homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

19 november 2018
Dijkhuizen over City speeltijdbepaling in NRC artikel: `Kwitvanniksnie`


Afgelopen weekend brachten enkele onderzoeksjournalisten van NRC een artikel uit met daarin enkele interessante onthullingen over de partnership deal van NAC met Manchester City. Meest opvallende was misschien wel de opgetekende afspraak over het minimale percentage speelminuten van door City aan NAC uitgeleende spelers. De afspraak luidde dat NAC haar uiterste best zal doen, ‘shall use its best endeavours’, om hun City spelers minimaal 50% van de Eredivisie minuten te spelen. Voor de Eerste Divisie stond dat zelfs op 75% van hun minuten dat ze beschikbaar zijn (lees=fit).

BN/DeStem ging met deze informatie op pad en belde aan bij voormalig NAC-trainer Marinus Dijkhuizen, om hem te vragen of hij kennis had van deze afspraak en hoe daar naar gehandeld werd: ,,Mij is daar niets van bekend”
In april van het jaar 2016, toen de deal juist beklonken was en er destijds al een speeltijdbepaling de rondte deed, merkte Dijkhuizen al dapper het volgende op: ,,Op de dag dat City of wie dan ook zich met de opstelling bemoeit, stop ik meteen. Divine Naah heeft drie maanden reserve gestaan. Daarmee laten wij zien dat wij bepalen wie er spelen.”. Laten we daar meteen aan toevoegen dat de eerste loandeal van Divine Naah destijds niet in de partnership deal viel.

BN/DeStem vraagt of hij twee jaar later nog steeds achter die quote staat: ,,NAC had er natuurlijk een belang bij om ze te laten spelen, maar nooit is mij verplicht om een City-speler op te stellen. Ik heb altijd de regie gehad over de opstelling, anders was ik natuurlijk meteen gestopt. Ashley Smith-Brown vonden wij niet goed genoeg, terwijl Brandon Barker ook vaak op de bank zat. Het is wel zo dat als een speler niet speelt, zoals met David Faupala, hij kan worden teruggehaald door City,” aldus Marinus Dijkhuizen. En goed lezend nogmaals bevestigend nog ontkennend antwoordend op de vraag over het bestaan van deze bepaling.

Wellicht mogen me concluderen dat de heren destijds uiteraard wel weet hadden van deze afspraak, maar dat de soep niet zo heet gegeten werd als dat hij opgediend werd. De verstandhouding tussen de twee partijen is veel gebaseerd op vertrouwen dat beide clubs naar eer en geweten invulling geven aan deze afspraken. Daarbij zal vanuit beide kanten regelmatig water bij de wijn worden gedaan. Deze wijze van invullen van de afspraken is natuurlijk lastig uit te leggen naar je achterban, omdat het bovendien amper controleerbaar is. Om verdere onrust te voorkomen werd het volk dom gehouden en werd het bestaan er van dan maar volledig ontkend. NAC toont naar City de intentie om deze jongens zoveel mogelijk minuten te laten maken naargelang dat in alle redelijkheid acceptabel is.

Een speeltijdbepaling is in de voetbalwereld absoluut geen zeldzaamheid, zeg maar gerust gebruikelijk. BN/DeStem meld daar ook even bij dat zelfs NAC dezelfde 75% bepaling heeft voor de huurlingen bij Helmond Sport. En die trainer van hun is ook nog niet gestopt. De trainers bij NAC zeggen nooit last te hebben ondervonden van deze regeling. Hoewel iedereen heeft kunnen zien hoe we wedstrijd na wedstrijd enkele City loanies hun ondergrens keer op keer aantikten. En wij ons iedere week maar weer afvroegen waarom die iedere week weer in de basis mochten starten. (ps. Helmond Sport moet zijn eerste wedstrijd van het seizoen nog winnen)

Joh, het zal allemaal wel. Het stelselmatig ontkennen van deze ‘afspraak’ heeft blijkbaar een doel gehad. Los er van of deze afspraak ook daadwerkelijk ten uitvoer is gebracht doet er al niet meer toe. Dat zal altijd onduidelijk blijven. Feit blijft dat ons allen tot op de dag van vandaag doelbewust een ander plaatje is voor gehouden dan de werkelijkheid.


Bron : De Rat, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven