homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

25 september 2018
Afgeschminkt in Wolluk [meej verslag]


NAC heeft nipt verloren van rkc en is wederom in de eerste ronde uitgeschakeld. Met een fors gewijzigd elftal drong NAC een helft aan, maar in vijf minuten speeltijd lag de bal twee keer in ons netje. Verloren dus, van de nummer 12 van de eerste divisie. Het kan niet op!

Door gastreporter Luuk

Na tegenvallende resultaten tegen Fortuna en VVV, zocht NAC naar eerherstel in de beker. De tegenstander was RKC Waalwijk. Vorig jaar werd NAC in de eerste ronde uitgeschakeld door Achilles’29, dus we waren gewaarschuwd. NAC begon met een sterk gewijzigd elftal ten opzichte van de blamage in Venlo. Koch, Palmer-Brown, Verschueren, Nijholt, Ilic en Rosheuvel waren het kind van de rekening en Klomp, Mets, Carolina, Reuvers, Kastaneer en Muhren mochten het laten zien. Deels om enkele spelers rust te gunnen, anderzijds ongetwijfeld om toch eens wat anders te proberen.

NAC begon zoals we van ze gewend waren aardig aan de wedstrijd. Fernandes stuurde Kastaneer weg, maar zijn schot belandde op de vuisten van RKC-keeper Vaessen. Na iets meer dan een kwartier werd RKC voor het eerst gevaarlijk. Seys mocht doorlopen tot in de 16 van NAC, maar met een tackle zorgde Klomp ervoor dat Seys niet gevaarlijk werd. De volgende kans was voor NAC. Kastaneer legde de bal terug op Muhren die de bal net naast schoot. Even later was er de kans op 0-1. Fernandes speelde Te Vrede aan, maar zijn schot werd gekeerd door Vaessen die een grote sta in de weg bleek voor de Bredanaars. Net voor rust was NAC weer dicht bij 0-1. Sporkslede gaf de bal voor en de bal belandde bij Kastaneer, die de bal rustig klaarlegde en de bal geplaatst op de lat schoot. Een minuut later was het raak, maar aan de andere kant. Sporkslede speelde de bal te kort terug op Van Leer en Niki Baggerman was er als de kippen bij. Hij tikte de bal eenvoudig langs de inglijdende doelman. Nog net voor rust was er weer een fout in de verdediging, maar het schot van Bilate verraste Van Leer niet. Zo ging NAC na een goede eerste helft toch met een 1-0 achterstand de kleedkamer in.

Na rust was er gelijk een vrije trap op randje 16 voor RKC. Seys ging achter de bal staan en schoot de bal onder de springende muur van NAC in het doel. Zo kwam NAC met goede bedoelingen uit de kleedkamer maar moest het weer een tegenslag verwerken. In de 60e minuut kreeg NAC weer een mogelijkheid. Reuvers zette voor en Te Vrede zijn schot ging via een verdediger van RKC over de achterlijn. De tijd begon te dringen voor NAC . Iets meer dan 20 minuten voor tijd kreeg Kastaneer de kans op de aansluitingstreffer, maar ook zijn schot werd onderweg aangeraakt en belandde naast het doel van Vaessen. NAC kwam niet echt verder dan een schotje van Sporkslede en een schotje van Kastaneer, die beide makkelijk konden worden gepakt door de doelman van RKC. In de laatste minuut kreeg de ingevallen Korte (voor Reuvers) nog een kans, maar zijn poging spatte uiteen op de lat. Dat was de laatste wapenfeit van de wedstrijd en ging NAC voor het tweede achtereenvolgende jaar het schip in tegen een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie.

We beginnen een keer met aanknopingspunten die we andere wedstrijden niet zagen van NAC zijde. Er werden veel kansen gecreeerd, maar het was gewoon domweg pech als je twee keer de lat raakt en een paar keer stuit op de doelman van RKC. Ook de 400 meegereisde supporters die weer zoals gewoonlijk veel lawaai maakten, daar lag het niet aan. Als je een keer een bal terugspeelt op Van Leer, terwijl iedereen ziet dat Sporkslede een tegenstander in zijn rug heeft, dan moet je die bal niet terugspelen. En waarom springt iedereen die bij NAC in de muur staat. We weten wel dat het nummer van Evert Ik spring voor NAC heet, maar de muur zorgt er al voor dat de bal als ie al over de grond gaat de bal blokt. En als de bal over de muur gaat dan is er nog de kans dat Van Leer de bal kan keren. Nu nog een positief puntje. Vorig jaar werden we uitgeschakeld door Achilles’29 en mochten we een paar dagen later feetsen in De Kuip na de 0-2 overwinning. Nu wacht aankomende zaterdag koploper PSV. Laten we hopen op een stuntje en dat hetzelfde gebeurd als vorig jaar. Onszelf blameren tegen een halve amateur en een paar dagen later winnen van een Top 3 ploeg. De wedstrijd begint om 18:30 uur en we hopen met zijn allen op een mooi Avondje NAC. Tot Zaterdag!!!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


25-sep-2018 RKC-NAC (2-0)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

De Generaal

Geplaatst: dinsdag 25 september 2018 om 22:55u

De geschiedenis herhaalt zich!

Grover

Geplaatst: woensdag 26 september 2018 om 5:21u

Tegen nr.12 uit de kk amateurcompetitie kansloos verliezen....iedereen behalve onze technische staf en directie ziet dat dit elftal iedere vorm van kwaliteit ontbeert...Smulders nu wegsturen heeft geen nut, kwaad is al geschied...toch maar eens afstappen van t kansloze systeem meneer de trainer?!

RS

Geplaatst: woensdag 26 september 2018 om 8:27u

Op korte termijn waarschijnlijk maar met 5 verdedigers gaan spelen, zie Van Gaal in Brazilie, maar Smulders nu wegsturen is natuurlijk absolute noodzaak. Een interim TD kan dan de komende maanden een move in de winterstop voorbereiden. Dat kan je niet meer aan een hopeloos falende man overlaten. De interim moet vooral status hebben in de voetbalwereld! Daarmee kun je voetballers nog warm maken naar NAC te komen. Ook naar MC een belangrijk signaal!

Brian Westzee

Geplaatst: woensdag 26 september 2018 om 9:03u

RKC is, met alle respect, de nummer 12 uit de KKD e haalde uit de laatste 4 wedstrijden welgeteld 1 punt (tegen Jong AZ). En wij gaan er daar (letterlijk) kansloos af. Hoe is het in godsnaam mogelijk.

"Blijf staan" hoor je Van Leer duidelijk roepen (dat was op de hoofdtribune iig duidelijk hoorbaar) vlak voordat de vrije trap genomen wordt. Precies...

Brian Westzee

Geplaatst: woensdag 26 september 2018 om 9:05u

@RS: Welke mensen, met een courante status in het voetbal, zijn beschikbaar én willen in deze bodemloze put stappen? Noem jij ze maar op.

Aad de Mos? (niet reageren op die naam, is als cynisch geintje bedoeld)

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 26 september 2018 om 9:18u

Zum Kotzen. Dat is het.

En laten we vooral heel duidelijk zijn [citaat van de NAC-site]: "Goetzee en Smulders vormen een tweekoppige statutaire directie op één lijn en dragen gezamenlijke de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse leiding van de club. Smulders geeft hierbij leiding aan de voetbaltechnische kant van NAC, terwijl Goetzee deze taak aan de operationele kant op zich neemt.".

Ik herhaal: "Smulders geeft hierbij leiding aan de voetbaltechnische kant van NAC, (...)".

Er is er dus maar één volledig in charge en dus verantwoordelijk.

En nee, het ligt dit keer echt niet aan de trainert.

Maar ook daarbij: ook de trainert is door Smulders aangesteld. Dus ook als het wél aan de trainer zou liggen, dat is Smulders daarvoor verantwoordelijk.

Aldus rest slechts één conclusie: HIJ MOET DE SINGEL IN! En rap. Vandaag nog.


RS

Geplaatst: woensdag 26 september 2018 om 10:55u

@Brian Westzee. Het grote voordeel van een interim is, dat hij vooral verantwoordelijk is voor het opruimen van de zwijnenstal en het aantrekken van geschikte spelers bij het 1e en het reserve-elftal.
Wordt alleen verantwoordelijk voor het elftal.
Gillese wordt adjunct en blijft zich bezighouden met het jeugdvoetbal.
Let wel: de interim is geen statutair TD.
Die interims zijn er! Het hoeft ook geen fulltime functie te zijn!
Ten Cate? Van Hooijdonk? Ik noem er maar een paar.

Brian Westzee

Geplaatst: woensdag 26 september 2018 om 12:25u

@RS: Aan ten Cate had ik, eerlijk toegegeven, niet meteen gedacht. Dat zou een optie kunnen zijn als is hij deze zomer wel gestopt om meer tijd met zijn gezin door te kunnen brengen. Overigens HtC heeft een dergelijke rol nog nooit eerder vervuld, geen ervaring dus voor een dergelijke positie, wel een voetbalman met een netwerk en NAC-minded.

Van Hooijdonk is in iedere rol anders dan speler binnen de voetballerij ook nog een onbeschreven blad. En getuige de (on)zin die hij af en toe in de media uitkraamt over voetbal lijkt het me verstandig dat dat zo blijft.

Kurk

Geplaatst: woensdag 26 september 2018 om 14:18u

De gifbeker gaat leger...der....der (hoeveel `der`s` zullen nog volgen)??!!

charelli

Geplaatst: woensdag 26 september 2018 om 19:35u

Ik zie hier veel reacties maar weinig gedachten over het tactische uitvoeringsplan en dus de capaciteiten van de trainer (en de rest van de staf). Op BSR heb ik van de week de bevestiging gezien dat het veldspel van NAC kant noch wal raakt. Mooi op een kluitje met weinig ballen naar de vleugels of uberhaupt naar voren. Dat begint toch echt bij de opbouw. Een paar voorbeelden: Backs die vrijwel op één lijn staan met de centrale verdedigers, hierdoor is er geen dreiging naar voren waardoor de buitenspelers van de tegenstander rustig kunnen wachten tot de backs de bal hebben en ze dan gewoon op kunnen wachten of in sommige gevallen zelfs vrij laten om een slechte inspeelbal te laten geven (Leigh). Kali die steeds de bal komt ophalen tussen de centrale verdedigers waardoor er net als bij de achterblijvende backs steeds 1 of 2 man te weinig op het middenveld staan. Neem ook mee dat Fernandez behalve dat hij te licht is ook steeds moet inzakken om de bal te halen. Dit betekent met de rug naar de tegenstander en de dezelfde tegenstander die rustig NAC kan opwachten om simpel te verdedigen. Tegen een tegenstander als RKC moet je steeds zorgen voor een numerieke meerderheid op het middenveld met opkomende backs, inschuivende centrale verdedigers en je mid-mid dicht tegen de verdediging van de tegenstander om de steekpass te geven (door het midden of naar de vleugels) en bovenop de afvallende bal te zitten. Niks van dit alles, een alleszeggende trainersfout. vwb. Smulders; ook ik vind niet dat hij voldoende presteert, maar aan de deal met MC kan hij niet veel verbeteren we zijn zelf in deze val getrapt en hij mag er het beste van maken (wat hem uiteraard niet lukt), het in- en verkoopbeleid is verder slecht tot matig muv. Te vrede en Kali. De deal met Helmond is natuurlijk ook de arrogantie ten top, de verhuurde jongens horen gewoon bij NAC te spelen om verder te komen. Het spelen bij een laagvlieger in de KKD gaat ze echt niet beter maken. Neem Bart Meijers heeft al een aantal eredivisie wedstrijden gespeeld, denk je dat die gemotiveerd wordt door Helmond Sport? Als tie presteer is ie zo weg, wordt het niks probeert ie het nog een keer bij NAC, aan het einde niks verdient. Maar het grootste issue vind ik nog JG. Ik zie het meer als een loopjongen. Wel algemeen directeurtje spelen, de credits nemen als er wordt gepromoveerd (50k extra) maar geen verantwoording nemen voor het overall resultaat als het slecht gaat, totaal onacceptabel. De toekomst? Afscheid nemen van de trainer, Smulders en Goetzee. Opnieuw in de slag met een knokker die het balletje wel aan het rollen krijgt, daarnaast een krachtige AD met affiniteit naar NAC, supporters en sponsors. HtC als TD zou mooi zijn maar die doet het niet, misschien toch iets voor Pierre, zijn analyses spreken mij aan en hij is een echte NAC-er (tegendraads, NOAD, en bier).
Als NAC nog enigszins iets van het seizoen wil maken moet het nu ingrijpen, een tweede keer degraderen overleven we waarschijnlijk niet.

Hup NAC

Keesje Ketting

Geplaatst: vrijdag 28 september 2018 om 5:55u

@charelli helder verhaal waar ik bijna volledig achter sta.
PvH terughalen in welke rol dan ook ( buiten spitsentrainer ) is de grootste fout die NAC kan maken, PvH heeft nergens zijn karwei afgemaakt en is ( bijna) overal met ruzie weggegaan. Zorgt voor onrust. JG is/was de juiste man op de juiste plaats op het juiste moment, HS idem heeft een groot aantal zaken ( niet altijd zichtbaar) goed weggezet.
Nu zoals HS het mooi verwoord de next level met nieuw elan op korte termijn.

werkelijkheid is dat de 3 grootste aandeelhouders en de City Group het voor het zeggen hebben en die stappen niet zomaar van het lange termijn plan af....


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven