homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

29 september 2018
Prima nederlaag [+ wedstrijdverslag]


Met opgeheven hoofd van het veld. De chemie tussen spelers en publiek lijkt terug. Vrijdag mogen we weer!


Wedstrijdverslag: NAC strijdend ten onder tegen PSV

Door gastreporter Luuk

Na een bewogen week waarin er werd verloren van RKC voor de beker, de spelersbus werd opgewacht in Zundert, Smulders werd de wacht aangezegd en Goetzee verklaarde zich solidair aan het lot van de TD, wachtte er weer een Avondje NAC. Ditmaal kwam PSV op bezoek. Het elftal kende weer wat wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen RKC. Koch keerde terug in het centrum ten koste van Klomp, Nijholt stond in de basis en dat ging ten koste van Reuvers en Rosheuvel startte voor Fernandes, die er voor een paar weken uit licht. Het bezoek van PSV betekende ook de terugkeer van Angeliño. Hij mocht weer zijn kunsten vertonen, maar ditmaal helaas in een ander shirt.

NAC begon strijdend en fel aan het duel. Er werden weinig kansen weggegeven en er werden zowaar duels gewonnen. De eerste kans was er echter wel eentje van de regerend lanskampioen. Een voorzet werd door Carolina maar net over het doel gewerkt en de daaropvolgende corner kwam via een afgeslagen bal voor de voeten van Bergwijn, die de bal over krulde. Een minuut later een vrije trap op randje 16 voor PSV. Dat leverde geen gevaar op, want de trap van Pereiro belandde uiteindelijk in de handen van Van Leer. In de 24e minuut was er de eerste kans voor NAC. Een corner van Nijholt werd naast gekopt door Te Vrede. 10 minuten voor rust kwam er een kans voor Kastaneer. Die haalde uit, maar de bal ging via Te Vrede naast. Net voor rust was PSV nog een keer dichtbij een goal. Dumfries zette laag voor, maar zijn voorzet ging voorlangs. Zo hield NAC knap stand en was het bij rust 0-0.

De tweede helft begon met een kansje van Rosheuvel. Hij passeerde twee man, maar zijn schot ging over. In de 48e minuut kwam PSV op 0-1. Uitgerekend Angeliño deed wat hij vorig jaar zo vaak en goed deed: opkomen en een voorzet afleveren. Zijn bal werd onderweg nog licht getoucheerd door Sporkslede. De voorzet kwam daardoor perfect voor bij De Jong die bij Mets uit de rug was weggelopen en simpel kon binnentikken. Net na de 0-1 was NAC dichtbij de gelijkmaker. Rosario leverde de bal in bij Kastaneer die de 16 in dribbelde en de geheel vrijstaande Te Vrede aanspeelde. De NAC spits schoot direct op doel, maar zijn schot werd gekeerd door de voeten van Zoet. In de 51e minuut het moment waar nog veel over werd nagesproken na de wedstrijd in Breda en omstreken. Een voorzet van Rosheuvel kwam bij Viergever, die bal op de borst aannam en de bal liet doorkaatsen op zijn arm. Heel het stadion (behalve de aanhang van PSV) schreeuwde om een penalty, maar na lang overleg met Zeist (Christiaan Bax) werd er besloten geen penalty te geven. In alle consternatie kregen spelers nog geel vanwege protesteren en vanwege het opstootje. Iets minder dan een kwartier voor tijd kreeg NAC opnieuw de mogelijkheid om gelijk te maken. Een vrije trap werd nog weg gebokst door Zoet: de bal kwam voor de voeten van Kali die Zoet bijna verraste met een boog, maar zijn poging belandde op de lat. In de 78e minuut kreeg Angelino een kans om de wedstrijd misschien wel te beslissen maar zijn poging werd prima gekeerd door Van Leer. Tien minuten voor tijd kreeg Bergwijn nog een kans, maar zijn poging ging rakelings naast. In de tweede minuut van de blessuretijd werd het nog 0-2. Bergwijn passeerde een aantal NAC-spelers en gaf voor op Malen die op zijn beurt de bal simpel binnen kon tikken. Niet lang daarna floot Higler voor het einde van de wedstrijd. NAC kon met opgeheven hoofd van het veld, helaas dus zonder punten.

Voor het eerst sinds lange tijd hebben we weer een NAC gezien wat ervoor streed en NOAD toonde. Er werden weinig echt grote kansen weggegeven en er werden veel duels gewonnen. Het zat ook allemaal niet mee: het schot van Kastaneer dat door Te Vrede van richting werd veranderd en de bal op de lat van Kali. Maar bovenal de penalty die NAC werd ontnomen. Viergever neemt de bal onvoorzichtig aan op de borst, met als gevolgd dat deze naar rechts afkaatst richting zijn wijd uitgestoken arm waarmee hij deze weer kon controleren. Hier haalt hij opzicht voordeel uit, want er werd mee voorkomen dat de bal door rolde naar de vijf meter lijn. Tot slot een mooi moment van de wedstrijd waar we het nog lang over zouden hebben. Het moment dat de 0-2 viel en het stadion massaal op de stoelen klom voor een staande ovatie voor de NAC selectie. Ze zagen een NAC dat ervoor gestreden heeft. Alles wat er in hun mogelijkheden lag. Strijd en lef. Iedereen wist dat de 0-2 een gevolg was van het feit dat we in de slotfase besloten met drie verdedigers te gaan spelen. We wilden tenslotte zelf ‘Alles of niets’. Dat risico liepen we en namen ze. Hier kunnen we vertrouwen uit putten. Volgende week wacht de volgende tegenstander. Dan mogen we naar de Galgenwaard om aan te treden tegen FC Utrecht. Daar wacht opnieuw een ontmoeting met een oud NAC’er. Bij de Utrechters staat Cyriel Dessers nog steeds onder contract. De wedstrijd is Vrijdag 6 oktober om 20.00 uur. Komende vrijdag net zo spelen als zaterdag en dan komen de punten vanzelf.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


29-sep-2018 NAC-PSV (0-2)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

BATI

Geplaatst: zondag 30 september 2018 om 7:59u

Eindelijk een elftal gezien wat wil knokken voor iedere meter. Zoals het hoort eigenlijk.

Maar laten we ons niet blindstaren op alleen deze wedstrijd. Erop klappen tegen een elftal wat bijna 70% balbezit heeft is wat makkelijker dan zelf het spel moeten maken zoals VVV uit waar je zelf veel balbezit had.

piair

Geplaatst: zondag 30 september 2018 om 10:01u

Vond het een goede wedstrijd en met deze mentaliteit hoeven ze niet te degraderen, maar kunnen ze dit wekelijks opbrengen, ook in de uitwedstrijden ?

Nickwouters

Geplaatst: zondag 30 september 2018 om 11:44u

Gezien wat ik wilde zien, keihard werken! Ook was dat te merken op de tribune, heerlijke sfeer.
Beetje pech dat Te Vrede mist en dat we een corrupte videoscheidsrechter hebben helaas..

Maar dit geeft hoop, HUP NAC !!

fvf6

Geplaatst: zondag 30 september 2018 om 16:55u

Eindelijk noad en als de scheids gewoon een terechte penalty had gegeven hadden we heel misschien een punt over gehouden aan deze leuke pot voetbal

rimaris

Geplaatst: maandag 1 oktober 2018 om 7:46u

Nederlaag met perspectief inderdaad


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven