homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

2 december 2018
Verdediging laat NAC in de steek [wedstrijdverslag]


5-2, geflatteerd is op z’n plaats, net als onze weg naar de uitgang van de ere..

Verslag door gastreporter Luuk.

Na de nederlaag tegen Ajax stond er voor NAC een cruciaal duel op het programma. In het Hitachi Capital Mobility Stadion in Groningen was FC Groningen de tegenstander. Een tegenstander die net als wij onderaan de ranglijst bivakkeert en voor de wedstrijd maar 2 punten meer had , dus bij een overwinning van de Bredanaars zouden we over de Groningers heen gaan op de ranglijst. NAC trad aan met vrijwel dezelfde 11 als tegen Ajax, Met als enige verschil dat Korte mocht het proberen vanaf de aftrap in plaats van El Allouchi. Verder waren Mϋhren en Mets weer hersteld van een blessure en zaten voor het eerst weer bij de selectie.

NAC begon aardig aan de wedstrijd en het eerste kansje was ook te noteren voor de Bredanaars. Na een voorzet van Rosheuvel kopte Te Vrede de bal meters naast. Nauwelijks na de eerste mogelijkheid was het aan de andere kant raak. Doan gaf de lange bal op Mahi, die niet aarzelde en de bal in een keer met binnenkant linkervoet via de bal in het doel schoot. Zo stond het na 7 minuten al 1-0 voor de Groningers. Vijf minuten later was daar bijna de 2-0 toen Doan mocht uithalen van buiten de 16, maar Van Leer tikte de bal uit de bovenhoek. Niet veel later was daar een vrije trap voor NAC op een aardige positie. Te Vrede verlengde een lange bal ging richting het doel van Padt, maar kon niks uitrichten. Gelukkig was Rosheuvel in de buurt en nam de bal mee richting het strafschopgebied. Hij werd echter onderuit gehaald door Te Wierik, die op zijn beurt een gele kaart kreeg en NAC de vrije trap op randje 16. Nijholt probeerde het,schoot de bal langs de muur maar Padt bracht redding. In de rebound was Rosheuvel alert en schoot de bal over Padt in het doel. 1-1!!! Tien minuten later waren daar enkele hachelijke momenten voor het doel van NAC. Onder meer een schot van Mahi, maar Van Leer stond op zijn post en redde. Verder gebeurde er weinig noemenswaardig in de 1e helft. Zo gingen beide ploegen de rust in met een 1-1 ruststand.

De tweede helft begon met wat dreiging van Groningen, maar zonder kansen en de eerste kans van de tweede helft was voor NAC. Korte speelde Verschueren vrij, maar het schot van de middenvelder ging over. In de 54e minuut was daar weer een gevaarlijke poging van Doan, maar de japanner schoot slechts rakelijks naast. Drie minuten later was daar de voorsprong voor NAC!! Een vrije trap van Rosheuvel net over de middenlijn leek makkelijk te vangen voor Padt, maar Te Vrede probeerde toch wat uit te richten. Hij was eerder bij de bal en kopte de bal over Padt heen in het doel. 1-2!!! Terwijl de NAC supporters in het uitvak en Breda en omstreken genoten van de voorsprong, was die ook weer snel als sneeuw voor de zon verdwenen. Een voorzet van een Groninger viel via Van Leer en een NAC verdediger voor de voeten van Doan, die gemakkelijk de 2-2 binnen schoof. Na 74 minuten was daar de eerste wissel aan Bredase kant. Korte verliet het veld en El Allouchi kwam voor hem het veld in. Nauwelijks 2 minuten later was daar de 3-2 voor FC Groningen. Mahi zag geen mogelijkheid om te schieten en legde de bal op de inlopende Zeefuik die de 3-2 binnenschoot. In de 81e minuut was daar de tweede wissel van NAC en het was een aanvallende wissel van Mitchell van der Gaag. Klomp verliet het veld en Mϋhren kwam voor hem in het veld. In de 86e minuut was het duel beslissend. Doan zette met een wippertje over de verdediging Mahi vrij voor het doel. Mahi schoot eerst nog op Van Leer, maar de tweede poging vloog langs Van Leer en Palmer-Brown. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd het nog erger voor NAC. Memisevic mocht geheel vrijstaand uit een corner de 5-2 binnen tikken. En dat was tevens het laatste wapenfeit. Zodoende verloor NAC deze cruciale wedstrijd van FC Groningen met 5-2.

Een wedstrijd waarin er na een uur spelen vrijwel niks aan de hand is en het in het laatste halfuur zo makkelijk weer fout gaat. De goals werden weer te makkelijk weggegeven. Met name het verdedigen bij de 3, 4 en 5-2 was van erbarmelijk niveau. Bij de 3-2 mocht Zeefuik vrij de 16 inlopen en ging er bijna niemand op Mahi af. Bij de 4-2 mocht Mahi vrij doorlopen van 4 verdedigers en vervolgens onder geen enkele druk de 4-2 binnenschuiven. Bij de 5-2 staan er bij een corner drie Groningers in de 16 van NAC. Er staat er eentje geheel vrij en die mag ook binnentikken van de NAC spelers. Het doelsaldo kan ook nog eens van doorslaggevend belang zijn: je geeft zondag gewoon drie goals weg. Maak er daar maar gerust vier van, want de 2-2 was ook behoorlijk kolderiek. Maar goed, zoals we altijd zeggen na een nederlaag: We moeten door, en zoals de spelers altijd zeggen: We moeten bij elkaar blijven. We staan nu 5 punten achter op Groningen en 6 punten achter de veilige 15e plek. Volgende week zondag wacht er weer een belangrijke wedstrijd. Dan nemen we het in eigen huis op tegen Vitesse om 16:45 uur. Tot dan!!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


02-dec-2018 GRO-NAC (5-2)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

WW

Geplaatst: zondag 2 december 2018 om 19:24u

Het enige geflatteerde aan de uitslag is dat wij 2x scoren. Zeker de 2e goal op een presenteerblaadje aangereikt gekregen. Maar ook onze 1-1 was van hun niet best gekeept/verdedigd.

Opa

Geplaatst: zondag 2 december 2018 om 19:49u

Schiettent. Wat een drama weer. Wanneer houdt dit op?
Lijkt wel een vriendenclubje amateurs. Mijn humeur elke keer na NAC op nul.
Geen visie, geen vernuft, armzalig verdedigen. Door het midden uitverdedigen. Wat kunnen c-tjes nog allemaal beter. ....

WANNEER WORDT DIT ARMZALIG ZOOTJE NU EENS AANGEPAKT???????

prul

Geplaatst: zondag 2 december 2018 om 20:34u

Wat is die Sporkslede slecht zeg! Ik begin ook aan de trainer te twijfelen. Hij blijft hem maar opstellen.

Sport-opa

Geplaatst: zondag 2 december 2018 om 20:38u

Trainer ik sla u hoog aan ,maar als je bv zo`n ventje als linksback opstelt die de capaciteit heeft op dit moment van een vierde klasse, hij heeft nog niet een bal over 10meter naar de goede kleur gespeeld. Minimaal 2 doelpunten in de fout.
Vervolgens ene Klomp die denkt dat hij rond de zestien meter kan gaan voetballen door ballen door de midden te spelen beide een drama voor dit niveau. Korte ook op de lijst zetten voor afvoeren in de winterstop. Zet lekker ervaren mensen zoals Haemonts in het elftal. Ik weet dat je niet veel keus hebt maar ga eens met oudere spelers rond de tafel zitten. Volgend jaar 2e devisie nu 19000 mensen iedere week dat gast veel geld en goodwill kosten met dit stelletje.

Opa

Geplaatst: zondag 2 december 2018 om 21:47u

Weer. zo`n doordachte keuze.biedt Mashart een procontract aan. Denk nu eens een keer na voor de verandering. Of kan dat bij NAC niemand meer...
Denk verdomme eens aan je hondstrouwe supporters. DWAZEN!

Moppernac

Geplaatst: zondag 2 december 2018 om 21:54u

Je hoeft bij NAC maar 1redelijke wedstrijd te spelen en je krijgt al een profcontract aangeboden.
Met dit NAC ga je regelrecht de afgrond in.
Trainer is ook helemaal niks speelt graag voor Sinterklaas.
Sinterklaas is nu voorbij laat hem nu maar eens tot de winterstop die 3 wedstrijden voor Kerstman spelen, maar dan wel in het voordeel van NAC

Haze

Geplaatst: zondag 2 december 2018 om 22:07u

Twee dingen die het allemaal wel samenvatten:

Koch is aanvoerder en wekelijks 1 van de slechtere (kan dat? Ja, dat kan!)

Bij een vrije trap staan Nijholt en Sporkslede

Zou bijna zeggen stop er gewoon mee. Armetierig kutvoetbal

portugeese naccer

Geplaatst: maandag 3 december 2018 om 16:31u

Wat is het toch een klote-aandoening: NAC-supporter.

Telkens als je denkt dat het nét weer wat beter gaat en je weer met een beetje positivisme vooruit durft te kijken, blijk je je er toch nog weer nog veel rotter van te kunnen voelen.

En het allerbelabbertst: je komt er nooit meer van af. Een soort van chronische, ongeneeslijke vorm van zelfkastijding of masochisme.

Kut, kut en nog eens heel hartgrondig kut. Met 5-2 er af tegen nummer één na laatst Grunn. Wat een drama.

portugeese naccer

Geplaatst: maandag 3 december 2018 om 16:42u

Wat is het toch een klote-aandoening: NAC-supporter.

Telkens als je denkt dat het nét weer wat beter gaat en je weer met een beetje positivisme vooruit durft te kijken, blijk je je er toch nog weer nog veel rotter van te kunnen voelen.

En het allerbelabbertst: je komt er nooit meer van af. Een soort van chronische, ongeneeslijke vorm van zelfkastijding of masochisme.

Kut, kut en nog eens heel hartgrondig kut. Met 5-2 er af tegen nummer één na laatst Grunn. Wat een drama.

LeurseRat

Geplaatst: dinsdag 4 december 2018 om 10:28u

Gelukkig ben ik na deze wedstrijd voorlopig genezen van het NAC virus. De wedstrijd heb ik bekeken en gedacht, haal ik hier nog plezier uit? Antwoord is nee, voorlopig zal ik niet meer plaats nemen op de tribune.

Brian Westzee

Geplaatst: dinsdag 4 december 2018 om 12:14u

Verdediging laat NAC in de steek

Serieus, wat een slechte kop zeg. Alsof middenveld en aanval wel goed waren...

Waddinxveen

Geplaatst: donderdag 6 december 2018 om 20:49u

@ Leurse Rat

Als je er niet tegen kunt dat je club verliest, kan je beter supporter van Ajax of PSV worden. Afhaken omdat het sportief slecht gaat is voor gloryhunters.

Hugh Hefner

Geplaatst: vrijdag 7 december 2018 om 13:37u

Waddinksvin > Dezzenwetoch? Sinds 2017?


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven