homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

3 september 2018
Wedstrijdverslag: NAC weet niet weer te stunten in de Kuip


Wedstrijdverslag door gastreporter Luuk

Het was een zonnige zondag in de Kuip en dat had alles te maken met het affiche wat op het programma stond. NAC kwam namelijk op bezoek en daar hadden we vorig jaar voor het eerst in de competitie uit gewonnen met 0-2 door goals van Korte en Enevoldsen. Heel Breda en omstreken hoopte op een zelfde wedstrijd als vorig jaar of misschien wel een verbetering.

NAC had in de laatste week van de transfer deadline nog wat spelers gehaald. Zwarthoed kwam van Excelsior en Van Leer werd gehuurd van Ajax. Ook wordt Mühren gehuurd van Zulte Waregem. Ook gingen er nog twee spelers weg. Birighitti zijn contract werd ontbonden en hij mag op zoek naar een nieuwe club. Jordan van der Gaag (de zoon van) werd net als Meijers, Snepvangers, Brusselers en Sprangers verhuurd aan Helmond Sport.

NAC begon de wedstrijd tegen Feyenoord met 2 wijzigingen in de basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen Excelsior. Benjamin Van Leer mocht het doel verdedigen en dat ging ten koste van Karol Niemczycki. Paolo Fernandes startte, wat ten koste ging van Luka Ilic. De andere nieuwelingen begonnen op de bank.

De 800 meegereisde supporters zagen dat NAC goed begon aan de wedstrijd en weinig kansen weggaf en zelf ook kansen wist te creëren. In de 4e minuut was er wel een kans van St Juste, die de bal pardoes voor zijn voeten zag vallen. Deze kwam uit een corner en schoot op het doel van Van Leer, maar die pakte de bal.

In de 14e minuut had NAC zijn eerste wapenfeit van de wedstrijd. Te Vrede kreeg de bal in het strafschopgebied van El Allouchi en schoot de bal met links net naast. In de 23e minuut had NAC weer de kans om op 0-1 te komen. Fernandes ging op het doel van Bijlow af en schoot de bal in de handen van de Feyenoord doelman. Dat was jammer, want hij had hem ook breed kunnen leggen op Rosheuvel. Een minuut later was het aan de andere kant raak. NAC stond te slapen toen een vrije trap snel werd genomen en Berghuis liep het strafschopgebied in en legde de bal op Van Persie, die de bal makkelijk binnen kon tikken. Tien minuten later kreeg NAC een penalty. Fernandes stak Rosheuvel weg, die werd vastgehouden door Malacia en Rosheuvel ging liggen. Zo kon Nijhuis niks anders doen dan een strafschop voor NAC geven. Nijholt eiste de penalty op, nadat Te Vrede de vorige keer de penalty tegen Excelsior miste. Nijholt faalde niet en schoot de penalty koeltjes raak. Zo was het 1-1 en gingen beide ploegen even later aan de thee. En de NAC supporters in het uitvak aan het bier.

De tweede helft begon met een wissel aan de kant van Feyenoord. Larsson was in de kleedkamer achtergebleven en El Hankouri kwam voor hem het veld in. Feyenoord begon zoals je het verwachte erg stormachtig aan de tweede helft en van Leer kon zich in korte tijd onderscheiden. Eerst was er het schot van Berghuis dat door de ajax-huurling prima uit de verre hoek werd getikt. Daarna was er uit een corner van Feyenoord een kopbal van St Juste, die Nijholt van de doellijn af kopte. Even later mocht Toornstra aanleggen voor een vrije trap. De bal zeilde prachtig over de muur en Van Leer dook de bal sierlijk uit de hoek.

Een minuut later was er de laatste mogelijkheid uit de stormachtige beginfase van de Rotterdammers. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Van der Heijden die de bal subtiel over van Leer wilde tikken. De doelman van NAC lette op en tikte de bal over de lat. In de 62e minuut was het helaas toch raak voor Feyenoord en dat was erg ongelukkig voor de goed keepende Van Leer. Een voorzet van Berghuis werd in gekopt door Van Persie en belandde vervolgens tegen de lat. De bal stuiterde terug van de lat kaatste via de hak van Van Leer alsnog het doel in. Strikt genomen dus een eigen goal van Van Leer waar hij niks aan kon doen.

Zo leek NAC na de stormachtige beginfase beter in de tweede helft te komen, maar was er dit knullige doelpunt wat ervoor zorgde dat Feyenoord bevrijd was en ging tikken als vanouds. Tien minuten later was het weer raak voor de Rotterdammers. Het leek erop dat Leigh de bal uit een hoekschop kopte richting zijn eigen doel. Van Persie was er vervolgens als de kippen bij om zijn voet er tegenaan te zetten en er 3-1 van te maken.

In de 78e minuut werd het 4-1. Vilhena liep op het doel af van Van Leer en schoot de bal voor de inglijdende Verschueren langs van Leer en in het doel. NAC deed in de 81e minuut nog iets terug. Een steekbal van de ingevallen Ilic werd koeltjes afgerond door Te Vrede. En zo bepaalde Te Vrede de eindstand op 4-2.

De eerste helft was goed van NAC zijde. Na de kansenregen in de tweede helft leek er wellicht weer een stunt in te zitten. Maar sommige goals werden te makkelijk weggegeven en daar weet te top eenvoudig mee af te rekenen. Het uitpubliek was weer fantastisch, ze stonden achter de ploeg zoals we ze kennen. Ook na de 4-1 bleef het uitvak zeer goed hoorbaar, maar dat is niks nieuws. NAC zal na de interlandperiode de rug weer moeten rechten als het thuis opneemt tegen het gepromoveerde Fortuna Sittard. Dan zal er weer een kolkend Rat Verlegh Stadion achter de ploeg staan om ze naar de drie punten te schreeuwen.


Bron : De Rat, Luuk


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30

Relaties


02-sep-2018 FEY-NAC (4-2)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

piair

Geplaatst: maandag 3 september 2018 om 18:37u

Vergeleken met de wedstrijd tegen Excelsior speelde Nac nu erg goed, lekker compact, goede counters (ondanks dat buitenspelers niet erg snel zijn) en leek er soms meer in te zitten.

Over 90 minuten denk toch terecht verloren, maar dit geeft zeker perspectief voor de komende wedstrijd tegen Fortuna.

Mooi te zien dat de NAC supporters die van Feyenoord gewoon 90 minuten overklaste qua zingen en geluid kortom was toch een mooie middag in de Kuip !!

Brian Westzee

Geplaatst: dinsdag 4 september 2018 om 14:39u

Dit wedstrijdverslag is toch het best te vergelijken met een halfvol glas.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven