of dat hij de toelatingseisen heeft voldaan om aan de cursus Coach Betaald Voetbal te mogen beginnen. Zijn contract bij NAC loopt eind dit seizoen af: ,,Voor volgend seizoen heb ik geen contract, dat ligt nog open. Maar de cursus wil ik sowieso doen,” laat hij in een interview aan BN/DeStem weten.

Zelfstandig hoofdtrainer worden is zijn uiteindelijke missie: ,,Het afgelopen jaar ben ik bij Hoffenheim, Manchester City en Jong Oranje op stage geweest. De ambitie om hoofdtrainer te worden, wordt steeds groter. Ik merk dat ik daar steeds meer aan toe ben. Ik ontwikkel mijn eigen visie en wil die graag binnen afzienbare tijd op een spelersgroep projecteren. Dat gevoel groeit; daarom wil ik per se de cursus doen.”

De kiem om trainer te willen worden is gelegd in de periode dat hij speelde onder trainer Henk ten Cate (2000-2003): ,,Hij heeft me geprikkeld. Bij Ten Cate was het puur voetbal; veldbezetting, positiespel, alles draaide om de bal. Heel veel dingen die hij deed, kan ik nu gebruiken. Ten Cate was zeer veeleisend, een ander persoon dan dat ik ben. Maar in zijn filosofie ga ik ver mee. Mitchell brengt op zijn beurt Portugese invloeden; hard en lang trainen. Ook interessant.”
Maar ook andere trainers beïnvloeden zijn visie, zoals oud NAC-spelers (Arne Slot, assistent bij AZ en Alfred Schreuder, assistent bij Ajax) waarmee hij nog nauw contact heeft: ,,Arne denkt extreem aanvallend, dat zie ik terug bij AZ. Daar heeft hij als assistent veel invloed op het spel. Ik probeer een mix van beide te zijn; aanvallend en realistisch voetbal.”

Over het verlengen van zijn contract is nog niets bekend. Vooralsnog is het technisch hart degene die daar een oordeel over kan vellen, tot dat de definitieve algemeen directeur en technisch manager zijn aangesteld. ,,Over mijn toekomst is nog niet gesproken. Het belangrijkste is dat ik die cursus ga doen, dat staat op één. Ik moet ook een stage afwerken, het makkelijkste is om beide bij NAC te doen. Voor mezelf is het wel prettig om daar op korte termijn duidelijkheid over te krijgen.”
Dat technisch hart bestaat onder andere uit Tim Gilissen (oud ploeggenoot), Mitchell van der Gaag (hoofdtrainer) en Pierre van Hooijdonk (goede bekende).,,Dan noem je ze allemaal op ja. Daar moeten we binnenkort maar mee gaan zitten.”

Verleden week kwam plots de naam van derde divisie club VV Goes op duiken, waar hij op een shortlist zou staan om na dit seizoen ex-NAC’er Rogier Veenstra op te volgen. ,,Daar weet ik niks van. Als NAC niet verder gaat met mij, zou de derde of tweede divisie een overweging kunnen zijn. Omdat het nu niet aan de orde is, kan ik daar geen zinnig woord over zeggen. Mijn voorkeur is om bij NAC te blijven als assistent en daar mijn trainerscursus te doen.”


Bron : De Rat, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Rob Penders
Rogier Veenstra


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Bona

Geplaatst: woensdag 9 januari 2019 om 14:06u

Heb me er wel over verwonderd hoe dat het mogelijk is dat we met zoveel verdedigers / doelmannen (Van der Gaag, Penders, Ten Rouwelaar) in de technische staf, het niet voor elkaar hebben kunnen krijgen om onze achterhoede fatsoenlijk te laten verdedigen. Er zijn maar drie clubs in de Eredivisie die iets meer doelpunten door lieten.

Het is belangrijk dat een deel van de assistenten met een aantoonbare club achtergrond voor langere termijn aanblijven om als ware een verlengstuk van de clubcultuur de karakteristieke speelwijze te bewaken. Daarnaast kan ik niet goed oordelen welke stempel Rob Penders op deze selectie en manier van spelen drukt. Het is een serieuze man waar ongetwijfeld naar geluisterd wordt, want hij kan op momenten weldegelijk zeggen waar het op staat. Maar ik betwijfel nog of hij dat beetje inspirerende charisma heeft dat een hoofdtrainer vaak nodig heeft.

danny b

Geplaatst: donderdag 10 januari 2019 om 9:37u

Rake reactie Bona, met name het laatste gedeelte: `Het is een serieuze man waar ongetwijfeld naar geluisterd wordt, want hij kan op momenten weldegelijk zeggen waar het op staat. Maar ik betwijfel nog of hij dat beetje inspirerende charisma heeft dat een hoofdtrainer vaak nodig heeft.`

Per saldo, zonder net als Bona precies te weten hoe groot zijn stempel daadwerkelijk is, ben ik geneigd voor een verlengd verblijf te zijn. Met als voornaamste reden het `rode-lijn-argument` (uiteraard ook omdat ik toch wel overtuigd ben er van dat Penders zo gepokt en gemazeld is dat hij 99% van de NAC spelers heel wat bij zou moeten kúnnen brengen qua vakkennis).

Overigens hebben de meeste `serieuze mannen` vaak ook een tweede, minder `serieus` gezicht. Zo ook onze Rob heb ik me weleens laten vertellen door iemand die het kan weten. Uiteraard hou ik deze vuige roddel verder ver weg van het grote, boze internet


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven