homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

14 november 2018
De To-Do lijst van Pierre


Noem het gerust een hels karwei. De taak waar Pierre van Hooijdonk voor staat om zijn NAC te behoeden voor degradatie. Daar is namelijk een bulk aan Eredivisiewaardige spelers voor nodig. En daar is op zijn beurt weer tijd en geld voor nodig. Beiden toevallig schaars aanwezig...

BN/DeStem gaf vandaag al een voorzichtige voorzet van wat er nodig is, en wat er beschikbaar is. Om te beginnen dient NAC afscheid te nemen van een reeks niet renderende spelers, enerzijds door gebrek aan kwaliteit, anderzijds door aanhoudende blessures. Denk daarbij aan spelers als Robbie Haemhouts, Olivier Rommens, Vinnie Vermeer en Lucas Schoofs (gehuurd). Dat zijn slechts 4 van de 17 spelers waarvan eind van dit seizoen het contract afloopt. Maar NAC (of de speler in kwestie) kan tot het besluit komen om het contract voortijdig te beëindigen. Vermoedelijk hoopt NAC dat jongens als Carolina en Leigh ook een ander heenkomen gaan zoeken. Dat alles tezamen moet op korte termijn ruimte op het spelersbudget gaan geven.

Spelers als Benjamin van Leer (gehuurd), Gianluca Nijholt, Anouar Kali, Luka Ilic (geleend), Mikhail Rosheuvel en Mitchell te Vrede, zijn daarentegen een van de spaarzame lichtpuntjes die wél kwaliteit leveren. Daar omheen zoekt NAC duidelijk nog een solide centrale verdediger, een linksback, een spelverdeler op het middenveld, een nummer 10 en een extra aanvaller. Hard nodig, gezien het stijgende aantal schorsingen en blessures op vitale plekken op het veld. Los van het invullen van deze posities, is dit elftal ook hard toe aan een aantal specifiek soort karakters. Gifkikkers, leiders, gogme, de gebruikelijke clichés. Een type dat het nooit zou laten gebeuren dat we ons bij Emmen zo het kaas van het brood zouden laten eten.

Voor een dergelijk aantal versterkingen is een geschatte som van zo’n 500.000 tot 600.000 euro nodig. De grote drie aandeelhouders zouden naar verluidt al bezig zijn om een potje gevuld te krijgen, maar een vanzelfsprekendheid is dat niet.
Volgens de afspraak (vier tot zes loanies per jaar) mogen we nog over een aantal City youngsters beschikken. Momenteel staat dit aantal op slechts drie. Hoewel er ongetwijfeld weer met City om tafel zal worden gezeten, moeten we ons over hun inbreng niet al te veel illusies maken. Beter dan dit hebben zij momenteel ook niet beschikbaar. Of er moet daar in de winterstop weer een buitenkansje arriveren die direct bij NAC geparkeerd kan worden. Maar die garanties zijn er niet.

Officieel is de kerngroep nu pas van kracht, maar officieus zijn de heren allang aan de slag gegaan. Hoewel er pas na 1 januari nieuwe aanwinsten kunnen worden verwacht, zullen de zaakwaarnemers op dit moment al gepolst worden voor de mogelijkheden in hun stal. Alles dient uiteraard met grote zorgvuldigheid te gebeuren, want er zou zowaar eens wat onrust kunnen ontstaan als een NAC-speler tot de ontdekking komt dat hij op het punt staat om te worden vervangen voor unne goeie. Test voor het nieuwe kernteam of zij al die tijd de lipkes op mekaore kunnen weten te houden.


Bron : De Rat, BN/DeStem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven