homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

14 november 2018
De wederwederkeer van Pierre: interim kerngroep vervangt TD


Al enkele weken was het een publiek geheim. Pierre van Hooijdonk zou gaan terugkeren op het oude nest. De voorgaande keren op het veld in een NAC shirt. Nu in kostuum met een notitieblok en pen. Gisteren maakte NAC eindelijk wereldkundig dat ze het vertrek van voormalig NAC TD, Hans Smulders, tijdelijk gaan vervangen door een interim kerngroep, wat we tot op heden liefkozend ‘technisch hart’ noemden, gevormd door Pierre van Hooijdonk, Tim Gilissen (manager jeugdopleiding), Mitchell van der Gaag (hoofdtrainer) en Cor van Rooij (Commissie van Aandeelhouders en vervangend portefeuillehouder Voetbal Zaken in de Raad van Commissarissen). Zij zullend de komende tijd hun krachten gaan bundelen om ‘het sportieve beleid tijdelijk verder vorm te geven’.

In deze hoedanigheid denkt NAC weer op korte termijn meer slagvaardig te worden om invulling te geven aan het sportieve beleid. Er liggen namelijk een aantal dringende taken voor de NAC leiding. Voor de Raad van Commissarissen (RvC) en Commissie van Aandeelhouders (CvA) de zoektocht naar een nieuwe Algemeen Directeur en Technisch Manager. Voor de nieuwe technische kerngroep ligt er de even zo zware taak om de komende winterstop een flinke opfrisbeurt aan de selectie van Mitchell van der Gaag te gaan geven. Daarover later meer.

NAC kondigt in haar persbericht ook al een vrij heldere taakverdeling aan. We citeren het bericht van NAC.nl 1-op-1:

De focus van de interim kerngroep gaat met name liggen op het waarnemen van dringende technische zaken, het versterken van de selectie in de winterstop, het onderhouden van de relatie met de City Football Group, het doorzetten van de ontwikkeling van het topsportklimaat op het trainingscomplex in Zundert en de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding.

Pierre van Hooijdonk gaat vanuit de achtergrond als onbezoldigd adviseur zijn energie vooral steken in het leggen van contact en het voeren van gesprekken met spelers met betrekking tot in- en uitgaande transfers. Dit gaat hij doen in samenwerking met Cor van Rooij, die vanuit de CvA naar voren is geschoven om de brug te vormen tussen de interim kerngroep, RvC en aandeelhouders.

Tim Gilissen is aangesloten vanuit het management van NAC voor de voortzetting van het ingezette middellange- en lange termijn beleidsplan. In die hoedanigheid is hij ook gedeeltelijk beschikbaar om dringende technische zaken die prioriteit behoeven af te handelen. Tevens spitst hij zich vanuit zijn expertise toe op de doorstroom van eigen jeugd en de beleidskaders die daarbij horen.

Mitchell van der Gaag maakt vanuit zijn huidige functie als hoofdtrainer de verbinding met de technische staf, voert samen met hen overleg over de wensen en invulling van posities in het elftal en neemt het verder doorzetten van het topsportklimaat op het trainingscomplex in Zundert onder zijn hoede.

Besluiten die door het viertal worden genomen dienen altijd ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de RvC, mede om de financiële kaders secuur te bewaken.

Joost Gielen, voorzitter van de RvC: “Met deze interim oplossing waarborgen we het sportieve beleid van NAC en kunnen we ook per direct actie ondernemen in voorbereiding op de winterse transferperiode. Het mag duidelijk zijn dat we daar gezien de huidige sportieve situatie veel belang aan hechten. Het is voor ons geweldig dat we alle aanwezige kennis en netwerk vanuit de interne organisatie kunnen koppelen aan dat van Pierre van Hooijdonk. Met vereende krachten moeten we er minimaal voor zorgen dat we ook volgend seizoen Eredivisie spelen in Breda en eveneens de ingezette koers vanuit het beleidsplan blijven continueren.”

Pierre van Hooijdonk: “Ik heb altijd gezegd dat ik graag iets voor NAC wil betekenen als mijn hulp nodig is. Het is niet mijn bedoeling om vol in de schijnwerpers te staan, maar met name op de achtergrond te opereren en mijn netwerk en kennis in te zetten om NAC verder vooruit te helpen. Het gaat hierbij niet om mij, maar om het belang van NAC. De afgelopen weken hebben we veelvuldig met elkaar gesproken en zijn we tot deze tijdelijke constructie gekomen om met deze groep alle facetten van het sportieve beleid te managen. NAC ligt mij aan het hart en staat voor een behoorlijke uitdaging, dus het is belangrijk om zo snel mogelijk in beweging te komen. Iedereen moet daarin de juiste focus hebben en doen waar hij goed in is. We gaan met zijn vieren onze schouders eronder zetten.”

Een precaire tijd voor NAC, waarin zorgvuldig maar slagvaardig met schaarse middelen moet worden gehandeld om de club uit deze benarde sportieve positie te halen. Tot die tijd is het zaak om de schade beperkt te houden, zodat we na de winterstop met het vers aangetrokken bloed niet met een enorme achterstand in punten en gebrek aan perspectief de competitie hoeven te hervatten.

En, welcome back Pierre!


Bron : De Rat, NAC


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31

Relaties


16-feb-2019
Pierre piept er uit, Allach 'voornaamste kand...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven