homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

7 januari 2019
NAC zoekt nog handjevol spelers, Leigh en Carolina mogen vertrekken


NAC is momenteel druk bezig met de renovatie van de broze selectie die tot aan de winterstop slechts vijftien punten wist te halen. Wat betreft doelpunten kwamen in de Eredivisie alleen pec zwolle, de graafschap, fc groningen en fc emmen minder vaak tot scoren. Tel daar bovenop dat we het achterin ook niet bepaald goed dicht weten te houden. Alleen de graafschap, heerenveen en excelsior lieten meer doelpunten door.

Daarom ligt volgens het technisch platform de prioriteit bij het versterken van de achterhoede. Khalid Karami (links- én rechtsback) wordt het komende half jaar gehuurd van vitesse en Alex Gersbach (linksback) schijnt ‘zo goed als’ binnen te zijn. NAC is met de speler al persoonlijk akkoord (handtekening ontbreekt nog), maar is ook nog met Rosenborg BK in onderhandeling over de afkoopsom. De Australiër is momenteel met zijn land actief op de Azië Cup. De eerste wedstrijd werd met 0-1 verloren van Jordanië. Kans op een plek in de kwartfinale lijkt daardoor vrij klein. In dat geval zou de verdediger al voor de wedstrijd tegen willem ie ie (zondag 20 januari) in Breda kunnen arriveren.

Op het trainingskamp werd duidelijk dat de eerste twee opties voor de linksback positie voorlopig Van Anholt en Mashart blijken te zijn. Het perspectief voor Jurich Carolina lijkt zo vrij uitzichtloos. Ook lijkt men hiermee al voor te sorteren op een vertrek van Greg Leigh. De linksback heeft al te horen gekregen dat NAC mee zal werken aan een vertrek. Over interesse heeft hij niet te klagen. Met name Charlton Athletic toonde onlangs nog belangstelling om de Engelsman over te nemen. Het blijft in deze linie niet bij de backs. NAC is naar verluidt nog druk doende op zoek naar een ervaren centrale verdediger.

Een linie verderop is NAC nog op zoek naar ‘een aanvallende middenvelder die op de linkervleugel uit de voeten kan’. Het aantrekken van een extra spits heeft niet de hoogste prioriteit. Maar bij het wegvallen van Mitchell te Vrede (9 goals uit 17 wedstrijden) resteren er weinig overtuigende alternatieven. Het beschikbare budget bedraagt ongeveer een half miljoen. Mocht daar na het shoppen nog geld van over zijn, dan wil NAC nog op zoek naar ‘een voetballende middenvelder vlak voor de verdediging’.


Bron : De Rat, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Jurich Carolina
Gregory Leigh

10-jan-2019
NAC wil geld voor Greg Leigh, Charlton Athlet...
15-jan-2019
Aussies winnen: Alex Gersbach ook dit weekend...
22-jan-2019
Australië naar kwartfinale: Gersbach ook kome...
28-jan-2019
Alex ‘Gursbek’ is geland in Zundert [video]...
30-jan-2019
Carolina maakt seizoen af in den bosch...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

YellowBlackFeatr

Geplaatst: maandag 7 januari 2019 om 20:11u

Voor Leigh wel de hoofdprijs vragen, waar zijn ze anders mee bezig?

En Carolina, vind ik wel jammer eigenlijk..... Vind het niet eens zo`n slechte speler, maargoed..... Blijkbaar weet men (weer) wat ze doen....

    

rimaris

Geplaatst: dinsdag 8 januari 2019 om 6:55u

Toch raar dat een van je beste spelers van laatste wedstrijden zo weg mag??

Caz

Geplaatst: dinsdag 8 januari 2019 om 14:51u

@rimaris

Dat soort afspraken zijn waarschijnlijk al in een veel eerder stadium gemaakt. Leigh werd bij een gebrek aan beter opgesteld. Dat tie plots is gaan presteren zegt mij niet zoveel.

Aanvallend kwam hij wat vaker z`n mannetje langs: 2 voorzetten tegen Heerenveen, maar die stonden toen al met 9 man. Verdedigend vind ik het geen wonderkind. Gaf in de wedstrijd tegen Vitesse zijn aanvaller alle ruimte om een voorzet te geven, waar vervolgens uit gescoord werd.

Kill your darlings, net zoals met Kenny. Leigh mag van mij prima blijven, maar slaap er geen nacht slecht over mocht tie weggaan.

Don Leon

Geplaatst: dinsdag 8 januari 2019 om 15:45u

Ik kan me goed vinden in deze prioritering. Eerst verdedigend op orde, daarna naar voren op bouwen. Maar vraag me toch sterk af wie de doelpunten moet gaan maken als Te Vrede onverhoopt weg valt of uit vorm raakt.

Bona

Geplaatst: dinsdag 8 januari 2019 om 17:44u

Ik vraag me af hoe oud dat voornemen is om Leigh te laten gaan. Denken ze dat dit een tijdelijke opleving is, of is hij intussen al weer `van de markt gehaald`? Gisteren tegen STVV deed hij in tegenstelling tot Carolina gewoon vol mee, een hele wedstrijd. Weliswaar niet op de linksback positie, maar links centraal. Ik kan me hierdoor voorstellen dat vd gaag er zelfs al weer serieuze plannen mee heeft. Hij is sinds vier wedstrijden als een volwaardige basis speler beschouwd die een aantoonbare bijdrage levert aan het resultaat.

Dit blijkt wel typisch een speler te zijn die tijd en vertrouwen nodig heeft om tot ontplooiing te kunnen komen. Dat moment lijkt nu toch wel te zijn aangebroken. Half haar wennen aan de nieuwe omgeving, omarmd worden door de aanhang en zich belangrijk voelen. Als hij nu gratis de deur uit zou lopen, zou ik dat een enorme misser vinden.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven