homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

31 oktober 2018
Kees Kuijs, zaterdag de eerste ‘legend of the match’


Het is tijd om onze oude helden wat meer te gaan eren. En onze club heeft er maar wat genoeg gehad. De afgelopen jaren, en recentelijk nog, zijn ons nog een aantal NAC-coryfeeën ontvallen. Daarnaast mogen we ons wel eens wat meer bewust worden van onze mooie historie. Om die reden is het NAC Museum een terecht initiatief gestart om deze legendes te eren door competitiewedstrijden aan hen op te dragen. Tweemaal per seizoen wordt er voortaan een oud-speler met grote verdienste in het zonnetje gezet.

De eerste in deze reeks is Kees Kuijs. Zaterdag 3 november zal hij rond en tijdens de wedstrijd NAC – Heracles in de spotlights worden gezet. We waren in ‘onze tijd’ gezegend met een Angeliño, maar Kees Kuijs was toch echt de beste linksback die NAC ooit heeft gekend. Als Johan Cruijff je in zijn elftal van de eeuw zet, dan kun je dat ook moeilijk nog betwisten. Kees Kuijs kwam in de periode 1955 t/m 1963 uit in het geel-zwart en kwam in die tijd maar liefst 43 maal uit voor het Nederlands Elftal, waarvan hij er 39 in NAC dienst was. Daarmee is hij de record international van NAC.

Van algemeen directeur Justin Goetzee ontving hij de uitnodiging, die de inmiddels 87-jarige en nog zeer kwieke Kuijs met een videoboodschap beantwoordde:

" NAC-supporters dromen graag van mooie tijden " , zegt mede-organisator Richard Sommen namens het NAC Museum tegenover Omroep Brabant. " En die wilde dromen worden soms werkelijkheid. Dan doen we het echt goed, met spelers die de middelmaat ontstijgen. Ja, in meer dan honderd jaar historie zijn er zeker een aantal spelers bij NAC Breda langsgekomen die ons blij hebben gemaakt met bovengemiddelde prestaties. En die groep van bijzondere spelers gaan we nu als NAC Museum met behulp van de supporters in de stadionlampen zetten. Voor ons, voor hen. "

En hoe ziet zo’n legend wedstrijd er dan uit? De aanvoerdersband van NAC-speler Menno Koch zal zaterdag tijdens de wedstrijd de beeltenis van Kuijs dragen. Kees Kuijs, vanzelfsprekend aanwezig, zal een trofee in ontvangst nemen en de Breda Loco’s zullen hem met spandoeken overladen. Daarnaast is er in het NAC Museum (vanaf woensdag) een speciale expositie gewijd aan de oud-verdediger.

Prachtig initiatief!


Bron : De Rat, NAC Museum


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Kees Kuijs


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven