homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

27 november 2018
NAC Jeugd onderging wisselvallig weekend, wél succes voor O17! [video]


Een hoop belangrijke wedstrijden afgelopen weekend. Hoewel ze dat natuurlijk altijd allemaal zijn, zaten er wel een paar sleutelduels tussen. Die pakten niet allemaal goed uit. Dat gebeurde wél voor de O17. Hieronder een overzicht van de resultaten.

Onder 11
De jongsten van onze opleiding vertrokken zaterdag in alle vroegte richting Fortuna Sittard. Daar zetten zij in de gebruikelijk twin games duelvorm een niet onaardig resultaat neer. In Limburg hielden ze de eindbalans, in balans. 12-12.

Onder 12
De onder-12 mocht zaterdag ook vroeg op pad, maar hun bus trok noordwaarts. Bij PEC Zwolle probeerden ze een goed resultaat neer te zetten, maar daar slaagden ze helaas niet in. Alle doelpunten op het eind bij elkaar opgeteld, bleek het 7-4 te staan in het voordeel van de Zwolle jeugd. Geen paniek, volgende week weer een poging.

Onder 13
De boys van de onder-12 mochten ook naar Limburg. De ploeg van trainer Lorenzo de Bruijn was vooraf nog favoriet, gezien de vierde plaats op de ranglijst, tegenover roda jc, dat achtste stond. De eerste helft ging gelijk op. Een enkele kans voor beide ploegen, maar wisten tot de rust de stand op het scorebord niet te veranderen. In het tweede halfuur kwam het scoren wél op gang. Al waren het de limburgers die eerst op voorsprong kwamen. Door een overtreding van NAC op een speler in het strafschopgebied, zag scheidsrechter Maas zich genoodzaakt een penalty te geven. In de 39e minuut kwam roda jc daardoor op een -0 voorsprong. Echter, nog geen 6 minuten later trok NAC, in persoon van Levi Roeland, de stand weer gelijk. De assist kwam van Ninho Gerardo-Felicia. Het laatste kwartier wisten de ploegen het doelnet niet meer te bollen. Daarmee de eindstand besluitend op 1-1. Door het gelijkspel daalt NAC naar de 5e plaats met 16 punten Maar de nummer 3, Heerenveen, blijft met 18 punten binnen schootsafstand na hun gelijkspel bij koploper Ado Den Haag (31 punten).
Doelpunten: 34 " 1-0 penalty , 45 " 1-1 Levi Roeland (ass. Ninho Gerardo)
Opstelling: Storm Vloemans (52 " Noah Frey), Moos Berben, Sam Vrancken, Sam Rienks, Nino de Jonge (47 " David van Vessem), Joris Hellemons (58 " Noah el Makhi), Camiel Wagemakers, Gijs vd Berg, Levi Roeland, Ninho Gerardo (45 " Kwame Tabiri), Ismail Bachoua (31 " Karim Mperanyi).

Onder 14
Een zondagwedstrijd voor de onder-14, op Woudenstein voor een competitieduel tegen excelsior. NAC is koploper en is het aan zijn stand verplicht om de rode lantaarndrager een draai om de oren te geven. Een klapper blijft echter uit. Net als bij de onder-13 duurt het tot in de tweede helft dat de score wordt geopend. Mostapha Rached weet in de 36e minuut NAC op een 0-1 voorsprong te zetten. Tot ieders verrassing weet de rode lantaarndrager in de absolute eindfase (63e minuut) de gelijkmaker binnen te prikken. Echter is het Jaydino Jacobus die enkele momenten later weer orde op zaken stelt door de 1-2 te maken. Het vooraf aangekondigde ‘appeltje eitje’ werd het niet. Maar NAC wint en blijft koploper in de poule.
Doelpunten: 36” 0-1 Mostapha Rached, 63” 1-1 Ouail Mouch, 66” 1-2 Jaydino Jacobus.
Opstelling: Sam Bielok, Omar Mekkaoui, Tymen van Ramshorst, Wouter Wermenbol, Jaydino Jacobus (60”Joris Hellemons), Sabri Azarkane, Mostapha Rached, Ezechiel Banzuzi (30” Ilias Boumassaoudi), Kay Jansen, Jim van der Weegen (70” Sam Rienks), Finn Schoester.

Onder 15
Eindelijk een thuiswedstrijd. Op Sportpark Heksenwiel mocht NAC aantreden tegen het Amsterdamse AFC. NAC wachtte een taaie wedstrijd tegen de nummer 2. NAC stond vijfde en stond 6 punten achter. Bij winst zou NAC het nóg spannender maken in de top-5. De ploegen vangen wat aarzelend de wedstrijd aan en tasten wat af, waar AFC zoals verwacht weer fel van zich af bijt. Dat komt AFC speler Faas Dankaart in de 20e minuut nog op een waarschuwing te staan. In de eerste helft zijn de beste kansen toch voor NAC. Gaandeweg de eerste helft vordert, komt er meer druk op het AFC goal. Kort voor rust krijgt NAC waar waar het recht op had. Dano Lourens zet NAC op een 1-0 voorsprong en gaat met die stand weer de kleedkamer in. Bij aanvang van de tweede helft past trainer Michael Dingsdag nog een wissel toe. Lars Mol mag er op voor Pieter Joost van de Plas. Tegenover maar liefst 3 wissels, die duidelijk nog wat willen forceren en niet tevreden zijn over de gang van zaken. AFC zoekt nadrukkelijk het offensief. NAC houdt het hoofd koel en weet lang stand te houden. Gaandeweg de tweede helft zal Dingsdag nog drie wissels toepassen en speelt zo gestaag naar het eindsignaal toe. Keeper Binck Raymakers moet daar wel een paar fraaie reddingen voor verrichten. Ezechiel Banzuzi speelde gisteren nog een halve wedstrijd met de O14 mee, maar houdt het nu ook de hele wedstrijd vol. In de slotfase krijgt NAC nog twee enorme kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar worden rakelings naast gemikt. Maar het blijkt allemaal net genoeg, NAC wint uiteindelijk met de minimale voorsprong: 1-0. Door dit resultaat blijft NAC vijfde, maar staat binnen 3 punten van koploper Spartaan’20. Volgende week weer een zware wedstrijd voor NAC, dan wacht de nummer 4 van de ranglijst: PEC Zwolle.
Doelpunten: 30” 1-0 Dano Lourens.
Opstelling: Binck Raymakers, Sohayb El Battah, Mees Weeland, Oualid Agougil (63” Rida Elkihel), Jayden Mendes Delgado, Corijn Kokkeel, Dano Lourens (56” Rahime Djadjiri), Aďmane Jaddi, Ezechiel Banzuzi, Pieter Joost van der Plas (36” Lars Mol), Seth Bergevoet (48” Jaydino Jacobus).

Onder 17
De onder-17 mocht als koploper aantreden tegen de nummer voorlaatst, Alphense Boys. Vorig jaar tikten we er al tegenaan, maar ook dit seizoen mag dit team zich gaan opmaken voor de strijd om promotie naar de Eredivisie. Maar daarvoor mag de ploeg van Rogier Molhoek zich niet verslikken in de laagvliegers. Van zenuwen leek de ploeg echter geen last te hebben. Al in de 6e minuut komt NAC op voorsprong door een doelpunt van Rick de Vos en 20 minuten later is de beurt aan Assim Said. Maar uiteindelijk is het Tommy van Butselaar die de ruststand besluit op 3-0 in het voordeel van NAC. In de rust wijzigt Molhoek zijn team maar op één positie. Sil van Doorn komt er in voor Thijs Reimering en is de ploeg van plan op dezelfde voet door te gaan. Dat lukt ook, want in de 60e minuut is het andermaal Tommy van Butselaar die scoort, net voordat de eerste doelpuntenmaker Rick de Vos wordt gewisseld voor Sven van Est. Tommy van de Butselaar kroont zich uiteindelijk tot man of the match door de 5-0 binnen te werken. NAC doet wat het moet doen, ruim winnen en zich zeker stellen van plaatsing voor de Eredivisie Laag! Klasse, we kijken uit naar het vervolg!
Doelpunten: 6” 1-0 Rick de Vos, 25” 2-0 Assim Said, 41” 3-0 Tommy van Butselaar, 60” 4-0 Tommy van Butselaar, 69” 5-0 Tommy van Butselaar.
Opstelling: Bart Verbruggen, Assim Said (68” Bas Verburgt), Rick de Vos (60” Sven van Est), Tommy van Butselaar, Vieri Kotzebue, Wessel Kerckhoffs (20” Mihailo Mijajlovic), Luc Marijnissen, Thijs Reimering (41” Sil van Doorn), Achilles Joannes (57” Martijn Brandt), Tika de Jonge, Bram Hesselberth.

Onder 19
Tot slot de onder-19 die voor een belangrijke en zwaar duel richting Eindhoven mochten. NAC en PSV staan vijfde en zesde. Voor NAC is het noodzakelijk om bij de eerste 8 te blijven om niet voor lijfsbehoud in de Eredivisie te hoeven spelen. Een goed resultaat tegen PSV is daarvoor van belang. NAC begon voortvarend aan de missie. Al in de 14e minuut zet Boris van Schuppen (wanneer komt dat spandoek ‘Schuppen is troef’?) NAC op een 0-1 voorsprong op de Herdgang. Waarschijnlijk geschrokken door het doelpunt, begon PSV op stoom te komen. Want wat volgde was een reeks van drie tegendoelpunten in de 17e, 27e en 36e minuut. Met de rust keken de jongens van trainer Willem Weijs als weer tegen een 3-1 achterstand aan. De trainer zag geen reden om in de rust al te gaan wisselen. Dat deed het wel toen PSV in de 62e minuut de stand op 4-1 zette. Doelpuntenmaker Boris van Schuppen ging naar de kant voor Gijs Kila. Jeugdinternational Gianni Vandepitte mocht de laatste tien minuten ook nog het veld in komen voor Daan Wensink. Het veranderde echter niets meer aan de stand op het scorebord. NAC verloor, ogenschijnlijk terecht en ziet PSV op de ranglijst over zich heen komen. NAC blijft ondanks het resultaat toch zesde staan, maar staat nog slechts 3 punten verwijderd van de rode streep die straks veroordeelt tot het spelen in de Eredivisie Laag. Komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen staartploeg FC Volendam.


Bron : De Rat, NAC Jeugd


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven